banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor HAMEDO

Kudüs Anneleri Platformu 69. kez haykırdı: Kudüs'e özgürlük

Kudüs Anneleri Platformu üyeleri 69. kez Şanlıurfa Mevlidi Halil (Dergah) cami avlusunda bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar. İsrail terör devleti tarafından işgal altında bulunan Kudüs'ün ösgürlüğü için mücadele eden kadınlar, dünya msülümanlarını " Kudüs’e ve Filistinlilere sahip çıkmaya davet" ettiler. 

Cami avlusunda bir araya gelen Kudüs Anneleri Platformu adına  açıklamada bulunan Av. Zehra Kazan şunları kaydetti:“Ölüme Burun mu Kıvıracağımızı Sanıyorlar. Kanserle de Olsa, Kalp Krizinden de Olsa ya da Bir Apachi Helikopterinin Füzesi ile de Olsa Ölüm Ölümdür. Nasıl Gelirse Gelsin Hepimiz Öleceğiz ve Hepimiz O Günü Bekliyoruz. Kalp Kriziyle Gelmiş, Apachi Füzesiyle Gelmiş Hiçbir Farkı Yok. Ama Ben Apachi ile Gelecek Olan Ölümü Tercih Ediyorum.”
Prof. Dr. AbdülAziz El-Rantisi

Bugün altmış dokuzuncusunu düzenlediğimiz Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa’dan Kudüs’e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz.

Kudüs Anneleri Platformu olarak geçtiğimiz hafta 17 Nisan Çarşamba günü Filistin’in hürriyeti için mücadele eden Şeyh Ahmed Yasin ile birlikte Hamas’ın banilerinden olan Prof. Dr. Abdülaziz El-Rantisi’nin şehit edilerek Hakk’a kavuşmasının 15.sene-i devriyesini geçirmiş olduk. Bu vesile ile buradan bir kez daha hürmet, ta’zim ve rahmetle yâd ediyoruz.

‘Filistin’in Aslanı’ lakaplı Dr. Abdülaziz El-Rantisi, şehadeti sonrasında ‘Duâsı Kabul Olan Şehid’ olarak anılmıştır. Gazze’de, hem doktor olarak çalışmaya başladı hem de üniversitede yüksek lisans ve doktora tahsili yaptı. Gazze İslam Üniversitesi’nin açılmasından sonra bu üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Ve çocuk sağlığı üzerine profesör olarak dersler verdi.

İlmi çalışmalarda, eylemci yönüyle, davette ve direniş anlamında hızla tanınan ve öne çıkan bir şahsiyet olan Rantisi, İslami sorumluğunun bilincinde bir hayat tarzını benimseyerek dini vecibelerini yerine getiren bir hayat sürdürmüştür. İslam davası için mücadele eden Rantisi, fiili direniş faaliyetlerinde bulunmuştur. Gençlik yıllarında işgale karşı fiili direniş amacıyla kurulan Filistin Müslüman Kardeşler Teşkilatının örgütlenmesi içinde ve Hamas’ın şekillenmesinden önce Gazze’de Müslüman Kardeşler Teşkilatının lider kadrosu içinde yer almıştır. Muhammed Taha, Şeyh Ahmed Yasin ile beraber Rantisi, yedi kişiyle Müslüman Kardeşler Teşkilatının Filistin kanadı olan Hamas’ı kurdular.

Şeyh Ahmed Yasin’in şehit olması sonrası Hamas’ın lideri konumuna geldi. Hicretten sürgüne, zindandan füze saldırısına kadar siyonist vahşetin yansıması olan bütün zulümlere muhatap olmasına rağmen verdiği mücadeleden geri adım atmamıştır. 17 Nisan 2004 tarihinde Rantisi’nin arabasına, Gazze şehrinde işgalci siyonist saldırganların helikopterleri tarafından atılan füzelere hedef olarak iki koruma görevlisi ve 25 yaşındaki oğlu Muhammed ile birlikte şehadete kavuştular. Kendisine ‘Duâsı Kabul Olan Şehid’ denmesinin nedeni de arzuladığı gibi helikopterlerden atılan füzeler tarafından şehadete kavuşmasıdır.

Rahmet Olsun Dr. Abdülaziz El-Rantisi’ye;
Selam ve Rahmet Olsun bu evladı dünyaya getiren Ayaklarının Altı Cennet olan O Mübarek Anaya!

Kudüs Anneleri Platformu olarak dün itibariyle 56. Cuması gerçekleştirilen Büyük Dönüş Yürüyüşünde şühedaya kavuşan ve bugüne kadar şehadete kavuşan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, aileleri ve Filistinlilere sabrı cemil niyaz ediyoruz. Yaralananlara şifalar diliyoruz.

Filistin’de bugüne kadar şühedaya kavuşan tüm kahraman şehitlerimizi hürmet, minnet ve rahmetle yâd ediyoruz. Yaşanan zulüm, işgal ve acıların bitmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

Kudüs Anneleri Platformu olarak, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünün amacına vasıl olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Buradan Sizleri, 3.İntifada ve Büyük Dönüş Yürüyüşünü başlatan Filistinli kardeşlerimize destek olmaya devam ediyoruz. Onlar, Ümmetin izzetini korumak için mücadele ediyorlar. Onlar olmamız ve ölmemiz gereken yerde mücadele ediyorlar. Yetersiz sağlık ve yaşam koşulları altında mücadele eden Filistinlilere herkesi destek olmaya davet ediyoruz.

Siyonist İsraile buradan yüksek sesle haykırıyoruz; Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağınız, yüreğimizde hissediyoruz. Ve bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu katliamların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.
Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa’dan Tel Aviv’e haykırıyoruz.
Kudüs İslam’ındır ve İslam’ın Kalacaktır.

Allah’ım! Kudüs’teki ve yeryüzündeki bütün mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissettir! Allah’ım! Kudüs’te, Afrin’de, Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da ve dahi tüm İslam beldelerinde; İslamiyet için, Müslümanlar için, İslam beldeleri için mücadele Müslümanları ve askerlerimizi muhafaza eyle, zalim ve küffara karşı galib ve muzaffer eyle. İslâm Âleminde ittihad ve vahdeti nasip eyle. Bizi basiretsizlerden, ferasetsizlerden, vicdansızlardan, zalimlerden yana eyleme! Allah’ım! Mescid-i Aksa’yı ve İslam beldelerini işgale yeltenenlere fırsat verme! Müslüman kardeşlerimize içinde bulundukları zor durumdan bir an evvel kurtulmaları için yardım eyle! Bizlere yeniden aziz bir ümmet olarak adaleti ayakta tutmayı nasip eyle! Bizlere Siyonist işgalinden kurtulmuş özgür, bağımsız ve İslam’ın hâkim olduğu Kudüs ve Filistin topraklarını görmeyi, o beldelere İstanbul’a gider gibi gitmeyi nasip eyle. Mübarek günler ve beldeler hürmetine dualarımızı kabul eyle Allah’ım! Allah’ın Selamı, Bereketi ve Rahmeti Üzerimize Olsun.”ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.