banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Sanlıurfa Haberleri Nihat Çiftçi Suruç

Mola kendini kola diye dalga geçmiştik

Bir zamanlar Mola kendini kola manşetleriyle dalga geçtiğimiz İran savunma sanayinde dünyaya meydan okuyacak atılımlara imza atıyor. Bazı Avrupa ülkeleri ile ABD İrana yaptırım uygulama ve hatta savaş açma derdine düşmüşken, İran teknojik gövde gösterisine soyundu. Füze savunma sistemini güçlendirmek için çaba harcayan İranın son teknoloji harikası uçan botlar...

İran nükleer programıyla ilgili bir yandan başta ABD olmak üzere Batılı ülkelere kafa tutarken, diğer taraftan savunma teknolojisinden geri kalmamak için önemli adımlar atıyor. Füze savunma sistemini güçlendirmek için çaba harcayan İranın son teknoloji harikası Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazını koruyacak uçan botlar.

İranın uzun zamandır üzerinde çalıştığı uçan botların seri üretimine başlandı. Basra Körfezinde devriye gezen İran Devrim Muhafızlarının hizmetine sunulan botlar denizde yüzdüğü gibi uçma özeliklerine de sahip.

RADARA YAKALANMIYOR

İranın tamamen yerli üretimi olan uçan botların en önemli özelliği radara yakalanmıyor olmaları. Küçük bir uçağı andıran deniz botları gözetleme görevinin yanı sıra füze fırlatma yeteneğini de barındıryor. Bavar-2 adı verilen botlar aynı zamanda istihbarat toplama özelliğine de sahip. Haber7.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.