banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

Okutan: Urfa misafirperverliğe hazır

Hazırlıkları yerinde görüp, değerlendirme toplantısı yapmak için Şanlıurfa GAP Arena Stadyumuna gelen Vali Nuri Okutan, maç öncesi otellerin kapasitesinin dolduğunu bu amaçla başlattıkları misafir masası uygulamasına, Şanlıurfalıların büyük ilgi göstererek, binlerce kişinin kalabileceği şekilde müracaat artarak devam ettiğini söyledi.

Şanlıurfa GAP Arena Stadyumunda; maç öncesi değerlendirme toplantısı yapan Vali Nuri Okutan toplantı öncesi yaptığı açıklamada; 5 Mayısta Ziraat Türkiye Kupası final maçının Şanlıurfa'da oynanacağını hatırlatarak, bununla ilgili her bir koldan yaklaşık 15 gündür çalıştıklarını bildirdi. Vali Okutan, çevre düzenlemesi, saha içi bazı tedbirler, diğer elektrik elektronik tedbirleri ile güvenlik tedbirleri de dahil olmak üzere bir dizi çalışmayı sürdürdüklerini ifade ederek, "Merkezden tabii takip etmekle birlikte burada sayın genel müdür yardımcım, federasyondan arkadaşlarımız var, sponsor kuruluşlar geliyor. Bununla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Final Maçı Şanlıurfa için büyük bir kazanım

http://balikligol.com/images/news/2193.jpgŞanlıurfa için bu maçın çok büyük bir kazanım olduğuna dikkat çeken Vali Nuri Okutan, "Saha tek başına bir kazanımdı şimdi ise sahamızda bu tür güzel organizasyonların yapılıyor olması ve bunun başlamış olması ayrı bir kazanım. Bunu çok iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bütün otellerde yer kalmadı ve bu yüzden misafirlerimiz açıkta kalmasın diye misafir masası oluşturduk. Vali yardımcımızın başkanlığında bir heyet bu işi takip ediyor ve buraya girmeden önce bilgi aldım. Yaklaşık binlerce kişilik talep gelmiş durumda. Şimdi onları isimlendireceğiz. Artık kaç kişi misafir kalmak ister; konuk olmak ister onu bilmiyoruz. Ama binlerce kişiyi konuk edebilecek bir başvuru gerçekleşti. Diğer taraftan belediyemizin ve diğer kamu kurumlarımızın daha çok hijyen ile ilgili tedbirleri de sürüyor. Bu anlamda esnafımızın da kaliteli hijyen konusunda hassas davranmasını bekliyoruz" diyerek konuşmasını sürdürdü.

Şanlıurfalı Misafirperverliğini Gösterecek

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, güvenlikle ilgili, protokol ve saha ile ilgili tedbirleri gözden geçirmek için Şanlıurfa GAP Arena Stadyumunda bir araya geldiklerini belirterek, "İnşallah bu organizasyonu ilimize daha yeni organizasyonlara temel teşkil etmesi bakımından heyecanla karşılıyorum. Şanlıurfa'mızın da bunu heyecanla karşıladığını biliyorum. Bu bakımdan bütün Şanlıurfalılara sesleniyorum. Benim görevim değil gibi düşüncelere kapılmadan bu işi hemen herkesin görev addetmesini, Şanlıurfa'nın kadim misafirperverliğini göstereceklerine eminim. Biz, Halil İbrahim bereketinin Türkçemize girdiği coğrafyanın sakinleriyiz. Dolayısıyla Şanlıurfa'mızın sıcak, güzel insanlığını ve misafirperverliğini tüm Türkiye'ye göstereceğinden hiç şüphem yok. Ama aynı düzeyde dikkatli olmalarını, misafirperver davranmalarını, buraya gelen insanların hoş vakit geçirerek güzel duygularla ilimizden ayrılmalarını önemsiyorum. Herkesin de bu manada duyarlı davranmasını rica ediyorum. Ama biz bütün eksikliklerimizi gidermekle birlikte zaman zaman küçük aksaklıklar da olacaktır. İnşallah bunlar da en hızlı şekilde telafi edilecektir" şeklinde konuştu.

Bu arada Şanlıurfa GAP Arena Stadyumunda Vali Nuri Okutan'ın başkanlığında yapılan toplantıya, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Babacan, Vali Yardımcıları Yıldıray Malğaç ve Salih Gelgeç, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Habip Arslan, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Jandarma Komutanı Şükrü Cumhur, federasyon yetkilileri ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Altu da katılırken, Vali Nuri Okutan toplantının ardından stadyumda yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek tüm detayları gözden geçirdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.