banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Suruç Belediyespor'a Tarihi Ceza! 6 Futbolcuya 35 Maç Men Cezası

Şanlıurfa 2. Amatör Kümede Suruç Belediyespor-Siverek İdman Yurdu Spor karşılaşmasında çıkan olaylar nedeniyle Futbol il Disiplin Kurulu Suruç Belediyesporlu futbolcularına tarihi ceza verdi. Tarihi cezada 6 futbolcuya 35 maç men cezası verildi.Ayrıca Suruç Belediyesporlu yönetici Ali Yükselir'e 5 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.Ayrıca Suruç Belediyespor'a da 2 maç saha kapatma cezası verildi.

Şanlıurfa Futbol İl Disiplin Kurulu geçen hafta Suruç Belediyespor ile Siverek İdman Yurduspor arasında oynanan maçın ardından çıkan olaylar nedeniyle Suruç Belediyespor takımından futbolcular Mehmet Bulut'a 10 maç, Fevzi Gündüz'e 5 maç, Mahmut Parıldar'a 8 maç,Gökdeniz Kandemir'e 5 maç,Servan Emiroğlu'na 4, Kadir Yükselir'e ise 3 maç ceza verildi. Disiplin kurulu ayrıca Suruç Belediyesporlu yönetici Ali Yükselir'e 150 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

ASKF Başkanı Adnan Yükselir Olaylı Suruç Belediyespor-Siverek İdman Yurduspor maçı sonrası yaşanan olaylarla ilgili RHA Ajansa özel açıklamalarda bulundu.

Amatör Spor Kulüpleri Şanlıurfa Şube Başkanı Adnan Yükselir şunları kaydetti:

''Geçen hafta Suruç'ta kritik bir maç oynandı.Şampiyonluğu ilgilendiren bir maçtı.Suruç Belediyespor ve Siverek İdman Yurduspor arasında oynanan maç.Çok kritik olduğu için Sivereklilerin benden ricası oldu.Bende resmi yazı ile gerekli güvenlikleri almamız için emniyete gerekli yazışmaları yaptık.Siverek Belediyespor hocası Emrah hoca illa ASKF olarak benim maçta olmam gerektiğini ve maça davet etti.Bende ricasını kırmadım ve maça gitiim.Tribünden maçı izledik.Maç bitiminde kargaşa ve tartışma yaşandı.Görüntüllerde de mevcut bende kargaşa olmaması için kardeşimle beraber gittik.Emrah hocayı kargaşanın arasından aldık.Geçen hafta da yerel bir televizyon kanalında değerlendirmelerde bulundum.Birileri TV Programındaki açıklamalarımın bir kısmını cımbız gibi aradan çekerek başka yerlere çekti.Aslında orada ben kavgaya gelin ayıralım dedim.Kavga yapanları ayırmak için kavganın olduğu alana ayırmak için davette bulundum.Birileri sanki kavgaya gelin diye çarpıtmış sözlerimi.İçeri girip beraber olaylara karışanları ayırmak içindi sözlerim.TV Programında sorulan bir soru üzerine neden ASKF Başkanı olarak bu takımın ceza alması hususunda bir açıklama yapmadığım eleştiriliyor.Ben Disiplin kurulu toplanmadan,karar alınmadan onların adına bir ceza açıklamam tarafsızlığıma gölge düşürü.Ceza vermek benim görevim değil.Gerekli raporlar ve hazırlanan tutanaklar il disiplin kuruluna gönderilir.İl Disiplin kurulu değerlendirmeler sonunda cezai bir durum varsa onlar karar veriri.Ceza vermek benim görevim değil.Yetkimde de değil.Ama ben ne yaptım.Ben Spor kamuoyuna örnek olsun diye,Suruç Belediyespor'a verilmesi gereken cezanın verilmesi için özellikle Disiplin kurulundan rica ettim.Bu konuda orada olaylara bizzat şahit oldum.Suruç Belediyespor'un yaptığı olayları tasvip etmiyorum.Onları kınıyorum.Özellikle bu olaylarda tutanaklarda olmamasına rağmen kardeşime en ağır cezanın verilmesini istedim.Disiplin kurulu da kardeşime 150 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.Bu da spor kamuoyuna örnek teşkil etsin diye.Ben seçildiğim günden bugüne kadar tüm amatör spor kulüplerine eşit ve adil olarak davrandım ve bundan da taviz vermedim.vermeyeceğim.ASKF olarak da her zaman kulüplerimizin hakkını koruyacağız.Taraf olmayacağız.Alacağımız kararlarda herkesin görüşünü alacağız. Bütün takımların sorunlarının çözümü için el birliği içerisinde çaba göstereceğiz. Herkes bundan emin olsun”ifadelerinde bulundu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.