banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası Esed'ten flaş karar

eçtiğimiz haftalarda, Rusya'nın desteğiyle Esed rejimi İdlib kırsalında saldırılar başlatmıştı. Esed güçlerinin ilerleyişi sonrası Türkiye'nin Suriye'deki bazı üsleri rejim tarafından çevrelenmişti.

SALDIRILAR SONRASI ERDOĞAN HAREKETE GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, üç gün önce başkent Moskova'da bir araya gelmiş ve başta İdlib olmak üzere çok sayıda meseleyi müzakere etmişti.

ATEŞKES İLAN EDİLDİ

Bu görüşmenin ardından bugün önemli bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, Esed Ordusunun 31 Ağustos (yarın) Cumartesi gününden geçerli olmak üzere, İdlib'deki Gerginliği Azaltma Bölgesinde tek taraflı ateşkes ilan ettiğini duyurdu. Bakanlık açıklamasında, muhaliflere de seslenerek ateşkese katılma çağrısı yaptı.

Esed rejimi ve muhalifler daha önce de defalarca ateşkes ilan etmiş, ancak rejimin saldırıları sonrası bu anlaşmalar rafa kalkmıştı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.