banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Yılın son derbisi; Galatasaray 3, Fenerbahçe 1 VİDEO


Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe, 2011 yılının son derbisinde karşı karşıya geldi.

TT Arena'da oynanan karşılaşmada sarı-Kırmızılı ekibin gollerini 33'te Eboue, 41'de Elmander ve 66'da Melo kaydetti.


Fenerbahçe'nin tek sayısı kariyerinde Galatasaray'a karşı 7. golünü atan Alex'ten geldi. Ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında özellikle ilk yarıda oldukça etkili bir futbol oynayan ve birçok gol pozisyonu bulan Galatasaray, bu galibiyetle 6 resmi maç sonra sarı-lacivertlileri mağlup etmeyi başardı. Galatasaray ayrıca Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da ilk Fenerbahçe zaferini Fatih Terim'le almış oldu.

Öte yandan Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri bu sezon transfer edilen yabancıları kaydetmiş olması ise ilginç bir istatistik oluşturdu. Bu galibiyetin ardından Galatasaray puenaını 25'e yükseltti ve aynı puandaki rakibi Fenerbahçe'yi averajla geçerek liderlik koltuğuna oturdu.

TERİM'DEN SÜRPRİZ 11 Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta, geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği karşısında ikinci yarıda oyuna girip etkili olan Emre Çolak'a ilk 11'de şans tanıdı. Galatasaray'da, Gençlerbirliği maçında kart cezası nedeniyle oynayamayan Ujfalusi de Fenerbahçe maçıyla birlikte formasına kavuştu.


Gençlerbirliği maçında stoperde Gökhan-Servet ikilisine yer verip genç Semih'i dinlendiren Terim, Fenerbahçe derbisinde savunmanın ortasında Ujfalusi-Semih ikilisine şans tanıdı. Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe derbisine Elmander-Baros ikili forvetiyle çıktı.


Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun 2 maçlık cezasını 1 maça indirmesiyle Fenerbahçe maçında oynayabilen Elmander formasına kavuşurken, Baros da sarı-lacivertli takıma karşı Terim'in gol silahı olarak sahada yer aldı. Terim, derbi maçta Gençlerbirliği maçı kadrosundan 5 oyuncuyu çeşitli nedenlerle değiştirdi.

Gençlerbirliği maçında ilk 11'de yer alan Gökhan, Servet, Aydın, Riera ile Sercan'ın yerine, Ujfalusi, Semih, Elmander, Emre ve Kazım forma giydi.

GOLLERİN VİDEOSU..



FORVET ALEX, BIENVENU SAĞ KANATTA Fenerbahçe'nin ezeli rakibi Galatasaray ile yaptığı derbi maçta, antrenmanda sakatlanan Bekir İrtegün forma giymedi. Sarı-lacivertli takımın 5 Aralık Pazartesi günü yaptığı antrenmanda sakatlanan Bekir'in, sol ayak bilek bölgesinde, 2 kemik arasındaki bağda kısmi yırtık tespit edilmişti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Bekir'in yerine savunmada Bilica'ya ilk 11'de yer verdi.


Aykut Kocaman, derbi maçta diğer karşılaşmalardan farklı olarak forvette Alex'e görev verirken, Bienvenu'yü sağ kanada yakın oynattı. Geçen sezon Fenerbahçe'nin Türk Telekom Arena'da yaptığı derbi maçta oynamayan Emre, ilk kez bu statta Galatasaray'a karşı forma giydi. Ankaragücü maçında iyi bir performans sergileyen ve 2 gol atan Miroslav Stoch ise derbi maçta 6 yabancı sınırlamasına takıldı.


