banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber

Toroğlu; Urfaspor 1.ci ligde olmalı

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir panelde Urfalı kick boks milli takım teknik direktörü Murat Akaltun ile eski hakem ve spor yazarı Erman Toroğlu yan yana geldi.

Urfalı kick boks milli takım teknik direktörü Murat Akaltun ile eski hakem ve spor yazarı Erman Toroğlu ikilisi bir araya gelerek Ş.Urfa’daki sporu değerlendirdi.

 

Toroğlu yaptığı değerlendirmede “Ş.Urfa; tarihi açıdan zengin bir geçmişi olan güzide bir ilimiz. 1 buçuk milyon nüfusa sahip GAP’ın başkenti olan Ş.Urfa sportif bağlamda hak ettiği yerde değil. Bunun çeşitli sebepleri var. Sportif anlamda kurumsal bir yapının oluşmaması, spora ve sporcuya yeterince önem verilmemesi, kendi değerlerine sahip çıkılmaması gibi nedenlerden kaynaklanıyor. Peygamberler diyarı Urfa’nın hak ettiği yere gelebilmesi için başta yetkililerin, sportif alanda faaliyet gösteren kulüplerin karşılıklı dayanışma içerisinde hareket etmesi gerekir. Bununla beraber özellikle kulüplerin alt yapıya, tesisleşmeye ve kurumsal yapıya önem vermesi gerekir. Ziyaretim sırasında yaptığım gözlemlere göre tespit ettiğim eksiklikler bunlar. Ş.Urfa süper ligde olmayı fazlasıyla hak eden bir il. Ayrıca Ş.Urfa’da kick boks milli takım teknik direktörü Murat Akaltun’un olması da bir şans” diyerek duygularını dile getirdi.

 

   Murat Akaltun ise “Erman Hoca’nın düşüncelerine katılmamak elde değil. Biz de yıllardır bunu dile getiriyorduk. Nüfus artış hızında Türkiye şampiyonuyuz. Müthiş bir potansiyel var ilimizde. Ancak yeterli derecede tesislerin olmaması, yetkililerin sportif faaliyetleri desteklememesi sporun gelişimini engelliyor. Oysaki bu olumsuz tabloyu olumlu hale çevirebiliriz. Yetkililerimiz spor kültürünün oluşması ve gelişmesi bağlamında destekleyici tavırlarını ortaya koyabilirlerse Ş.Urfa sporda hak ettiği yere daha kolay gelecektir.” dedi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.