banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Türkiye Haliliye Sanlıurfa Haber

Urfaspor maçında küfür ettiler ceza aldılar

Kocaeli İl Güvenlik Kurulu, dünkü toplantısında Şanlıurfa maçında sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanuna muhalefet ettikleri kamera kayıtlarıyla belirlenen 5 taraftara ceza kesti. Küfür eden 4 taraftar 1233'er TL para cezasına, meşale yakan bir taraftar ise 6 ay müsabakalardan men cezasına çarptırıldı.

250-300 polis görev yapacak.

İl Spor Güvenlik Kurulu, dün yaptığı haftalık olağan toplantısında Türk Telekom maçıyla ilgili alınacak tedbirleri ve Şanlıurfa maçındaki tribün olaylarını görüştü. Vali yardımcısı Mustafa Güni başkanlığında toplanan kurul, Pazar günkü Kocaelispor- Türk Telekom maçında 250-300 dolayında polis memurunun görev yapmasını, kapıların iki saat önce açılmasını kararlaştırdı. Kulüp bu maçta da özel güvenlik bulunduramayacak.

5 kişiye ceza uygulandı

Kurul dünkü toplantısında Kocaelispor- Şanlıurfa maçının tribün olaylarını da görüştü. Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanuna muhalefet ettikleri kamera görüntüleriyle tespit edilen 5 kişi emniyet güçleri tarafından maç sırasında gözaltına alınmıştı. İl Güvenlik Kurulu kimlikleri belirlenen bu kişilere ceza uyguladı. Özgür Arslan adlı taraftara yanıcı ve yakıcı madde kullanmaktan 1849 TL para ve 6 ay spor müsabakalardan men cezası verildi.

Küfür edene para cezası

İl Güvenlik Kurulu, Kocaelispor- Şanlıurfa maçında spor ahlakına aykırı söz sarf etmek suçlarından dolayı Tolga Görez, Onur Diler, Fuat Özer ve Samet Çelik'e de 1233'er TL para cezası verdi. Bilindiği gibi Kocaelispor'un Sakaryaspor ile oynadığı ilk yarının son maçında da sahaya giren iki taraftara para cezası uygulanmıştı. Kurul, en küçük bir taşkınlık yapanın gözünün yaşına bakmıyor.

Özgür Kocaeli

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.