banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

ABD'nin Irak'taki Üssü İran Tarafından Vuruldu! Dünya Savaşın Eşiğinde

İranlı General Kasım Süleymani'nin Amerikan tarafından öldürülmesinden sonra ortadoğuda çalan savaş tamtamları sonrasında bu gece sabaha karşı İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü onlarca balistik füzeyle vurduğunu duyurdu.  İran'ın saldırısı sonrasında ABD'den ölü ve yaralı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, Sosyal medyada 20 ABD askerinin öldüğüne dair haberler dolaşıyor.

İrna'ın Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'ın Anbar vilayetindeki ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Hava Üssü'ne balistik füzelerle saldırı düzenlediğine dair görüntüler resmi Fars Haber Ajansı tarafından  paylaştı. Saldırıda ölü ve yaralının olup olmadığı bilgisi henüz verilmedi.

Edinilen bilgilere ABD Başkanı Donald Trump, 28 Aralık'ta Irak'a gelerek, Ayn el Esed Hava Üssü'ndeki ABD askerlerini ziyaret etmişti.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Saldırıdan sonra Beyaz Saray sözcüsü Grisham, ABD Başkanı Donald Trump'a bilgiler verildiğini, saldırının farkında olduklarını dile getirdi. 

DEVRİM MUHAFIZLARI ORDUSU'NDAN OPERASYON AÇIKLAMASI

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), operasyonun ismini ''Şehit Kasım Süleymani'' olarak açıkladı. DMO'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"İran İslam İnkılabı'nın cesur koruyucuları karadan karaya yapılan başarılı bir füze operasyonu ile ABD üssünü vurmuştur.

Eğer ABD'nin müttefiklerinin topraklarından herhangi bir saldırı gerçekleşirse onlar da saldırı hedeflerimiz arasında olacak"
İran'ın ABD'yi vurmasının ardından dikkat çeken yasak
ABD Federal Havacılık Dairesi (FAA), Amerikan sivil havayolu şirketlerinin Irak, İran, Basra Körfezi ve Umman Körfezi hava sahasındaki uçuşlarını yasakladı.
İran'ın ABD'yi vurmasının ardından dikkat çeken yasak
GİRİŞ 08.01.2020 07:09GÜNCELLEME 08.01.2020 07:30
ABD Federal Havacılık Dairesi (FAA), yaptığı açıklamada, ABD ve İran arasındaki artan gerilim ortamında sivil uçakların "yanlış hedef tanımlamalarına" maruz kalma riskinin olduğu uyarısında bulundu.

Açıklamada, kısıtlamaların, "Orta Doğu'da artan askeri hareketlilik ve siyasi gerilimlerin Amerikan sivil havacılık faaliyetleri açısından oluşturduğu olası riskler" nedeniyle getirildiği belirtildi.

İran Devrim Muhafızları Salı gecesi, İranlı general Kasım Süleymani'nin ABD'nin hava operasyonunda öldürülmesine misilleme olarak Irak'ta ABD askerlerinin bulunduğu en az iki üssü balistik füzelerle vurmuştu.

KAYNAK: HABER7 / VOİCE OF AMERİCA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.