banner2

Dün (05.01.2022) tarihinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Bir takım temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Bakan bey valilik ve Şanlıurfa büyükşehir belediyesi, Eyyubiye, Haliliye ve Karaköprü olmak üzere bir çok okul ve kampüsleri ziyaret etti, detaylı olarak gezdi ve birçok bilgi aldı.
Eyyubiye ilçesi sınırında olan bir kampüsü ziyareti sırasında, okulun bahçesinde öğrencilerin bakan beye "Sayın bakanım top/ voleybol sahamız yok" demesi üzerine, oradaki büyük boş alanı gören bakan Özer, "ilçe milli eğitim müdürüne ve daha sonra il milli eğitim müdürüne azarlayıcı bir üslup ile "Sayın müdürüm siz ne iş yapıyorsunuz, niye çalışmıyorsunuz" gibi birkaç cümle kullandı.
Olay esnasında o konuşmanın cep telefonu kamerası ile çekilen videosu sosyal medyada yayınlanması uzerine, olay tüm basında yer aldı. Bu olaya aşırı tepki gösterenler olduğu gibi Bakan Özer'i haklı bulanlarda oldu.
Herkes farklı düşünebilir, Herkes benim gibi düşünmek zorunda değil, bakış açısı tabi. 
Ben şahsen milli eğitim bakanının üslubunu hatalı bulmakla beraber, olayın çok abartıldığını düşünüyorum. Şahsen bakan beyi samimi buluyorum, samimiyetinden ve öğrencilere verdiği aşırı değerden dolayı öyle bir tepki verdiğini düşünüyorum. Elbette üslubu daha yumuşak ve doğru olabilirdi, olması gerekirdi, lakin o da bir insan o anda olaya biraz sert tepki gösterdi.
Bunun haricinde, Urfa için çok güzel kazanımlar elde edildi, faydasını göreceğimiz gelişmeler yaşandı.
Şahsen ben Bakan beyin verdiği 73 okul, 2 Ram ve 3 bilim sanat merkezi sözünü daha çok önemsiyorum. Ve bunun takipçisi olacağımı buradan söylüyorum. Bakan beyin gelişiyle Urfa’nın egitimden, okul yatırımı ve ödenek açısından daha çok faydalanacağına inanıyorum.
Bakan Özer Urfa'ya gelişiyle birlikte birçok eksikleri yerinde tespit etti. Onlarca okul müdürleri, kaymakam, öğrenci, Muhtar ve çeşitli meslek grupları bakan beyden eğitim ve okullar adına talepte bulundular, dosyalar verdiler. Raporlar sundular.
Ben de Bakan Özer'in Maşuk Mesleki eğitim Anadolu Lisesindeki programına eşlik ettim. Bakan bey okulun her yerini gezdi, vali Abdullah Erin, büyükşehir belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, il başkanı Abdurrahman Kırıkçı Karaköprü kaymakamı Yakup Kilinçoğlu, il milli eğitim müdürü Fevzi Kurt, ilçe milli eğitim müdürü Hacı Murat Yanmaz, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve o an okulda olan bütün öğretmenlerle birlikte 20 dakikalık bir toplantı yaptıktan sonra okulun teknik atölyelerini gezdi. Öğrencilerle sohbet etti ve Okul müdürüne herkesin içinde teşekkür etti. Bunlara bizzat şahit olduğum için yazıyorum.
Ben de Urfa Düşünce Platformu olarak arkadaşlarımla birlikte hazırladığımız Şanlıurfa’nın eğitim durumunu ve sorunlarını içeren dosyayı elimle bakan beye verdim.
Aynı akşam Şanlıurfa il milli eğitim müdürümüz Fevzi Kurt hocamızla konuştum, Fevzi Kurt hocamız "bakanımız bize karşı samimi olduğu için öyle söyledi, Bakan bey iyi bir insan, Urfa için önemli yatırım müjdeleri verdi. Bizim için önemli olan bu, biz kazandık, Urfa kazançlı çıktı, ötesi yok..." dedi. Bu anlamda sakin ve bilge tavrıyla bir eğitimciye yakışan duruş sergileyen İl milli eğitim müdürümüz Fevzi Kurt hocamıza da teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum.
Netice olarak Bakan Mahmut Özer'in Şanlıurfa iline yapmış olduğu ziyaretin Urfamız için faydalı ve verimli olduğuna inanıyorum. Gerisi teferruattır diyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.