MAÇTAN DAKİKALAR

Ve Arena'da zorlu derbinin son düdüğü. Galatasaray 3-1 kazanıyor.
90+ Stoch'un sağdan ortasında Alex, altıpastan düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderiyor.
90+ GOOOLLL.... GOOOLLL... Alex'in golü. Durum 3-1.
90+ Cristian 25 metre mesafede kaleye sert vurdu, top dışarıda.
90' Maçın sonuna 2 dakika ilave edildi.
89' Stoch sağ kanatta buluştu bu kez topla. Zayıf vuruşunu Muslera kontrol ediyor.
88' Selçuk İnan uzaktan denedi şansını. 30 metre mesafeden yapılan bu vuruşta top dışarıda.
86' İkinci yarıda F.Bahçe'ye hareketlilk getiren Stoch yine soldan çizgiye inip ortasını yaptı. Alex'ten önce savunma müdahale etti bu topa.
84' G.Saray'da Eboue oyundan çıkarken, Servet oyuna dahil oluyor.
83' Fenerbahçe'nin baskısı var bu bölümde ancak G.Saray 10 kişiyle topun arkasında ve boş alan bırakmıyor sarı lacivertlilere..
78' G.Saray'da Eboue sakatlık geçiriyor. Eboue tekrar oyuna döndü bu bölümde.
77' G.Saray, bu dakikalarda oyunun kontrolünü eline aldı. F.Bahçeli oyunculardaki moral bozukluğu gözlemleniyor.
73' Elmander'in pasında Selçuk İnan uzak mesafeden müthiş vurdu, top az farkla dışarıya çıkıyor.
69' Alex'le köşe vuurşu kullandı Fenerbahçe. Savunma uzaklaştırıyor bu topu. Arena'da büyük coşku var G.Saray tribünlerinde.

66' Selçuk'un kullandığı köşe atışında Melo'nın dizine çarpan top ağlarla buluşuyor. Fark 3'e çıkıyor Arena'da. 66' GOOOLLL... GOOOLLL.. Fark 3'e çıkıyor Arena'da. Melo'nun golü.


62' Stoch soldan rakibini geçip ortasını yatı.Alex, ceza sahası içinde topla buluştu. Rakibini geip vurmak istedi fakat son anda uzaklaştırdı G.Saray defansı bu tehlikeyi. 59' G.Saray Kazım'la geldi sağ kanattan. Kazım'ın sağ ağaıyla sert vuruşunu Volkan ayaklarıyla çıkardı.

56' Caner Erkin G.Saray ceza sahası içinde yerde kalıyor. Hakem Fırat Aydınus, aldatmaya yönelik hareketten sarı kartını çıkarıyor Caner'e.

54' Direkte patlayan top! Fenerbahçe Alex'le bir frikik kullandı 35 metreden.. Ceza sahasında
oluşan karambolde son olarak Stoch vuurşunu yapıyor. Top üst direkten dönüyor. Gole çok yaklaştı Fenerbahçe!


52' Melo 30 metreden kaleyi yokladı. Volkan'ın üzerine gidiyor bu top.50' F.Bahçe ikinci yarıda daha fazla adamla Galatasaray sahasında. Farkı 1'e indirme çabası var sarı lacivertlilerin.
48' İlk tehlike G.Saray'dan ikinci yarıda. Emre'nin kullandığı köşe vuurşunda Elmander'in kafası.. Top dışarı gitti.

46' Arena'da ikinci yarı başladı. Fenerbahçe'de Emre ve Beinvenu'nun yerine Semih ve Stoch oyuna giriyor.

İKİNCİ YARI:
Ve Arena'da ilk yarı tamamlanıyor. Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğü var.

45+
Kullanılan köşe atışında top Muslera'da kalıyor.
45' Alex'in ortasında Elmander topu kornere çeliyor.
45' F.Bahçe Emre'nin Gökhan'a yaptığı hareket sonucu bir frikik kullanacak. Kaleye uzak mesafe, sağ kanat..
44' Melo, ceza sahası dışından 25 metreden kaleyi yokladı. Volkan'ın kontrolünde dışarıya çıkıyor bu top.
41' Bilica'nın büyük hatası sonucu topu kaptırdı Fenerbahçe. Elmander sol çaprazda kaleci Volkan'la karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Volkan topu elinden kaçırdı ve top ağlara gitti.
41' GOOOLLL... GOOOLLL.. Elmander'in golü, G.Saray farkı 2ye çıkarıyor.

38' Fenerbahçe Alex'le köşe vuurşu kazandı. Arka direğe doğru yönelen topa Yobo'dan önce Kazım'ın müdahalesi var.

