banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

Erdoğan, AB Müzakerelerinde Göçmenler İle İlgili Anlaşma Yapmadı

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen 9 Mart 2020'de Brüksel'deki AB merkezinde Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ile bir araya geldi.
AB liderleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan göçmenleri Avrupa sınırlarından uzak tutmak için daha önce var olan anlaşmanın koşullarına uymaları konusunda ısrarcı oldular.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerden sonra Avrupa Konseyi'nde gerginlik sonrasında AB başkanları ile basın toplantısı yapmak yerine  Ursula von der Leyen ve Charles Michel ile bir basın toplantısı yapmak yerine doğrudan havaalanına yönelmeyi seçti.

Fransız AFP ajansında yer alan habere göre Avrupa Komisyonu başkanı Von der Leyen gazetecilere verdiği demeçte, "Açıkça anlaşmazlıklar var, ama açıkça konuştuk ve birbirimizle açıkça konuştuk." 

Von der Leyen ve Michel, Ankara'nın göçmenlerin ve mültecilerin milyarlarca avroluk AB yardımı karşılığında Yunanistan'a gitmesini engellemeyi kabul ettikleri AB ile Türkiye arasındaki 2016 anlaşmasının geçerliliğini vurguladılar.

Michel, üst düzey AB diplomatı Josep Borrell'ın önümüzdeki birkaç gün içinde anlaşmayı uygulamak için Türkiye ve Avrupa Birliği düzeyinde Türk mevkidaşı dışişleri bakanı Mevlut Çavuşoğlu ile birlikte çalışacağını söyledi. "
Erdoğan, Türk yetkililere daha önce yapmayı planladığını söylese de toplantıdan sonra gazetecilere konuşmadı. Bir Türk başkanlık kaynağı sadece şunları söyledi: "AB'deki toplantı verimli geçti." 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.