banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya

Türk Futboluna Operasyon mu Yapıldı! Derbi'de yaşananlar yaşananlar planlı mıydı?



Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Türkiye Kupası rövanş maçı yaşanan tribün olayları nedeniyle yarıda kaldı. Fenerbahçe'nin 2-2'nin avantajıyla oynadığı ve Beşiktaş'ın 10 kişi kaldığı maçta ısrarla sahaya yabancı maddelerin atılması akıllara yaşananlar planlı mı? sorusunu getirdi.

A Spor Yorumcusu Erman Toroğlu, 'ülkece kritik bir süreçten geçtiğimiz dönemde Türk futboluna operasyon yapıldığını' söyledi. Maçın başından bu yana sistematik olarak tribünün 4 köşesinden olay çıkartmak için planlı girişimler yapıldığını belirtirken, "Tribünde birbirlerine rakip olan bu maçın yarıda kalmasını isteyip olaylar çıkarmak isteyenler de olabilir" dedi. İşte Erman Toroğlu'nun açıklamaları:

HAKEME 7 DİKİŞ ATILDI FENERBAHÇE-GALATASARAY DERBİSİ OYNATILDI

"Devre arasında bir şey söyledim. Hakem prosedürü çok iyi uyguladı. Ben bu statta yardımcı hakemin kafasına 7 dikiş atılıp da oynandığını biliyorum. Onları söyledim diye yayıncı kuruluştan atıldım. O gün o maç oynatılmasaydı bugün bunlar yaşanmazdı. Galatasaray-Fenerbahçe maçı... Hakem Bünyamin Gezer 5 tane doktor geldi hakemi yürüttüler. 6 dikişle hakem maç idare etti bu statta."

 Rıdvan Dilmen: Bu sadece sportif bir olay değil

"FUTBOLA OPERASYON"

"0-0 skor Fenerbahçe lehine Tribünde Fenerbahçe'de başkanlık seçimleri var. Tribünde birbirlerine rakip olan bu maçın yarıda kalmasını isteyip olaylar çıkarmak isteyenler de olabilir. Provoke ederler göstere göstere bu işi yaparlar. Ama bunlar kendi içinde ayıklanacak kendi içinde yapacaklar. Beşiktaş'ın burada günahı ne? Sen tribünde Ali Koç-Aziz Yıldırım mücadelesi verirsen Beşiktaş'ın günahı ne? Git mücadeleni dışarıda yap. Statlardaki olayı görmeye görmeye bu hale geliyoruz"

Rıdvan Dilmen: "Bu sadece sportif bir olay değil"
Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe - Beşiktaş maçında yaşanan olayları yorumladı. Dilmen, olayların 'sportif olmadığına' dikkat çekti. İşte Rıdvan Dilmen'in dikkat çeken sözleri...
Sabah Spor yazarı ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV'deki programında Fenerbahçe-Beşiktaş maçında yaşanan olayları değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen şunları söyledi:

"Detayları incelenir inşallah. Daha reklamlar bu. Bismillah bakalım. Bu süreçler böyle kolay süreçler değil. 6-7 yıldır spora atılan eller var. Temizlenmeyen eller var. Bu eller kırılmazsa, kesilmezse bu olaylar sürer. Her camia için geçerli. Her sportif ve sportif alan dışında da bu eller kesilmeli. Yarısı bile kesilmedi daha."

BU SPORTİF BİR OLAY DEĞİL

"Çok çirkin bir gün olarak tarihe geçecek. Devletin bu dakikadan itibaren bir şeyler yapması lazım. Bu sadece sportif bir olay değil. Bu normal bir olay değil. Kupayı alsanız ne olur, almasanız ne olur.. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Bu sporun dışında bir olay. Sporun içine her şeyi soktular maalesef. Bir de böyle açık kanalda maç. Büyük camialar maç yapıyor. Mis gibi!"

Aziz Yıldırım'dan olaylı derbiyle ilgili ilk açıklama!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe - Beşiktaş maçında yaşanan olaylarla ilgili olarak Fenerbahçe resmi internet sitesinden bir mesaj yayımladı. Yıldırım yaşanan olayları "Yüz kızartıcı bir utanç tablosu" olarak nitelerken birtakım karanlık ellerin Fenerbahçe'yi kaosa sürüklemek istediğini savundu.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yaşanan tribün olayları nedeniyle tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş maçıyla ilgili olarak Fenerbahçe resmi internet sitesinde bir mesaj yayımladı.

İşte Yıldırım'ın açıklaması:

"Bugün tüm Türkiye'nin gözleri önünde stadımızda adeta 3 Temmuz olaylarının devamı niteliğinde yeni bir senaryo devreye sokuldu. En ufak saha olayının "maç tatili" için sebep olarak arandığı bir operasyona alet edilmekten Fenerbahçe camiası adına utanç duyuyorum. Volkan Demirel'e kapı kolu, kaldırım taşı, bıçak atıldığında bu hakemler neredeydi? Hasan Çetinkaya'nın Vodafone Arena'da kafasına taş isabet ettiğinde; Mehmet Topal'a gol sevinci sırasında tehlikeli madde fırlatıldığında maç neden tatil edilmedi?

Finale giden yolda; 10 kişi kalmış rakibe karşı, tüm psikolojik ve fiziksel üstünlük lehimizeyken, bu yapılan kurgu yüz kızartıcı bir utanç tablosudur!

Bütün uyarılara rağmen, tüm destek talebine rağmen, herhangi bir yardımın sağlanmaması; sahaya yabancı maddelerin atılması, bunun bir senaryo olduğunu açık ve net şekilde ortaya koymaktadır.

Finale kalmanın şampiyonluğa olan motivasyon ve inancı sağlayacağından zerre şüphe yokken, bunları yapanlara Fenerbahçe taraftarı demek hakarettir, densizliktir! Daha önce de dikkat çektiğim gibi; bir süredir, özellikle sosyal medya aracılığıyla taraftar görünümlü troller üzerinden başlayan bu kirli oyunun ikinci perdesine bugün stadımızda geçilmiştir. Her şeyin ötesinde, ikazlara rağmen herhangi bir müdahalenin gerçekleşmemesi; farklı bir akıl oyunu olduğunun altını çizmekte, her şeyi apaçık ortaya koymaktadır.

Fenerbahçe'nin başarısız olması için her türlü aşağılık, kirli kumpası yapabilecek bir oluşumun varlığına bugün stadımızda şahit olduk!

Bugün yaşanan olayları asil, kahraman ve sağduyulu Fenerbahçe taraftarına mâl etmek; bu manipülasyona alet olmak, yürütülmekte olan algı operasyonun bir parçası olmaktan başka bir şey değildir.

Fenerbahçe yine karanlık birtakım ellerin devreye girmesiyle kaosa sürüklenmeye çalışılmaktadır. Fenerbahçe, üzerinde oyun oynanacak bir kulüp değildir. Daha önce bu tarz oyunlara nasıl izin vermediysek, yine aynı duruşu, dimdik sergileyeceğiz. Bu böyle bilinsin.

Bütün yaşananların farkında olduğumuzu, oynanan senaryoyu bütün çıplaklığıyla ortaya koyacağımızı kamuoyuyla paylaşırız..."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.