banner2
Öne Çıkanlar Galatasaray Ahmet Fidancı Onikiler Sınav Hazırlık Merkezi Kültür ve Turizm Yolu Karacadağ Mahallesi

Canlı yayında Kemal Saraçoğlu - Ertuğrul Yıldız düellosu

Canlı yayına bağlanan Gençlik spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Her şey yönetmelik doğrultusunda yapılıyor. Eğer öyle bir yönetmelik maddesi yoksa ben istifa ediyorum. Yönetmelikte böyle bir madde varsa Saraçoğlu’da istifa edecek mi ? diye sordu.

 

YILDIZ İDDİALARA CEVAP VERDİ

Önceki gece GTV’de yayınlanan Telemarkaj programı Saraçoğlu ve Yıldız’ın düellosuna sahne oldu. M. Ali Kapaklı, Mahmut Kılıç ve Mehmet Baylan’nın hazırlayıp sunduğu Telemarkaj programına konuk olan Kemal Saraçoğlu’nun iddialarına Gençlik spor il müdürü Ertuğrul Yıldız canlı yayına telefon ile bağlanarak cevap verdi.

Saraçoğlu, geçen yıl GAP Arena stadyumunun saha kenarında bulunan pano reklamının 9 bin 500 TL’ye Şanlıurfaspor’a verildiğini bu yıl ise 172 bin TL’ye ihaleye çıkarılmasında art niyet aradığını söylemesi üzerine canlı yayına bağlanan Şanlıurfa Gençlik Spor il Müdürü Ertuğrul Yıldız, her şeyin yönetmelikler doğrultusunda yapıldığını söyledi.

 

TAKIMI BIRAKMAYA HAZIRIM

Şanlıurfaspor’a düşene de bir tekmede siz vurun mantığı yapıldığını söyleyen Kulüp Başkanı Saraçoğlu, ‘Şanlıurfaspor’a geçen yıl kimler yardım ettiyse Allah onlardan razı olsun. Ama nedense bu yıl bizler yalnız bırakıldık. Bir söz vardır ‘Vurun Abalıya’ bu söz çok şeyi anlatmaktadır. Evet Şanlıurfaspor’u yere düşürmek için bazıları ellerinden geleni yapıyor. Kimisi de bu durumu fırsat bilip düşene bir tekmede ben atayım mantığını kullanıyor. Yine söylüyorum. Şanlıurfaspor benim tapulu malım değil. Şanlıurfaspor bu halkın bu şehrin takımı. Eğer Şanlıurfaspor’u daha ileriye götürmeye inanan varsa ben bırakmaya hazırım’ dedi


ÇİFTE STANDART VAR

Şanlıurfaspor’un göğüs reklamı aldığı için Gençlik Spor’a yüzde 5’lik oranının verilmesine anlam veremediğini vurgulayan Saraçoğlu, ‘”Ben PTT 1ligdeki bütün takımların Başkanlarıyla görüştüm. Hepsine sordum size böyle bir yazı geldi mi diye hepsinin bana cevabı hayır oldu. O zaman ben bunu düşünürüm. Hiçbir kulübe gitmeyen yazı neden Şanlıurfaspor’a gönderildi. Ben bunda bir art niyet ararım. Ben bunda çifte standart anlarım.  Ben bunda Şanlıurfaspor’un bir yere gelmesini istemeyenlerin olduğunu anlarım”  şeklinde konuştu

 

YÖNETMELİKTE BÖYLE BİR MADDE YOKSA BEN İSTİFA EDERİM

Saraçoğlu’nun bu açıklamalarının ardından telefonla canlı yayına bağlanan Gençlik Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Kurum hakkında ortaya atılan iddialara cevap verdi. Yıldız, kendisinin bir devlet memuru olduğunu ve yaptıkları her şeyin yönetmelik doğrultusunda olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘Sayıştay denetçisi buraya geldiğinde böyle bir yönetmeliğin olduğunu söyledi. Bizde yönetmelik neyi gerektiriyorsa onu uyguluyoruz. Burada çifte standart uygulaması yok. Sayın Başkan böyle bir maddenin olmadığını iddia ediyor. Ben burada Sayın Saraçoğlu’na bilmediği konu hakkında yorum yapmasının doğru olmadığını söylüyorum.  Beni hiç kimse Şanlıurfa halkının önüne atamaz. Eğer yönetmelikte böyle bir madde yoksa ben istifa ederim. Yok, eğer yönetmelikte bu madde var ise Sayın Başkan’da istifa edecek mi diye sordu?’

 

KONU ALTUG’A SORULDU

Olay Gazetesi Muhabiri Aziz Çiftçi, konuyu Şanlıurfa eski Gençlik Spor il Eski Müdürü Hakan Altuğ’a sordu.  Altuğ Olay’a yaptığı açıklamada, kendi dönemlerinde her şeyin Şanlıurfaspor’u bir yere getirmek olduğunu söyledi.

Altuğ, Benim il müdürlüğü dönemimde kuruma Göğüs reklamı için Şanlıurfaspor’dan yüzde 5’lik oranın talep edilmesine yönelik bir yazının gelmediğini belirterek, ‘Gençlik Spor genel müdürlüğü benim İl Müdürü olduğum dönemde bana biz yazı gönderip Şanlıurfaspor’dan yüzde 5 reklam gelirinin alacaksın demedi. Bana böyle bir yazı gelmedi.’ dedi

 

ALTUG İDDİALARA CEVAP VERDİ

Altuğ, kendi döneminde GAP Arena’da reklam panolarının ihalesi yapılmadığı iddialarına da cevap verdi. Şanlıurfaspor o dönemlerde zor durumda olduğunu belirten Altug, şunları söyledi:

“Zaten taliplide yoktu, GAP Arena’daki pano reklamları için. Bizde Şanlıurfa’nın Şanlıurfaspor’un menfaatlerini düşündüğümüz için, Şanlıurfaspor’a reklam geliri kasalarına girmesi için Panoları Şanlıurfaspor’a tahsis ettik. Yasal olmayan hiçbir durum yok. Kimse talip olmadı. Bizde Şanlıurfaspor’a verdik. Çünkü Şanlıurfaspor’un böyle bir gelire ihtiyacı vardı. Biz ne yaptıksa Şanlıurfaspor’un bir yerlere gelmesi için yaptık.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.