banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Suriye Haliliye ABD

Şok açıklamalar

Fenerbahçe'yi yakan adamdan Rotahaber'e şok açıklamalar

UEFA'ya yolladığı mektupla Fenerbahçe'yi şampiyonlar liginden eden Talip Doğan Karlıbel, Rotahaber'e konuştu. İşte şike konusunda yaşananlara ışık tutacak şok ayrıntılar...

Röportaj: Zihni ÇAKIR - ROTAHABER / ÖZEL

UEFA'ya yolladığı mektupla Fenerbahçe'yi şampiyonlar liginden eden Talip Doğan Karlıbel, Rotahaber'e konuştu.

Şike soruşturmasının ilk başlangışç noktasından bugüne kadar geçen süreci ve olayların perde arkasıyla ilgili şok ayrıntılara yer veren Karlıbel, Fenerbahçe'yi yakan mektubu UEFA'ya yollama nedenlerini de ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Rotahaber yazarı Zihni Çakır'ın sorularını cevaplandıran Karlıbel, yaşanan son olayları da 'Futbolun Ergenekonu' olarak tarif ederken, operasyona bir de isim koyuyor;  'GAME OVER'...

İşte şike ıoperasyonu konusunda bugün yaşananlara nışık tutacak ve çok konuşulacak o röportaj:

Zihni Çakır:  Önce sizi tanıyabilir miyiz?

Talip Doğan Karlıbel:Ben 10 sene Alman Emniyet Genel Müdürlüğünde Tercüman ve Teknik Takip elemanı olarak görev yaptım. 11 yıldır Türkiye’deyim meslek olarak Araştırmacı yazarlık yapmaktayım bir çok kitabım var ve tercümelerim.

GAME OVER OPERASYONU

Zihni Çakır:  Türkiye'de sizin gözlemlerinize göre şike alışkanlığı ne düzeyde ve ne zamandır şike yapılıyor?

Talip Doğan Karlıbel: Sırf Türkiye değil Bütün dünyada bunlar ekonomisi bizden çok ileri olan devletlerde de vardır. Bakın Almanya’da yıllardır şike tartışmaları vardır en son Bochun operasyonun da biliyorsunuz 15 kişi tutuklandı. Her meslek dalında olduğu gibi bu meslek dalında da kirli işler yapan kişiler vardır.

Türkiye’de ise 1955 den beri şike tartışılmaktadır. Ama son 25 sene de futbolun içine ciddi şekilde aynı uzak doğuda ki gibi Organize suç örgütleri girmiştir, ve bu meslek dalından manipülasyonlarla ciddi paralar kazanılmıştır. Ama bu son operasyonu ben Futbolun ERGENEKONU olarak adlandırıyorum. Bugün operasyonlara biliyorsunuz Emniyet müdürlüğü isim vermiyor. Ben bu operasyonun adını GAME OVER koyardım.

SAVCIYA KOMPLO DÜZENLEDİLER

Zihni Çakır:  Yanlış hatırlamıyorsak, Almanya Bochum Savcılığı tarafından yürütülen ve iddia şikesi diye yansıyan olayı Türkiye'de ilk siz gündeme getirdiniz. Neler yaşandı o dönem, o günlerdeki atmosferden çok dana skandal bir noktada değil miyiz?

Talip Doğan Karlıbel:Bochum savcılığının yürüttüğü soruşturma ve akabinde Sarıyer Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturmada ciddi hatalar yapıldı. Şimdi görüyoruz ki o zaman adı geçen kişiler birileri tarafından ciddi şekilde korundular. Savcı Fazıl Arslanalp’a karşı komplo düzenlendi, Savcıyı birileri rüşvet alıyor diye adalet bakanlığına şikâyet etti. Eski Federasyon başkanı Savcılığa gereken yardımı yapmadı. Bu operasyonda bakıyoruz ki o zaman Federasyon Başkanlığı yapan kişi bu gün şikeden gözaltına alınan kişilerin içinde. Hem bu operasyonda hem de geçen operasyonda hiç dokunulamayan kişiler var isimleri her iki dosyada da geçse Göksal Gümüşdağ gibi mesela Başbakana yakınlığı ve akrabalığıyla bilinen bir kişi. Yani anlayacağınız bu konu kapanmış gibi gözüküyor.

Zihni Çakır:  Rıdvan Dilmen skandalında da siz gözaltına alındınız, gerekçe ne idi?

Talip Doğan Karlıbel:Rıdvan Dilmen davasında gözaltına alınmamın sebebini şimdi anlamaya bakıyorum. Çünkü Almanya da ki bilgi kaynağımın bana verdiği bütün bilgileri o zamana kadar doğru çıkmıştı. Rıdvan konusunda ise VATAN Gazetesi İBRAHİM SETEN spor müdürüne bu belgeyi verdiğimde bu belgeyi Almanya da ki kaynaklarında teyit etmelerini söyledim. Onlarda bu belgeyi teyit ederek bu haberi yapmışlar.

