banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Emin Yetim'den son durum açıklaması

Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Emin Yetim ve yönetim kurulu üyeleri GAP Vadisi Tesisleri’nde transfer sezonunun bitmesine saatler kala basın toplantısı düzenledi.

Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Emin Yetim, basın toplantısında transfer, verilen destek, borç miktarı gibi önemli konularda açıklamalarda bulundu.

“YERLİLERİN YÜZDE 80’İNE ÖDEME YAPARAK KAPATTIK”

Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Emin Yetim, kulübün önündeki en büyük engel olan futbolcu alacaklarının büyük bir bölümünün halledildiğini ifade ederek, “Bugün bizim için güzel bir gün. Şanlıurfaspor’un daha önceden bugüne ne yaptık hepsini vatandaşlarımızla sizinle paylaşmak istedik. Yeni yönetimde yer almamızın sebebi Urfaspor’un yok olmamasıydı. Şanlıurfaspor kaderine terk atılmıştı, beyin olumu gerçekleşmişti fişi çekilseydi işi bitmişti. Şanlıurfaspor gecen sezon bir puanla ligi kapattı. Kulübün bu sezonda transfer yasağı vardı. Yabacı alacaklarının geçmişten bugüne kadar gelen alacakları vardı. Çok büyük bir sıkıntıydı Urfaspor önünde, büyükte bir engeldi. Kimse bu yükün altına görmek istemedi. Büyükşehir başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül bizi çağırdılar, bizimle görüşmeleri oldu. Sayın büyükşehir beldeye başkanımızın doğrultusunda bu surecin zor geçeceğini bile bile biz yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte ateşten gömleği giyerek bu işe soyunduk. Bir hafta ıkındı 47 dosyanın tamamıyla konuştuk. Birçoğunun dosyasını kapattı. Yabancılardan biri hariç hepsine ödeme yaparak dosyasını kapattık. Yerlilerin yüzde 80’ine ödeme yaparak kapattık. Gönül isterdi ki geri kalan yüzde 20’de kapansın. Maalesef hem zaman açısından hem de dışarıdan müdahaleler ile kulübün önünü kapatmak isteyen nifaklarla birlikte bu yüzde 20 kısmı biz kapatamadık. Onları da biz yapılandırmaya gittik. O dosyalardan bazıları bilinçli olarak sona bıraktılar. Daha sonra iş ciddiye binince bizi zora soktular. Biz de İstanbul’daki dostlarımızla birlikte görüşmeler yaptık. Değerli ağabeyimiz Alı Yasak’da bize baya destek verdi. Kendisine teşekkür ederim. Hatta bu transfer yasağı açılmayacaktı. Para transferinde Avrupa merkez bankasına düştüğünde paraya el konuldu. El konulmasının nedeni Urfa’nın Suriye sınırında olmasıydı, paraya sorgulanmak üzere el konuldu. Ben hurdadan da özellikle saydığım isimlere teşekkür ediyorum. İnsanlıklarını, hemşeriliklerini yaptılar” dedi.

“80 MİLYON BORÇ YÖNETİCİ BORCU HARİÇ YÜZDE 10’A DÜŞTÜ”

Kulüp Başkanı Emin Yetim, kulüp borcunun yüzde 10’a kadar düştüğünü belirterek, “Engel borçlarının yüzde 80’e kısmına yakınını büyükşehir belediyemizin yarışımları ile kapattık. Diğer kalan kısmını yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte ödedik. Yeni transferlerimizin peşinatları yönetim kurulu arkadaşlarımızın katkıları odandı. 23 yeni transfer ıkın de bizim iç transferimiz olmak üzere toplamda 25 transferimiz var. İlerleyen saatlerde lisansları da çıkacak. Bundan sonraki ısımız tabii ki kolay değil. Bundan sonraki ısımızın transfer yasağındaki kadar zor olduğunu biliyoruz. Şanlıurfalı idarecilerin bu süreçten sonra bizi desteklemesini bekliyoruz. Eskiden daha önceki gibi borç tablosunu baktığımız zaman daha önce ibra edilen borçlar 80 milyon civarındadır biliyorsunuz. 80 milyon borcu olan ve kalıcı bir geliri olmayan bir kulüptük. Tesisleri yıkılmış antrenman sahası dağılmış. Kullanılır durumda bir odamız yok. Sağ olsun hızım yönetim kurulundaki arkadaşımız Abdulkadir Badıllı bir temaslı yaptı. 80 milyon borç yönetici borcu hariç yüzde 10’a düştü” diye konuştu.


“URFASPOR’UN EKONOMİ DURUMUNU YÖNETİLEBİLİR BİR DURUMA GETİRMEK İSTİYORUZ”

Başkan Yetim, Şanlıurfaspor’daki amaçlarının kulübü ekonomik anlamda düze çıkarmak olduğuna vurgu yaparak, “Bizim bu seneki hediğimiz hem Urfaspor’un yaşaması adına öncelikle ligde kalmak. Ondan sonra da kısmet olursa da playf-off olursa da ya da şampiyonluk olursa da neden olmasın. Bu sene çıkmak gibi bir planımız yok. Urfaspor’un ekonomi durumunu yönetilebilir bir duruma getirmek istiyoruz. Bu arada da kalcıca gelirle ilgili bir büyükşehir belediye başkanımız, ilce belediye başkanları ve diğer idarecilerle görüştük. Taşıma su ile değirmen dönmez dedik. Önce şehrin marka değeri Şanlıurfaspor’un iyi bir yere gitmesi gerekiyor ki diğer aktivitelerimizin  de iyi bir yere gitmesi gerekiyor. TFF başkanımız Nihat Özdemir’e de yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum. Daima Urfa’nın yanında oldular. Geçmişte de oldular bu yılda da oldular. Bizim Galatasaray’dan aldığımız oyuncularımız vardı. Bundan dolayı iş adamı arkadaşımız Maruf Güneş ile görüştük. Ödemesini de kendisine yaptırdım. Maruf beye de teşekkür ediyorum. Sadece Sayın Maruf Güneş’ten değil bütün Urfalı ıs adamlarından destek bekliyorum” şeklinde konuştu.

“HEP BERABER BİRLİKTE URFA’YIZ”

Yapılan toplantıya canlı bağlantı yoluyla katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise şöyle konuştu:

“Urfamız için hayırlara vesile etsin. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ben de herkese selam ediyorum. Değerli basın mensubu arkadaşlarda selamlarımı iletiyorum. İnşallah yeni bir donemi beraber başlatacağız. Hep beraber birlikte Urfa’yız. “ (RHA AJANS)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.