banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Balıklıgöl Mehmet Tahir Güllüoğlu Guy Lucien Michel Landel Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ŞUTSO) Mehmet Yetim

Yasak haftabaşı kalkıyor

Merkezi Almanya’da bulunan bir şirket, Atatürke hakaret içeren videoların kaldırdığını açıkladı. Hafta başında başlatılacak süreç sonucu youtube yasağının kalkacağı belirtildi.

Yaklaşık 2.5 senedir kapalı olan youtube için yasak sona mı eriyor?

Merkezi Almanyada bulunan International Licencing Service adlı şirket, youtubedan Atatürke hakaret içeren videoları kaldırdıklarını açıkladı.

Youtubea erişimin önündeki yasal engelin kalktığını duyuran şirketin CEOlarından Erdem Karahan, Kendi çözümlerimizi kullanarak o videoları kaldırdık. Arşivden Atatürk’ün görsellerini koruma yetkisi aldığımız için bizim için bir problem olmadı açıklamasını yaptı.

İnternet Kurulu Üyesi Leyla Keser Berber de, sürecin Ulaştırma Bakanlığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ve Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumunun bilgisi dahilinde gerçekleştiğini belirtti.

AÇILACAK
Türkiyede, Atatürke hakaret içeren videolar nedeniyle 2008den bu yana mahkeme kararıyla erişime kapalı olan siteyle ilgili, ‘önümüzdeki hafta içinde erişebilmeyi diliyorum’ diyen Berber şöyle konuştu:

“Bunun için Pazartesi günü mahkeme ve TİBe başvurumuzu yapacağız. Gönül rahatlığıyla youtube açılacak diyebiliyoruz.

NEDEN BU KADAR GEÇ OLDU?
Yasağa neden olan videoların neden bugüne kadar silinemediğini ise, şirketin bir diğer CEO’su Yücel Yolcu, “Bu talep daha bize yeni geldi. Bu içeriklerin şimdiye kadar sahibi yoktu ve bir içerği silmek isityorsanız sahibini bulmanız gerekir. Görselleri kimse sahiplenmedi. Bu görseller bu şirkete hak olarak verildi şeklinde açıkladı.

Öte yandan, Ulaştırma Bakanlığı ile youtube arasındaki vergi tartışması halen sürüyor.

NTV

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.