banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Türkiye Haliliye Sanlıurfa Haber

Taraftarlar Urfaya Çıkarma Yapacaklar

Genel Merkezi Şanlıurfa'da bulunan Anadolu Taraftarlar Federasyonu Başkanı ve Genç Şanlıurfaspor Taraftarlar Dernek Başkanı Abdullah Tuğbay, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte konuyla ilgili El-Ruha Otelinde bir basın toplantısı düzenledi. Kongrenin 3 ve 4 Temmuzda Jet-Pa Capris Otel'in sponsorluğunda Şanlıurfa'da yapılacağını dile getiren Anadolu Taraftarlar Federasyonu Başkanı Abdullah Tuğbay, "4 Nisan 2004 yılında göreve geldiğimiz günden itibaren Şanlıurfaspor'a, Şanlıurfa Belediyespor'a, bölge takımlarına ve taraftarlarına başta olmak üzere özellikle Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan bütün taraftar derneklerini bir çatı altında toplamayı amaçladık. Arkadaşlarımızla beraber Anadolu Taraftarlar Federasyonu'nu uzun bir uğraş sonucu 9 Kasım 2006 tarihinde kurduk. 2006, 2007 ve 2008 yılları arasında tribündeki çıkabilecek olaylar ve yapılacak küfürlere göğsümüzü adeta siper ettik" dedi.

Özellikle bölgenin her konuda geri kalmışlığından ve takımlarının başarısız kalışından dolayı tribünlerde zaman zaman istenmedik görüntülerin yaşanmasına neden olduğunu vurgulayan Tuğbay, "Halen yaşanmaya devam ediyor. Şöyle ülke geneline baktığımızda illerde birçok taraftar derneği ve taraftar grupları oluşmuştur. Hakikaten takımlarına ve taraftarlarına hizmet etmek isteyen bizim gibi birçok taraftar derneği vardır. İyi niyetle hizmet eden gayri resmi gruplarda vardır. Ancak art niyetli takımlarına ve taraftarlarına zarar veren taraftarlar dernekleri ve grupları da oluşmuştur. Ancak bunların bu hale gelmelerinden bazı kulüp idarecilerinin de payı göz ardı edilmemelidir" diye ifade etti.

"Hedefimiz Taraftar Derneklerini Tek Çatı Altında Toplamak"

Anadolu Taraftarlar Federasyonu'nun ilkesi taraftarların eğitimi, tribündeki küfürün, şiddetin önlenmesi ve Türkiye'deki taraftar derneklerini ve gruplarını tek çatı altında toplamak olduğunu ifade eden Tuğbay, "Futbolun dostluk ve kardeşlik olduğunu yaymak ve taraftar eğitimi ile ilgili SODES ve Avrupa Birliği fonu ile yapılacak projeleri hayata geçirmektir" diye vurguladı.


Genel Merkezi Şanlıurfa'da olan Anadolu Taraftarlar Federasyonu'nu Ankara'ya taşımayı düşündüklerini dile getiren Tuğbay, "Maalesef üzülerek söylüyorum ki Şanlıurfa'mızda bütünlüğü, birlikteliği, arkadaşlığı, dostluğu ve daha doğrusu birlik ve beraberliği sağlayamadık. Özellikle Şanlıurfa'mızda bu işlerle ilgilenen insanları yani bizleri hep ikinci sınıf insanlar olarak görmüşlerdir. Ancak şunu da göz ardı etmemeliyiz. Şöyle bir Şanlıurfa'daki taraftarlar profiline baktığımızda eğitimsiz, kültürsüz, bencil, işi bilmeyen adı üstünde dernek ve gruplar vardır. Elbette bizimde hatalarımız olmuştur. Ancak defalarca yönetimlere yapmak istediğimiz çalışmaları ve projeleri anlatmışızdır. Maalesef gereken ilgi ve alakayı göremedik" diye dile getirdi.


