banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Sanlıurfa Sanlıurfa Haber ak parti

Harran Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Şenliği

Üniversitenin Ziraat Fakültesi anfisinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende üniversitenin tanıtım filminin izlenmesi ve üniversitelerarası halk müziği yarışmasında dereceye giren üniversite korosunun seslendirdiği türkülerle başlayan törene, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başkan yardımcısı Dr. Muhterem Çöl, bölge üniversitesi rektörleri, Şanlıurfa tabipler odası başkanı ve bilim ve teknoloji şenligi düzenleme komitesinden Prof. Dr. Recep Demirbağ, üniversite dekanları, Şanlıurfa’daki kurum amirleri, çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldılar.
Yapılan törende, Harran Üniversitesi rektör yardımcısı ve HÜBAK Başkanı Prof. Dr Ercan Yeni, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başkan yardımcısı Dr. Muhterem Çöl birer konuşma yaptılar.
Açılış konuşmalarının ardından Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Halil Mutlu’nun başkanlığında konuşmacı olarak Batman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Abdusselam Uluçam, Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr İbrahim Özdemir, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Mustafa Talha Gönüllü, Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adnan Kısa’nın katıldığı “Dünya Üniversiteleri arasında Türkiye ve GAP Bölge Üniversitelerinin yeri” konulu bir oturum düzenlendi.
Yapılan teknoloji şenliği “Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa’da Teknoloji” konulu oturumda; TEKNO-KENT çalışmaları konusunda, Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, GAP-YENEV çalışmaları konusunda Prof. Dr. Bülent Yeşilata, Merkez laboratuarı çalışmaları konusunda Prof. Dr. Nihat Dilsiz, Şanlıurfa’da Endüstri ve Teknolojik Alt Yapı konusunda Uğur Emin Divitçi’nin konuşmalarıyla devam etti.
Ayrıca Şenlikte gazeteci yazar Taha Akyol “Bilim-Teknoloji ve Medya” konulu konferans sundu.
Yanı sıra Şenlik kapsamında düzenlenen fuarda kamu kurum ve kuruluşlarına ait 30 yakın stant kuruldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.