banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Nihat Çiftçi Sanlıurfa Haberleri Urfa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Mondihome Kayserispor 0-0 Galatasaray

Fernando Muslera, Sacha Boey, Leo Dubois, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Berkan Kutlu, Sergio Oliveira, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Cedric Bakambu 11’iyle sahadaydık. 

Henüz 2. dakikada rakip kalede tehlikeli bir atak gerçekleştirdik. Barış Alper Yılmaz’ın sağ kanat çizgiye yakın bölgeden içeriye gönderdiği topta ön direkte Mertens ayak içiyle arka direğe doğru yolladı. O bölgede oyuncumuz bulunmazken Uzodimma’nın uzaklaştırdığı topu kontrol eden Berkan’ın şutu yandan auta çıktı.

Ön alanda yoğun baskıyla rakibi hata zorlayan Aslanlarımız, Sacha Boey ile ceza sahası dışının sağ merkezinden kaleyi denese de tehlike yaratamadı. 

14. dakikada Kayserispor gole yaklaştı. Kerem Aktürkoğlu’nun geriye pasında araya giren Gökhan Sazdağı kaleyi cepheden görerek sert vurdu. Üst direğe çarpan top dışarıya çıktı. 

22. dakikada Sergio’nun sol çaprazdan içeriye çevirdiği topa Abdülkerim arka direkte yükseldi; ancak vuruşu direk dibinden auta gitti. İki dakika sonra yine bir ön alan baskısı sonrası kazandığımız topta Dubois ceza sahası dışından çok sert vurdu. Kaleci Bilal Bayazit üstüne doğru şiddetli gelen topu tokatlayarak uzaklaştırdı. 

30. dakikada Mertens’in muazzam topuk pasında sol çaprazda uzak direği gören Kerem’in vuruşu savunmaya da çarparak direğin az farka yanından kornere gitti. 34’te Mertens’in kornerden içeriye gönderdiği topta Berkan’ın kafa vuruşunu kaleci Bilal çeldi. 

Üst üste kaleyi yokladığımız bu dakikalarda bu sefer Sergio ile kaleyi denedik. Kaleyi cepheden gören ceza sahası dışından sert şutunda top üstten az farkla dışarıya gitti. 44’te Kerem Aktürkoğlu ile gole yaklaştık. Sol çaprazdan dikine giderek sağına çeken oyuncumuzun uzak köşeye plasesi üstten çok az farkla auta çıktı. 

Üç dakikalık uzatma anlarında Sacha ile hızlı gelen takımımız onun ortasında arka direkte boş olan Mertens’i buldu. Belçikalı yıldız istediği gibi kontrol edemeyince net gol pozisyonu potansiyeli taşıyan atak kaleci Bilal’in eldivenleri arasında son buldu. İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. 

İkinci yarıya tehlikeli bir Kayseri atağıyla başladık. Savunmamızın arkasına atılan topta sağdan ceza sahamıza giren Miguel Cardoso’nun yakın direğe şutunu Muslera başarıyla kornere çeldi. Ardından ceza sahamıza gönderilen köşe vuruşunu sonrası kalemize gelen kafa topunda Muslera yine başarılıydı. 

53’te yine Cardoso’nun sol çizgiden içeriye çevirdiği topta Gökhan’ın vuruşunu Nelsson son anda engelledi. 

55’te Leo Dubois ve Cedric Bakambu çıkarken yerine Angeliño ve Mauro Icardi girdi. 

60’da Barış Alper Yılmaz, sağ çaprazda ceza alanına girerek dar açıdan dışarıya vurdu. Ön alanda baskımız ve rakip ceza alanına giriş sayımız artarken Sergio’nun pasında Kerem sol çaprazdan farklı auta vurdu.

69. dakikada Sacha, Barış Alper ve Sergio arasında sağ kanatta mükemmel bir üçgen kurarak paslaşan takımımızda Sergio ceza sahasına güzel bir orta açtı. Icardi’nin kafa vuruşunu kaleci Bilal çeldi.

70’te Sergio ve Dries Mertens oyundan çıkarken yerine Kerem Demirbay ve Wilfried Zaha oyuna dahil edildi. 

78’de rakip takımın sol kanattan gelişen kontraatağında merkezde topla buluşan Ramazan Civelek’in vuruşu Muslera’da kaldı. 

82’de Barış Alper Yılmaz yerine Halil Dervişoğlu oyuna girdi. Sakatlıklarla çok fazla oyun dururken 8 dakikalık uzatma dakikalarına girildi. Bu dakikalarda oyunu rakip kaleye yığan takımımız kanat ortalarıyla gelmeye çalıştık. 90+5’te Angeliño’nun ortasında Kerem Aktürkoğlu istediği gibi vuramadı. 90+8’de sağdan gelen Kayserispor, Ramazan Civelek ile net pozisyona girdi; ancak Muslera açıyı iyi daraltarak gole izin vermedi. Maç 0-0 beraberlikle sonuçlandı. Kaynak: Galatasaray.org

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.