Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_j8arhej0afbvdte4do9tqnsne0, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Türk antrenör Lang Pingin peşinde haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Türk antrenör Lang Pingin peşinde

AA muhabirinin görüştüğü Akbaş, bu sezon Pingin antrenörlüğünü yapacağı Çin Bayanlar Birinci Ligi takımlarından Evergrande Hengdada yardımcı antrenörlüğe getirildiğini bildirdi. Teklifin Lang Pingden geldiğini kaydeden Akbaş, Lang ile Türk Telekomda birlikte çalıştık. O zaman da yardımcılığını yapıyordum ve çok iyi bir uyum yakaladık. Langın sağ koluydum diyebilirim. Bana her konuda çok güvenirdi. Lang gibi bir antrenör ile çalışmak gerçekten çok mutluluk verici ve önemli bir deneyim dedi.

Lang Pingin bu sezon Evergrande Hengdayı çalıştıracağını ifade eden Akbaş, Aslında 29 Ekim-14 Kasım tarihleri arasında Japonyada yapılacak Dünya Şampiyonası için Çin Milli Takımından teklif geldi, ama kulübünü bırakamadı. Buradan ayrılmadan önce bana, bundan sonra da beraber çalışmak istediğini söylemişti, ancak geçen sezon biraz geç irtibat kurunca Galatasaray ile anlaştım. Daha sonra aradığında ise Galatasarayı bırakamadım. Kısmet bugüneymiş diye konuştu.

Evergrande Hengda ile 1 yıllık sözleşme imzaladığını belirten Akbaş, şöyle devam etti:

Sözleşmede, mesleki bilgilerimi takımdaki diğer çalışanlara öğretmemi şart koştular. Türk Telekomda Lang Pinge istatistikten tutun, maç dizilişlerine kadar her konuda yardım ediyordum. Kendimi geliştirmeyi çok istiyordum ve bu nedenle işime olan ilgim ve dikkatim Lang Pingin hoşuna gitti. Onun beklentilerini karşılayabildim. Türk Telekomdan sonra iletişimi hiç koparmadık. Sürekli bilgi alışverişi yapıyorduk. Buradan ayrılmadan önce gideceği ekibe beni de götürmek istediğini söylemişti. Kendisiyle İngilizce anlaşıyoruz. Lang Ping, çok başarılı ve tecrübeli bir antrenör olmasına rağmen çok alçak gönüllü iyi bir insan. Tabii ki işinde çok disiplinli, ama ben onunla çalışırken hiç zorlanmıyorum.

Voleybola 11 yaşında başlayan ve o dönemin 1. Lig takımlarından Arçeliksporda forma giyen Akbaş, oyunculuğu bıraktıktan sonra antrenörlük kariyerinde hızla ilerlemiş. Genç yaşına rağmen milli takımlarda ve ligin önemli kulüplerinde görev alan 24 yaşındaki Akbaş, Çine gideceği için çok mutlu olduğunu dile getirerek, Farklı bir tecrübe yaşayacağım. Umarım başarılı olurum ve Türk voleybolunu en iyi şekilde temsil ederim. İleride çok başarılı ve söz sahibi bir antrenör olmayı hedefliyorum diyerek sözlerini tamamladı.

-LANG PING KİMDİR?-

Voleybola 13 yaşında başlayan 1960 doğumlu Lang Ping, Çin Milli Bayan Takımı ile dünya ve olimpiyat şampiyonlukları yaşadı. 1990 yılında oyunculuğu bırakan Lang Ping, 1995te Çin Milli Takımının başına getirildi ve dünyada (A) takımlar düzeyinde bir milli takımın başına getirilen ilk kadın antrenör oldu.

Çin Milli Takımı ile 1995 Dünya Kupasında bronz, 1996 Atlanta Olimpiyatlarında gümüş ve 1998 Dünya Şampiyonasında gümüş madalya kazandı. 1999 yılında sağlık sorunları nedeniyle milli takımdan istifa eden Lang Ping, daha sonra çalıştırdığı kulüplerle de birçok başarıya imza attı.

2005 yılında ABD Milli Takımının başına getirildi. Bu takımla 2007 Dünya Kupasında bronz madalya kazanan Lang Ping, Çinin ev sahipliği yaptığı 2008 Pekin Olimpiyat Oyunlarında ABDye final oynattı ve gümüş madalya kazandırdı.

Olimpiyatlardan sonra bu takımdaki görevinden ayrılan Lang Ping, 2008 yılının Aralık ayında Türk Telekom takımıyla anlaştı. Bu görevini 2009 yılının Haziran ayına kadar sürdürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.