banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Özel İdare Şanlıurfaspor’u aldı
Türkiye Süper Liginden bir alt lige düşen Şanlıurfa Bedensel Engelliler Basketbol Takımı, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in talimatıyla İl Özel İdaresi’nin bünyesine alındı.



İl Özel İdare’nin bünyesine alınan Bedensel Engelliler Basketbol Takımında forma giyen basketbolculara birikmiş olan aylıklarını Vali Celalettin Güvenç’in makamında aldılar.



50 bin TL tutarındaki 3 aylık maaşlarını basketbolculara, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez zarfın içinde teslim etti.



Maaşlarını alan Basketbolculara Kulüp Başkanı Veysi Fırat da eşlik ederken, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ile İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu da hazır bulundu.



Vali Celalettin Güvenç, takımın Türkiye Bedensel Engelliler Süper Liginde mücadele ettiğini ancak maddi sıkıntılar nedeniyle bu yıl küme düştüğünü söyledi. Ancak kendilerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in talimatıyla bir çalışma yaptıklarını anlatan Vali Güvenç, il genel meclisinden takımın Özel İdare Spor Kulübü olarak mücadeleye devam etmesi kararını aldırdıklarını ifade etti.



Önümüzdeki yıl takımın ana sponsorunun Şanlıurfa İl Özel İdaresi olacağını vurgulayan Vali Güvenç, “Şimdi de 50 bin TL desteği de Özel İdare bütçemizden sporcularımıza takdim ettik. Birikmiş maaşlarını aldılar. İnşallah seneye daha başarılı sonuçlara imza atarız. Yönetimi de Özel İdareden iki arkadaşımızı vereceğiz. Umarım daha iyi sonuçlar alırız. Bu kardeşlerimizin spor yapması sporun zevkini tatmaları bize de büyük gurur ve mutluluk vermektedir. Ekip olarak bunu düşünüyorduk. Bu en çok sayın bakanımızı mutlu edecektir. Bizleri de mutlu edecektir. Ben önümüzdeki sezonda sporcu kardeşlerimize başarılar diliyorum. İyi bir sezon diliyorum” şeklinde konuştu.



Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ise, Vali Güvenç’in takıma destek vermesinden ötürü çok sevindiğini belirterek, “Sayın Bakanımız da bu konuşa önem veriyor. Burada öğrendiğim iki şey beni çok memnun etti. Sayın Valimiz bu hususta hem özel idarenin bünyesine takımı alarak daha profesyonelce hem Urfamızı hem Ülkemizi yurtdışında da temsil edecek başarılar elde etmesi için destek veriliyor. Burada oyuncularımızın maaşlarının veriliyor olması çok sevindirici. Hem sporcular bir mücadele ediyorlar hem de engelliler için ayrıca pozitif bir davranış. Toplumun her kesime örnek teşkil edecek bir çaba. İnşallah başarılarının devamını diliyorum. Bir daha ki sezonda Avrupa da oynayacak bir başarı elde ettiklerini de görmek istiyoruz. Sözünü de istiyoruz. Şanlıurfasporumuz da inşallah Şampiyon olur ilimizin adını sportif başarılarla da duyurarak taçlandırırız” dedi.



Kulüp Başkanı Veysi Fırat, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Şanlıurfa’yı Türkiye Süper Liginde daha önce temsil ettiklerini hatırlatarak, “Sayın Valimizin de bahsettiği gibi maddi sıkıntılarımız vardı. Onları aşmaya çalışıyorduk. Sayın Valimizin ve Özel İdarenin destekleriyle Takımımızı İl Özel İdaresi çatısı altında önümüzdeki sene liglere katılma kararı alındı. Bu anlamda sporcularımızı sezon başından beri birikmiş olan bir ödeneği vardı. Bunun bir miktarını sporcularımıza ödüyoruz. Bunun mutluluğu içerisindeyiz. Sayın Valimize değerli Bakan Yardımcımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz de inşallah ilimizi en iyi şekilde temsil ederiz” diye konuştu.



Milli Basketbolcu Mehmet Çetingöz, 3 yıldır milli takımda oynadığını ve milli takımda Şanlıurfa’yı temsil etmenin çok büyük gurur kaynağı olduğunu kaydederek, “Bu sene ligden düştük. Ancak inşallah çok iyi çalışıp seneye süper lige çıkacağız.  Bizlere yardım eden Sayın Valimiz ve Bakanımızın çabasını boşa çıkarmayacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.