Notice: session_start(): ps_files_cleanup_dir: opendir(/var/lib/lsphp/session/lsphp70) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Başkan Özaslan, sporcu mevsimlik işçi çocukları ziyaret etti haberleri
banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Candeias

Başkan Özaslan, sporcu mevsimlik işçi çocukları ziyaret etti

Mevsimlik işçilerin dramını yerinde görmek ve yaşanan sorunları ve mağduriyetleri raporlaştırmak için bir heyet ile birlikte Türkiye geneli ziyarete çıkan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Bolu'nun Mudurnu ilçesi'deki tarım işçilerini ziyaret etti.

Yaklaşık 45 gün önce Şanlıurfa'dan Bolu'nun Mudurnu ilçesine mevsimlik tarım işçisi olarak gelen Çiftçi ailesini ziyaret eden Özaslan, güreş müsabakalarında Türkiye'de defalarca derece yapan Emircan, Rıdvan, Servet ve Mazlum Çiftçi ile görüşerek genç sporcularla sohbet etti.

Genç sporculardan Emircan Çiftçi, Özaslan ile olan görüşmesinde hem tarım işinde çalıştıklarını hem de kuzenleri ile birlikte boş zamanlarında kiraladıkları evde antreman yaptıklarını belirtti. Antremanlarını evdeki kanepe ve tabure gibi araçlarla yaptıklarını belirten Çiftçi, yetkiilerden destek çağrısında bulundu.

Emircan Çiftçi, "Güreşçiyim, Türkiye geneli derecelerim var. Grup 3'üncülüğü, Türkiye 5'ciliği gibi… 10'uncu sınıfa gidiyorum. İkamet ettiğimiz Şanlıurfa'da iş olmadığı için ailemiz ile birlikte tarlalarda çalışmak için Bolu'ya geldik. Bolu'nun Mudurnu ilçesinde tarlalarda marol işinde çalışıyoruz. Başaralı bir güreşçi olmak istiyorum, bunun içinde memleketimizde bize imkân sağlanmalı, destek verilmeli ki orada kalıp antrenman yapalım. Hedefim Rıza Kayaalp gibi Avrupa ve Dünya şampiyonu olmak. Çalışmak için geldiğimiz Bolu'da antrenman yapabilmemiz için ailemiz bize bir ev kiraladı. Tarladan geldikten sonra evde bulunan koltuk, tabure gibi malzemelerle antrenmanlarımızı yapıyoruz. Bazen de çok gürültü oluyor diye antrenmanlarımızı yapamıyoruz." dedi.


Maddi imkânsızlıklar nedeni ile mevsimlik işçi olarak Şanlıurfa'dan Bolu'nun Mudurnu ilçesine gelmek zorunda kaldıklarını ifade eden güreşçi Rıdvan Çiftçi ise şunları söyledi:

"9'uncu sınıfa gidiyorum, aynı zamanda 4 yıldır güreş yapıyorum. Geçen yıl salgın nedeni ile güreş müsabakaları olmadı. Bu yıl yapılan müsabakalara katıldım. Türkiye şampiyonasında grup 3'üncüsü oldum, bölge şampiyonasında ise 2'nci oldum. Babam tek başına çalışamadığından destek olmak için güreşi bırakıp çalışmak için buraya geldim." dedi.
Diğer sporcu Mazlum Çiftçi ise, "Güreş ile uğraşıyorum derecelerim var. Türkiye şampiyonluğu, Bölge şampiyonluğu, Bölge 3'ncülüğü gibi… Maddi durumumuz kötü olduğu için buraya çalışmaya geldik. Tarım işçisiyiz ve burada aylarca çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'ya madalya kazandıran gençlerin destek alamadıklarından dolayı geçimlerini sağlayabilmek için aileleri ile birlikte mevsimlik tarım işçisi olarak Bolu'ya geldiklerini belirten HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, sporcuların desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.


Özaslan, "Bolu'da ziyaret ettiğimiz gençler, Şanlıurfa'da olması gerekirken, mevsimlik tarım işçisi olarak Bolu'nun Mudurnu ilçesine gelmişler. Bu kardeşlerimizden Türkiye şampiyonasında 3'üncü ve 5'inci olan var. Bu kardeşlerimiz Şanlıurfa'ya madalya kazandırdılar, ilimizin ismini yücelttiler. Ama Şanlıurfa'nın milletvekilleri, belediye başkanları bu gençlerimizi maalesef Şanlıurfa'da tutamadılar. Bu gençler madalyalarını memlekette bırakarak buraya geldiler. Şanlıurfa'da İslam Turan vardı, Türkiye şampiyonu olmuştu. Avrupa şampiyonası için yurt dışına çıktı. Neden buradaki kardeşlerimiz bir 'Taha Akgül' olmasın yada bir 'Rıza Kayaalp' gibi. Olabilirler neden olmasın, bu gençlerde Türkiye'ye bir madalya getirebilirler." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.