banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Sanlıurfa Haberleri Nihat Çiftçi Suruç

İsrail, İsveç Büyükelçisini geri çekti

HABER MRK- İsveç'in Filistin'i bağımsız bir devlet olarak resmen tanımasını  hazmedemeyen   İsrail yönetimi harekete geçerek, Stockholm Büyükelçisi'ni geri çağırdı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, elçinin istişare amaçlı çağrıldığı ve tamamen geri çekme gibi bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi.


Hamas tarafından yapılan açıklamada ise, "İsveç'in Filistin devletini tanımasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu önemli siyasi gelişmenin İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarına karşı Filistin halkının destansı direnişinin meyvesi olarak kabul ediyor ve uluslararası toplumun İsveç'i örnek almasını istiyoruz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.