Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_bnd9auhssheggcrffe96o6c294, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Rus İtalyan Milliler urfaya geliyor haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Rus İtalyan Milliler urfaya geliyor

Şanlıurfa futbolla yine misafirlerine kapılarını açıyor: Rus ve İtalyan milli takımları Şanlıurfa’ya geliyor…

 

5 Mayıs 2010 tarihinde GAP Arena Stadyumunda oynanan Ziraat Türkiye Kupası final maçının ardından Şanlıurfa bu kez uluslararası iki milli müsabakaya ev sahipliği yapacak.

 

Ziraat Türkiye Kupası Final Maçıyla büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğini gösteren Şanlıurfa ve özellikle Şanlıurfalı sporseverler, 25 Kasım 2010’da yine GAP Arena Stadyumunda buluşarak Türkiye – Rusya U15 Bayan Milli Takımlarının maçına ev sahipliği yapacak. 2011’in Ocak ayı içerisinde de Türkiye- İtalya U 19 Erkek Milli Takımlar müsabakası yine Şanlıurfa’da oynanacak.

 

Tarihi süreç içerisinde değerler üretip, ürettiği bu değerleri bütün insanlıkla paylaşan peygamberler şehri Şanlıurfa’nın bir tarih ve kültür şehri olmasının yanında artık bir spor şehri olma yolunda hızlı adımlar attığını ifade eden Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan “Şanlıurfa İlk ciddi sınavını Ziraat Türkiye Kupası maçında verdi. A Milli Futbol Takımımızı da şehirde ağırlayabileceğimizin sinyali olan milli takımlar düzeyinde 2 maç daha şehrimizde oynanacak. Bunun heyecanı içindeyiz” dedi.

 

Kupa maçından sonra bu maçların da ilimiz için büyük bir kazanım olduğunu ifade eden Vali Nuri Okutan, “Şanlıurfalıların ne kadar büyük bir misafirperver olduğunu kupa maçında bütün ülkeye ispatladık. Şimdi Rus ve İtalyan misafirlerimize de kapılarımızı açacağız. Şanlıurfalılar olarak kadim misafirperverliğimizi bir kez daha göstereceğiz. Bu ülkelerden yoğun bir misafir akışı sağlamanın, ilimizi, bölgemizi ve ülkemizi yabancı turistlere daha iyi nasıl tanıtabileceğimizin çalışmalarını yapıyoruz. Bu müsabakaların ilimize verilmesinde büyük emeği olan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’e bütün Şanlıurfalı hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Oynanacak maçlar için Vali Nuri Okutan Şanlıurfalı hemşehrilerine seslenerek, “Ziraat Türkiye Kupası Final maçı öncesi ve sonrasında tüm kamuoyuna kentimizin nasıl misafirperver olduğunu ve centilmenliğin ne olduğunu uygulamalı olarak gösterdiniz. Uluslar arası düzeyde kentimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak milli maçlarda da gerekli hassasiyeti gösterip, Şanlıurfa’nın misafirperverliğinin bir maç için değil sürekli olduğunu ispatlamalıyız. Bunun için bütün hemşehrilerimizin bu maçları da sahiplenerek, Şanlıurfa’nın spor kenti olduğunu da göstermesi için bu bir fırsattır” dedi.

 

Bu arada Trabzonspor- Fenerbahçe Türkiye Kupası maçının ardından milli takımlar düzeyinde ilimizde müsabakalar yapılması noktasında girişimlere başlayan Vali Nuri Okutan bir dizi görüşmeler yapmış Türkiye-İtalya U19 Erkek Milli Takım maçı ve Türkiye-Rusya bayan milli takım maçlarının ilimizde yapılması planlanmıştır.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.