banner2
Öne Çıkanlar Siverek Viranşehir Sanlıurfa Haberleri Nihat Çiftçi Suruç

Çıkan külleri nedeniyle Avrupayı tehdit eden İzlandadaki Grimsvötn yanardağından iyi haber geldi!

İzlanda meteoroloji kurumundan Olof Baldursdottir, kül püskürmesinin gece azalmaya devam ettiğini belirterek, kül bulutunun bugün en aşağı seviyede bulunduğunu kaydetti.

Kül bulutunun dün 7 ila 8 km yükseklikte olduğunu, gece ise 3 ila 5 km irtifaya düştüğünü belirten yetkililer, bunun büyük olasılıkla yanardağın faaliyetinin azalmasından ve şiddetli rüzgarlardan kaynaklandığını bildirdiler.

İzlandalı yetkililer, meteorolojik koşulların bu sabah volkanın incelenmesine izin vermediğini ve TSİ 15.00de yanardağın çevresinde uçakla bir bilimsel inceleme uçuşu yapılacağını söylediler.

Yanardağda volkanik faaliyetin başladığı cumartesi kül bulutu 20 km yüksekliği ulaşırken, küller bugün özellikle İskoçya olmak üzere bazı ülkelerde hava trafiğinin aksamasına neden oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.