banner2
Öne Çıkanlar Belediye Adana NUSRET URMAK KİMDİR? Merkez belediye başkanı

Flaş İddia! - Esed Ailesi İran’da mı?

İran’ın yarı resmi Öğrenciler Haber Ajansı- İSNA’nın spor haberlerinde ilginç bir detay ortaya çıktı.

İSNA, Tahran Binicilik şampiyonasında küçük yaşlı biniciler arasında Şam el-Esed’in Bab Sudi atıyla şampiyon olduğunu duyurdu.

İran’ın İsna Haber Ajansı Şam Esed’i Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esed’in kızı olarak tanıttı ve ilk başta ismini sadece Şam olarak servis etti. Beşar Esed'in kızının "Zeyin Şam Esed" olduğu ortaya çıktı.

Suriye Devlet kaynakları bu haberin medyaya yansımaması gerektiğini belirtirken İran Binicilik Federasyonu "Beşar Esed kızının İran'da olduğu" haberi yalanladı. Buna rağmen haber ajanslarının servis ettiği fotoğraflar Beşar Esed'in küçük kızının Tahran'da olduğunu doğruluyor.

İran Beşar Esed’i desteklemek için on binlerce asker ve milisini Suriye’ye gönderip mezhep savaşı çıkarırken ve on binlerce Suriyeli çocuk bu savaşta hayatını kaybederken Esed ailesinin İran’da olması ilginç bir tevafuk olarak değerlendiriliyor.

Ek not: İran haber ajansları ilk başta Mahir Esed'in kızı Şam'ın binicilik yarışına katıldığını belirtmişlerdi. Sonra Suriyeli atletin Beşar Esed'in kızı Zeyn olduğu belirtildi. İran Binicilik Federasyonunun bu haberi geçen Salı gününe kadar gizlenmesi istendiği belirtildi.

(İslahhaber)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.