banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Nihat Çiftçi Şanlıurfaspor Sanlıurfa Haberleri Urfa

URFA’DA MİMAR VE MÜHENDİSLER GAZZE SOYKIRIMINA HAYIR DEDİ

Grup adına Makina Mühendisi Behçet Atila’nın okuduğu açıklamada şöyle denildi;

Yaşadığımız asır, maalesef bir insanın bünyesinin kaldırabileceğinden çok daha fazla kan ve gözyaşına sahne oluyor. Filistin'de Siyonist İsrail tarafından sivillere uygulanan zulüm politikaları, tüm dünyanın gözleri önünde yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. 3 Aydan beridir soykırıma varan saldırıların yaşandığı Gazze, bu zulüm politikalarının geldiği son noktadır. Siyonist İsrail rejimi, tüm dünyanın gözlerinin içine baka baka 2,5 milyona yakın insanın yaşadığı Gazze’deki sivilleri kadın, çocuk ve yaşlı demeden katletmekte, hayatta kalanlara ise yaşam hakkı tanımamaktadır.

Hastaneler, mülteci kampları, okullar, fırınlar, aşevleri ve aklınıza gelebilecek daha birçok yer saldırıya uğramış, Gazze’deki altyapı ve üstyapı işgalci İsrail tarafından tamamen çökertilmiştir.

Refah Sınır Kapısı’ndan kısıtlı olarak geçen yardımlar, Gazze’nin ihtiyacının yüzde 3’ünü dahi karşılayamamaktadır. İsrail tarafından elektrik, su ve iletişimin kesildiği Gazze’de hastanelerdeki yaralıların tedavileri ilkel yöntemlerle zor şartlar altında yapılmaya çalışılmaktadır. Ayrıca bu hastaneler, çok sayıda kadın ve çocuğun sığındığı adeta birer mülteci kampına dönüşmüştür. Buna rağmen hastaneler dahi bombalanmaktadır.

7 ekimden bu yana Gazze’ye 65 bin ton bomba atıldı. Bu rakam, İkinci Dünya Savaşı’nda Hiroşima’ya atılan bombanın üç buçuk katından fazladır. Bu saldırılarda 23 bine yakın sivil hayatını kaybederken, 10 bine yakın sivil ise hala enkazların altında bulunuyor. 58 bin sivil ise yaralandı. 1,5 milyon kişi yerinden edildi. Çok sayıda sağlık görevlisi, arama kurtarma gönüllüsü ve basın mensubunun da hayatını kaybettiği saldırılar durmuyor, saldırıların şiddeti ise her geçen gün daha da artıyor.

Ne Gazze, ne de Filistin sadece bugünün meselesi değildir.

İsrail’in soykırım politikaları Asya’dan Avrupa’ya, Amerika kıtasından Afrika’ya kadar din, dil, ırk farkı gözetmeksizin ‘‘BEN İNSANIM’’ diyen tüm dünyadaki vicdan sahiplerinin tepkisine yol açmıştır. Dünyanın dört bir yanında kitlesel eylemler yapılıyor.

Milyarlarca insanın haykırdığı ‘‘İsrail Zalimdir’’ söylemi ise maalesef dünya barışını sağlama görevini üstlendiklerini iddia eden ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi birçok batı ülkesinin yöneticileri tarafından duymamazlıktan gelinmekte, tam aksine İsrail’e bebekleri ve kadınları katletmesi için İsrail’e tam destek verdikleri ortadadır.

Ukrayna’daki sivil ölümlerini bahane ederek tüm dünyayı savaşa sürüklemeye kalkan batı ülkelerindeki yöneticiler, 3 ayda 23 bin kişinin katledildiği Gazze’deki çocukları terörist ilan etmektedir.

ABD’nin İsrail ile başı çektiği şer ittifakı, Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyadaki birçok ülkeyi işgale teşebbüs etmektedir. Sivil akıl, her şeyin farkındadır. Sivil vicdan ise her ülkede, her şehirde, her caddede, her sokakta en gür şekilde gerçekleri haykırmaya devam edecektir.

Bu amaçla ABD, İsrail ve onların taşeronluğunu yapan ülkelerin yöneticilerine Mimarlar, Mühendisler ve Teknikerler olarak peygamberler şehri Şanlıurfa’dan haykırıyoruz; Yaptığınız zulümdür, katliamdır, soykırımdır, günün birinde bunun hesabını vereceksiniz.

Bu kıvılcım inşallah Filistin için bir özgürlük ateşine dönüşecek.

Yumruklarımız sıkı, sesimiz gür, inancımız tam, amacımız net, söylemimiz tek ‘‘Filistin Özgür olana kadar mazlumların yanında olmaya ve seslerini duyurmaya devam edeceğiz’’

Kamuoyuna saygı ile duyurulur...

Makina Mühendisi Behçet Atila

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.