banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Suriye Haliliye ABD

Şanlıurfalı Kudüs Anneleri 52. Kez Filistin için toplandı

Şanlıurfa’da ise bir grup kadının bir araya gelmesiyle kurdukları Kudüs Anneleri Platformu üyeleri bağımsız Kudüs için eylemlerini 52. hafta Şanlıurfa Halil-ür Rahman Cami (Dergah) avlusunda sürdürdüler.

Kudüs Anneleri Platformu sözcüsü Ruveyda Ural: "Urfa’dan Kudüs’e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz." dedi.

İşte O Basın Açıklaması: Bugün elli ikincisini düzenlediğimiz Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa’dan Kudüs’e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda Hamas’ın kontrol ettiği Gazze’de hükümet, ödeme yapamadıkları memurların maaşlarını, Katar hükümeti tarafından yapılan yardım programı kapsamında gönderilen 15 milyon doları kullanarak ödemiştir. Gazze Finans Bakanı’na göre, yapılan para yardımı transferi ile her bir çalışan maaşının yaklaşık yarısını alabildi. 15 milyon dolarlık yardımın 5 milyonu hükümet çalışanlarının maaşını ödemek; 5 milyonu işgalci siyonist İsrail terörüyle yapılan çatışmalarda şehit olan ve yaralanan kişilerin ailelerine; geri kalan 5 milyonu ise çalışanlara teşvik için kullanacağını açıklandı. Katar hükümetinin bu yapmış olduğu yardım daha öncelerinde de tekrarlanmıştı. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu duyarlı yaklaşımından ötürü Katar hükümetine minnet duyduğumuzu ifade ediyoruz. Bu yapılan davranışın diğer Müslüman ülke hükümet ve yöneticilerine emsal teşkil etmesini temenni ediyoruz.

Kendi iç işlerinden başka her şeye müdahale eden Abd’nin Gazze’yi kontrol eden Hamas’ın kınanmasını isteyen karar tasarısı geçtiğimiz haftalarda Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda görüşüldü; yeterli oy sağlanamadığı için reddedildi. Abd’nin Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna getirdiği tasarıya 87 ülke destek verirken, 57 ülke karşı çıktı, 33 ülke ise çekimser kalmıştır. Abd’nin Hamas’ın kınanmasını isteyen ve iki devletli çözümden bahsetmeyen karar tasarısı, onaylanması için gereken 3’te 2 çoğunluğa ulaşamadığı için kabul edilmedi. Tasarı oylanmadan önce oylama yöntemlerinin tartışıldığı Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda, Abd’nin Birleşmiş Milletler temsilcisi, tasarının 3’te 2 çoğunluk yerine salt çoğunlukla kabul edilmesini talep etmiş ancak oylamaya sunulan bu talebi kabul görmedi. Son dakika kural değişikliği talebi aslında tasarının başarısızlığının da bir işareti olarak gösterilebilir. Bu durumlar bizlere bunu gösteriyor ki biz Müslüman ülkelerin bir an evvel Kudüs, Filistin için harekete geçmesi gerekmekte ve bu gecikmenin Müslümanların izzeti için mücadele eden Filistinli kardeşlerimize acı ve zulüm olarak geri dönmektedir.

Kudüs Anneleri Platformu olarak dün itibariyle 39. Cuması gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşünde şühedaya kavuşan ve bugüne kadar şehadete kavuşan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aileleri ve Filistinlilere sabrı cemil niyaz ediyoruz. Yaralananlara şifalar diliyoruz.

Filistin’de bugüne kadar şühedaya kavuşan tüm kahraman şehitlerimizi hürmet, minnet ve rahmetle yâd ediyoruz. Yaşanan zulüm, işgal ve acıların bitmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.