banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Milli Basketçiler Şanlıurfa'da seçildi

Şanlıurfa İl Gençlik Spor Müdürlüğü Atatürk Kapalı Spor Salonunda Basketbol B Milli Takımı seçmeleri yapıldı.

     Şanlıurfa Atatürk Kapalı Spor Salonunda 7 ilden gelen genç sporcular arasında Basketbol B Milli takımı için sporcu seçmeleri yapıldığını belirten Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Altuğ, “Aralarında bayan sporcularında bulunduğu aday seçmelerine Şanlıurfa, Şırnak, Malatya, Hakkâri, Adıyaman, Elazığ ve Diyarbakır’dan sporcular katıldı. Milli Takımlar Baş Antrenörü Mehmet Döğüşgen öncülüğünde Yıldız Milli takım seçmeleri için Güneydoğu Anadolu illerinden gelen sporcularımız arasından seçmeler yapılıyor. Şanlıurfa Pilot bölge seçildi. Milli takım seçmeleri artık Urfa’da yapılacak. Milli takım seçmeleri için Harran Üniversitesinden Dr. Fatma Kerkez’in de yardımıyla sporcu denge ve dayanıklılık testi yapıldı. Urfa tarım ve turizm kenti olduğu kadar spor kenti de olduğunu ispatlamıştır” dedi.

     Milli Takımlar Alt Yapılar Menajeri Mehmet Döğüşgen ise, 1971 yılından itibaren 200’den fazla milli maça çıktığını belirterek, “Aktif sporculuk hayatımı tamamladıktan sonra menajerlik ve idarecilik konusunda çeşitli kurumlarda görev yaptım. Son 6 senedir Basketbol Federasyonu alt yapı koordinatörlüğünü yapıyorum, Bu sene Şanlıurfa’da olmaktan çok mutluyuz. Burada çevre illerden gelen sporcuları milli takıma kazandırmaya çalışacağız. Çocukların fiziki yapıları ve yeteneklerine göre onları belirli yollara yönlendiriyoruz. Eğer basketbol açısından bizi tatmin eden bir genç olursa onu kaydederek, takip ediyoruz. B milli takıma giremese bile Türkiye’nin diğer profesyonel takımlarının alt yapılarına girebiliyor. Türkiye genelinde 1998 doğumlu olanlar içinde B Milli yıldızlar için tarama ve seçmeler yapıyoruz diye konuştu.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.