banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Türk Telekomdan 3 transfer birden!
Beko Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom, Slovenya Milli Takımı oyuncularından Sani Becirovic, NBA ligi takımlarından Boston Celticsin serbest bıraktığı Tony Gaffney ve Gregory Stiemsma ile sözleşme imzaladı.Türk Telekom Spor Kulübü binasında düzenlenen ve başantrenör Faruk Akagünün de hazır bulunduğu imza töreninde, yeni transferler, genel menajer Ahmet Arif Turhan ile sözleşmelerini imzaladılar.

Kadrosuna kattığı üç önemli isimle önce Türkiye Kupası, ardından Beko Basketbol Liginde mücadele edecek olan Türk Telekom Basketbol Takımının genel menajeri Ahmet Arif Turhan, yeni transferler hakkında yaptığı değerlendirmede, şu görüşlere yer verdi:

Kadromuza üç tecrübeli isim daha katarak kupada ve ligde vereceğimiz sınavlarda daha başarılı olmak istiyoruz. Hocamızla ve teknik ekibimizle yaptığımız titiz incelemenin ardından Slovenya Milli Takımında da yer alan ve Avrupa Ligi şampiyonluğu bulunan tecrübeli isim Becirovici, Boston Celticsin serbest bıraktığı Tony Gaffneyi ve 25 yaşındaki pivot Gregory Stiemsmayı kadromuza kattık. Her birinin takımımızın performansının artması için ayrı ayrı tecrübeye sahip olmaları, tercihimizde en büyük etkenler olarak dikkati çekiyor. Takımla birlikte hızla çalışmalara başlayacak olan üç oyuncumuzun da iyi bir sezon geçirmelerini diliyoruz.

-SANI BECİROVİC-

Slovenya takımlarından KK Bistrica altyapısında yetişten 1981 doğumlu ve 1.96 metre boyunda olan Sani Becirovic, İtalyada, Yunanistanda ve Slovenyada forma giydi. Kariyerinde Yunanistanın Panathinaikos takımıyla 2007 yılında Avrupa Ligi şampiyonluğu bulunan oyuncu, aynı zamanda Avrupa Liginde en değerli oyuncular sıralamasında yer aldı. Becirovic, 2010 Dünya Şampiyonasında Slovenya Milli Takımında 8.9 sayı ortalaması yakalamıştı.

-GREGORY STIEMSMA-

NBA takımlarından Minnesota Timberwolves ve Cleveland Cavaliers ile antrenmanlara çıkan Stiemsma, 2008-2009 sezonunda OYAK Renault forması altında 17 maçta oynadı. Stiemsma, 7.8 sayı, 6.7 ribaunt, 1.9 blok ortalamalarıyla mücadele etti. Geçen yıl NBDLde Siox Falls Skyforceda oynayan Stiemsma, 9.1 sayı, 7.3 ribaunt ortalamaları tutturdu.

-TONY GAFFNEY-

25 yaşında ve 2.03 metre boyundaki Gaffney, geçen sezon İsrail ligi şampiyonu Galil Gilboada forma giydi. Bu takımda tek maç oynayan ve 2 sayı atıp, 2 ribaunt alan Gaffney, sakatlanınca ülkesine dönmüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.