banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Şanlıurfaspor, Nijeryalı Golcü Zenke anlaştı

PTT 1. Lig’de Play-Off’u hedefleyen Şanlıurfaspor, forvete bir takviye daha yaptı. Sarı-Yeşilliler, İstanbul Büyükşehri Belediyespor’un Nijeryalı golcüsü Simon Zenke ile anlaşma sağmadı. Zenke’nin Sarı-Yeşilli kulüple sözleşme imzaladığı öğrenildi.

 

Zenke kimdir?

Zenke, futbola doğduğu şehrin takımı olan Kaduna United'ın genç takımında başlamıştır. 2006 yılında ise Ligue 1'da yer alan Strasbourg takımına transfer olmuştur. 2010-11 sezonu başında ise Fransa 3. Ligi'ne düşen Strasbourg'dan bonservisi ile iki yıllığına Samsunspor'a transfer olmuştur. Gösterdiği performans ile takımının en golcü futbolcusu olan Zenke'ye Erreà firması sponsor olmuştur. 4 Şubat 2011'de imzalanan sponsorluk anlaşması ise iki yıllıktır. Futbolcunun kulübü ile olan sözleşmesi 31 Mayıs 2012'de sona erecek iken 6 Haziran 2011 tarihinde yeni bir sözleşme imzalanmıştır ve futbolcu iki yıl daha Samsunspor ile kalacağını belirtmiştir.

Profesyonel kariyerinin ilk hat-trickini 27 Mart 2011 tarihindeki Diyarbakırspor maçında Samsunspor formasıyla yapan Zenke, gösterdiği performans ile takımının en golcü futbolcusu olmuştur. Ayrıca basın tarafından oyun stili olarak Nijeryalı millî futbolcu Emmanuel Emenike'ye benzetilmektedir. 1. Lig'de 2010-11 sezonu sonunda Mbilla Etame ile gol krallığı unvanını paylaşan futbolcu böylece kariyerinin ilk bireysel başarısını da elde etmiştir.

21 Mart 2012 tarihindeki Fenerbahçe karşılaşmasında oyundan alınmasına el-kol hareketleri ile tepki gösteren Zenke, teknik direktör Mesut Bakkal'ın raporu doğrultusunda süresiz olarak kadro dışı bırakılmış ve kendisine para cezası verilmiştir. Futbolcu daha sonra ise bu davranışından ötürü özür dilemiştir. 8 Ağustos 2012 tarihinde Samsunspor ile sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden futbolcu 2012-13 sezonu başında ise Nancy'ye imza atmıştır. Aynı sezonun devre arasında İstanbul BB ile 1.5 yıllık anlaşma imzalayarak Türkiye'ye dönmüştür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.