33' Eboue, Elmander'in pasıyla bir anda ceza sahasında topla buluştu. Sağ çaprazdan düzgün ve sert bir vuruşla topu filelere gönderdi.

33' GOOOLLL GOOOLLL.. Eboue'nin golü. Galatasaray 1-0 önde.

29' Fenerbahçe hücumda etkili olmakta sıkıntı çekiyor. Galatasaray ise girdiği pozisyonlarda etkili olan taraf.
25' Fenebahçe savunmada organize olmakta güçlük çeiyor. Bilica'nın pas hataları var.
22' Galatasaray Selçuk'le köşe vuruşu kazandı. Arka direkte Kazım topu kontrol edip sert vurdu ama isabetsiz. Üstten farklı şeklide dışarıda meşin yuvarlak.
19' Bu kez de Baros kaçırıyor! Ceza sahası içerisinde bomboş kaldı Çek oyuncu. Vuruşu dışarı gitti. Fenerbahçe savunması S.O.S. veriyor.
17' Galatasaray müthiş bir gol fırsatını daha gole çeviremedi! Elmander savunmanın hatasından faydalanıp sağ çaprazdan ceza sahasına yönelip kaleyi düşündü. Volkan bu şutu çıkardı. Dönen topa yeniden vurdu Elmander, yine Volkan!
16' Fenerbahçe savunmasında büyük hata. Emre Çolak sol çaprazdan etkili geldi. Kaleye sert vurdu, Volkan ayaklarıyla çıkardı. Galatasaray baskısı var bu anlarda..
15' Galatasaray'ın kullandığı serbest atışta Ujfalusi ön direkte kafayı vurdu. Volkan son anda kurtarıyor bu topu.

14' Selçuk Şahin uzak mesadefen etkisiz bir vuruş gerçekleştirdi. Top farklı şeklide dışarıya gitti.

12' F.Bahçe organize paslarla yerleşti G.Saray yarı sahasına fakat Bienvenu topu kaybediyor ceza sahasına yakın bölgede..
10' Emre Çolak'ın ortasında Kazım müthiş bir kafa vuruşu yaptı. Volkan aynı güzellikte top çıkarıyor, kornere çeliyor topu.
8' Derbi karşılıklı ataklarla başladı. Tempo yüksek ilk dakikalarda..
6' Galatasaray çok hızlı çıktı kontraya. Elmander sol kanattan ortasını yaptı. Baros ve Kazım dokunamıyor. Tehlikeli bir pozisyon F.Bahçe kalesinde..
4' Melo uzaktan kaleyi yokladı. Top dışarıda..
3' Alex kullandığı frikiği Emre'ye. Emre uzaktan kaleyi düşündü. Savunmada seken top kaleci Muslera'da kaldı.
2' Maçın ilk sarı kartı Eboue'ye. Caner'e sert giriyor Fildişili..
1' TT Arena'da büyük heyecan başlıyor. İki takıma da başarılar diliyoruz.

İLK YARI:
DERBİ ÖNCESİ GELİŞMELER:
- Galatasaray'ı yaşıyan otobüs stada giriş yapıyor. - Fenerbahçe'de Bekir Twitter hesabından bu maçta kesin olarak oynamayacağını duyurdu. - İstanbul'da gün boyu yağan yağmurun, maç saatinde zemini kaygan bir hale getirmesi bekleniyor. - Florya Metin Oktay Tesisleri'nden ayrılan kafileye taraftarlar yoğun sevgi gösterisi gösterdi. - Galatasaray kafilesi de yola çıktı - Sarı Lacivertli ekibi taşıyan otobüsü, taraftarlar yoğun tezahüratlarla destek vererek uğurladı. - Fenerbahçe'de kafilesi, Samandıra Tesisleri'nden yola çıktı.
İŞTE 11'LER
Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih Kaya, Ujfalusi, Hakan Balta, Kazım, Selçuk İnan, Melo, Emre Çolak, Baros, Elmander.
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yobo, Bilica, Ziegler, Cristian, Emre Belözoğlu, Selçuk,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.