banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon ak parti Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Ağaoğlu

13. İTT zirvesi başladı İslam İşbirliği Teşkilatı ne zaman kuruldu?

Kısa adı İİT olan İslam İşbirliği Teşkilatı 13'üncü İslam kongresi için İstanbul'da toplandı. Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi, İstanbul Kongre Merkezi’nde bugün başladı.

Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi, İstanbul Kongre Merkezi’nde, üye ülkelerin heyet başkanlarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşılanmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı, meclis başkanı ve başbakan düzeylerindeki konuklarını, zirve aile fotoğrafının verileceği platformda karşıladı.

Zirve alanına gelen her heyet başkanı ile yakından ilgilenen ve kısa sohbette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuklarıyla basın mensuplarına ikili görüntü de verdi.

Zirve vesilesiyle Türkiye Zirve Dönem Başkanlığını da devralacak

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. Zirvesi, 14-15 Nisan tarihleri arasında çok geniş bir katılımla İstanbul’da gerçekleşecek. Bu yılki zirvenin başlığı adalet ve barış için birlik ve dayanışma, bu tema etrafında pek çok konu ele alınması bekleniyor. Bu zirve vesilesiyle Türkiye Zirve Dönem Başkanlığını da devralacak, böylece zirvenin önümüzdeki 2 yıl boyunca başkanlığını da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

İslam İşbirliği Teşkilatı ne zaman kuruldu?

İslam İşbirliği Teşkilatı 1969 yılında Kudüs’te, Mescid-i Haram’da meydana gelen hadiseler neticesinde İslam ülkelerinin girişimiyle kurulmuş bir platform. Belli periyotlarla yapılan liderler zirvesinde üye ülkelerin İslam dünyasının temel sorunlarını, konularını ilgilendiren bütün başlıklar, etraflı bir şekilde bu zirvede ele alınıyor. Zirvenin ana başlığı çerçevesinde, zirve sonunda bir nihai bildiri kabul ediliyor (İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.