banner2
Öne Çıkanlar Nihat Çiftçi Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor Sanlıurfa Haberleri Urfa Haberleri

Fransız askerleri Mali'yi işgal etti

Kent Pazartesi günü isyancılarn denetimine girmişti; Mali'nin kuzeyinde İspanya büyüklüğündeki bir alan da keza başkentteki yönetime muhalif silahlı güçlerin elinde bulunuyor.

Fransa hava kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının Mali'deki saldırıları altıncı gününe girerken Cumhurbaşkanı Fronçois Hollande "müdahale etmeselerdi çok geç kalınmış olacağını" söyledi.

Operasyona ilişkin değerlendirmeler yapılırken kimi sözcüler başkentin İslamcı grupların eline geçebileceği değerlendirmeleri yapmıştı.

Fransız yetkililer, aralarında Almanya ve ABD'nin de bulunduğu ülkelerden destek aldıklarını söylemişti.
İngiltere bölgede iki nakliye uçağı gönderdi. Son olarak İtalya da, lojistik destek vermeye hazır olduğunu ama karada çatışmaya girmeyeceğini duyurdu.

İsyancılar konvoy halinde...

Fransız askerlerinin çatışmaya girdiği haberi, askerlerin konvoy halinde başkent Bamako dışına çıktığı haberini izliyor.

30 araçlık askeri konvoy, dün isyancıların ele geçirdiği Diabaly kasabasına doğru harekete geçmişti.
Fransız askerlerine destek olmak için Mali'ye gönderilen ilk Afrika birliklerinin ise ülkeye yarın ulaşması bekleniyor.

Fransız savaş uçakları kasabanın ele geçirilmesinden bu yana isyancıların mevzilerini bombalıyor.

El Kaide ile bağlantılı Tevhid ve Cihad Hareketi, Fransa'nın "Mali'ye müdahale etmenin bedelini ödeyeceği" tehdidini savurmuştu.

BBC

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.