İkinci Olağan Kongre Yapılıyor


3 Temmuz Cumartesi ile 4 Temmuz Pazar günü 40 ilin taraftarlar dernek başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılacağı ikinci olağan genel kurulun Jet-Pa-Capris Otel sponsorluğunda El Ruha Oteli'nde yapılacağını belirten Tuğbay, "Çok az bir süre kalmasına rağmen önünü alamadığımız katılım talepleri gün geçtikte artmaktadır. Çok büyük bir olayı gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Üzülerek söylüyorum ki, bu güne kadar Şanlıurfa'mızda bu anlamda elimizden tutabilecek bir mülki amir ve iş adamı olmamıştır. Sporla ilgili yatırımlar zaman zaman Şanlıurfaspor'a yapılmıştır. Ancak bugüne kadar Türkiye'de hiçbir kulüp taraftar eğitimine bir bütçe ayırmamıştır. Futbolculara milyon dolarlar verilirken taraftar eğitimine ne yazık ki bir kuruş dahi harcanmamıştır. Peki, şimdi soruyorum, Türkiye'deki ve özellikle geri kalmış bölgemizdeki taraftarlar takımlarına ne kadar faydalı olabilirler" şeklinde konuştu. Bundan böyle Anadolu Taraftarlar Federasyonu bünyesinde taraftarları eğitme ve bilinçlendirme konusunda arkadaşlarla beraber bunu başaracaklarına inandıklarını vurgulayan Tuğbay, "Gerçekten küçümsenecek bir olay değildir. Bu Türkiye'de bir ilktir. Şuan öyle inanıyorum ki her ilde Şanlıurfa konuşuluyor. Türkiye'de futbol artık paraya dayalı bir sektör haline gelmiştir. Özelikle sayın valimiz Nuri Okutan'ın Şanlıurfa'ya gelişi ile beraber bizleri umutlandırmıştı ve hala umudumuz devam ediyor. Ancak biran önce Anadolu Taraftarlar Federasyonu'muza el atmasını rica ediyoruz. Ben şahsen federasyonumuzun genel merkezini Ankara'ya taşımaktan yana değilim. Ancak üstümüzde büyük bir baskı var. Bu baskıyı üstümüzden atabilmemiz için çok acil sayın Valimiz Nuri Okutan'ın ve Belediye Başkanımız Ahmet Eşref Fakıbaba'nın maddi ve manevi desteğine ihtiyacımız var" dedi.


Tuğbay son cümlelerinde şu ifadelere yer verdi;


"Jet-Pa-Capris Otel sponsorluğunda 03 Temmmuz Cumartesi ve 4 Temmuz Pazar günü Şanlıurfa'mıza Gençlerbirliği, Ankaragücü, Kayserispor, Konyaspor, Trabzonspor, Boluspor, Diyarbakırspor, Karabükspor, İzmir Karşıyaka, İzmir Göztepe, İzmir Bucaspor, Antalyaspor, Manisaspor, Orduspor, Çanakale Dardanelspor, Rizespor, Samsunspor, Adanaspor, Adanademirspor, Batman Petrolspor, Hatayspor, İskenderun Demir Çelikspor, Adıyamanspor, Denizlispor, Siirtspor, Kahramanmaraşspor, Tokatspor, Vanspor, Mardinspor, Bursaspor ve Gaziantepspor taraftar derneği ile yöneticileri katılacaktır. Türkiye'nin değişik illerinden Şanlıurfa'ya gelecek misafirlerimizin gidiş, geliş ve konaklama masrafları Jet-Pa Capris Otel'in sahibi Fadıl Akgündüz tarafından karşılanmıştır. Bu imkânları bize sağlayan başta Fadıl Akgündüz'e ve Bağımsız Şanlıurfa Milletvekilimiz Seydi Eyyüpoğlu'na federasyonumuza yaptıkları katkılardan dolayı çok teşekkür ediyoruz."


HABER:UĞUR BUDAK/ Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.