Sonra HÜRRİYET VE AKŞAM gazeteleri beni ana Sayfadan YALAN RÜZGARI VE Tescilli dolandırıcı diye kamuoyunda bitirmek amaçlı haberler yaptılar. Bu haberleri yapanlara bakıyorum ERCAN SAATÇİ, SİNAN ENGİN, TAHİR KUM peki bu kişiler kimler acaba: Bunlar İstanbul Cumhuriyet Savcılığını yaptığı operasyonunda gözaltına alınıp ASPARAGOS haber yaptılar diye ifadeleri alınan kişiler. İnanın Düşünün HÜRRİYET gibi bir gazetenin ana sayfasında sizi sahtekâr ilan ediyorlar sokağa çıkamaz duruma gelmiştim. Amaç benim inandırıcılığımı yıpratmak. Ergenekon soruşturması kapsamında verdiğim ifadelerin yalan olduğunu kamuoyunda dile getirerek benim inandırıcılığımı kaybetmem için bir operasyon yapıldı. Akabinde gözaltına alındım ve tutuklama gerekçesine mahkemeye sevk edildim. Mahkeme benim tutuksuz yargılanmama kara verdi. Bende şu an Sarıyer 1 Asliye ceza mahkemesinde Rıdvan Dilmene hakaretten yargılanıyorum.

O MEKTUBU YOLLADIM ÇÜNKÜ...

Zihni Çakır:  Fenerbahçe ile ilgili Şampiyonlar Ligi'nden men kararı verilmesine sebep olan süreçte bir şikayet mektubu yazan siz ve arkadaşlarınızın da etkisi olduğu öne sürülüyor. Böyle bir iddianın doğruluğu nedir, yaptıysanız gerekçeniz neydi?

Talip Doğan Karlıbel: Evet bu doğrudur ben ve Hukuçulardan oluşan arkadaş ekibim bu konuda ciddi bir çalışma yaparak Türkiye de ki şikenin kronolojik olarak bir resmini çıkardık.

'FENERBAHÇE HİSSELERİNİ ALMAN-İSVİÇRE ORTAKLI FİRMA TOPLADI'

UEFA’ya bu yazımızı göndermemizin sebebi ise, soruşturmada Futbol Federasyon üst düzey yöneticilerinin de isimlerinin geçmesi, TFF başkanın Fenerbahçeli olması, borsada yapılan manipulationlar.

Düşünün Federasyon Başkanı Pazartesi günü açıklama yapacağını dile getiriyor. 4 gün evvelinden Perşembe günü hatırlıyorum. Fenerbahçe hisseleri 36  TL'de sabah. Aynı Gün öğlene doğru Futbol Etik Kurulu, raporunu Federasyon Başkanına veriyor. Borsa saat 14.20'de açıldıktan sonra Fenerbahçe hisseleri 36 TL'den 41. TL'ye çıkıyor. Cuma günü Fenerbahçe hisseleri 48. TL'den kapatıyor. Pazartesi günü Futbol federasyonun açıklaması saat 18.00'de. Fenerbahçe hisseleri gün boyu 55. TL'ye kadar çıkıyor. Düşünün bu açıklamanın metnin birileri biliyordu ki İMKB'den 3 milyon lot Fenerbahçe hisseleri alındı. Alan kişiler kim Alman İsviçre ortaklı bir firma. 108 Milyonluk yatırım 165 milyonla 4 günde geri döndü .

Bütün bu ayrıntıları UEFA gibi ciddi bir kuruma yazdık. Fenerbahçe Spor kulübü'nü üyelerinin hangi çetelerle irtibatta olduklarını, Şikenin nasıl işlediğiNİ, Türkiye gibi yerlerde bunları detayına kadar rapor halinde hazırladık ve UEFA'ya gönderdik. bu tabi oradaki yetkililer tarafından ciddi şekilde baz alındı ki Türkiye de kamuoyunda bu gündeme geldi.

Zihni Çakır:  Türkiye'de yürütülen şike ve teşvik primi iddialarından sonuç alınacağına inanıyor musunuz?

Talip Doğan Karlıbel: Evet alınacağını düşünüyorum. Çünkü bu operasyondan sonra artık hiç bir kulüp veya yönetici bu tip girişimlerde bulunmayacaklardır. Ama tabi istisnalar her zaman vardır. Ben bu operasyonun Türk Futbolunda ciddi şekilde değişikler yapacağını düşünüyorum.

Bütün bu olaylar içinde beni bu konularda en çok destekleyen spor yorumcusu sayın Ahmet Çakar'dır. Ona olaylara objektif şekilde gittiği için buradan teşekkür ederim. Pazartesi günü Beyaz TV'de 'Derin futbol' programında konuya dair birçok belgeyi açıklayacağım.

ROTAHABER /ÖZEL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.