banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Balıklıgöl Mehmet Tahir Güllüoğlu Guy Lucien Michel Landel Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ŞUTSO) Mehmet Yetim

Kupa nedeniyle ulusal medyada Şanlıurfa ve GAP Arena stadı

Fanatik Helal sana Urfa!

İlk kez bir finale ev sahipliği yapan Şanlıurfa, böylesine önemli bir organizasyonun altından başarıyla kalktı. GAP Arena'da ne küfür ne de herhangi üzücü bir olay vardı.

Alkışlar Şanlıurfa'ya... Türkiye Kupası finalinin, GAP Arena'ya verilmesi büyük polemiklere neden olmuştu ancak kent bu zorlu organizasyonun altından başarıyla kalktı. 1999-2000 sezonunun ardından 10 yıl sonra kupa finali ilk kez bir gündüz mücadelesine sahne olurken, futbolseverler karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. Stadyum tarihi günlerinden birini yaşarken, iki takım taraftarları arasında herhangi bir olay yaşanmaması ve küfürlü tezahürat yapılmaması dev finalin en güzel taraflarından biriydi. Maç için GAP Arena ve çevresinde 2 bin 200'ü emniyet mensubu ve bini özel güvenlik olmak üzere toplam 3 bin 200 personelin görev aldığı bildirildi. Statta hemen hemen her tribünden sahaya iniş için merdiven bulunurken, merdiven kapılarına özel güvenlik elemanları konuşlandırıldı.

Anadolu Ateşi şov yaptı
Tribünleri dolduran taraftarlar maç öncesi Anadolu Ateşi dans grubunun gösterilerini ilgiyle izledi. Dans grubu seremoni öncesi ellerindeki davullarıyla çeşitli gösteriler sundu. Şanlıurfa Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu öğrencilerinden oluşan 25 çocuk sahaya futbolcu ve hakemler ile el ele çıktı. Şanlıurfaspor ve Şanlıurfa Belediyespor'un gelecek vaat eden genç yetenekleri Türkiye Bayrağı, kulüplerin, federasyonun, kupanın ve EURO 2016 adaylık logolarının bulundukları bayraklarla birlikte saha içinde yer aldı. Takımların sahaya çıkışında soyunma odası tüneli önünde alev topları havaya yükselirken, güzel görüntüler oluştu.


Şanlıurfa'da şölen vardı

Şanlıurfa GAP Arena, 48. Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçla ilk kez bir finale ev sahipliği yaptı.

İki ekibin karşılaşmasıyla birlikte, kupada 1999-2000 sezonunun ardından geçen 10 yıl sonra final gündüz mücadelesine sahne oldu. 30 bin kapasiteli tribünler tıklım tıklım dolarken, stadyum tarihî günlerinden birisini yaşadı. Yarısı bordo-mavi, diğer bölümü sarı-laciverte bürünen GAP Arena'da taraftarlar tezahüratlarıyla coşku yaşattı.

Futbolseverler, Anadolu Ateşi dans grubunu ilgiyle izledi. Grup, seremoni öncesi ellerindeki davullarıyla çeşitli gösteriler sundu. Şanlıurfa Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu öğrencilerinden oluşan 25 çocuk, sahaya futbolcu ve hakemlerle el ele çıktı. İstiklal Marşı ise ünlü tenor Hakan Aysev eşliğinde seslendirildi. Takımların sahaya çıkışında soyunma odası tüneli önünde alev topları havaya yükselirken, güzel görüntüler oluştu. İki takım futbolcuları stada geldiklerinde atmosferi görmek için birbirlerine sarıldı. Dönem dönem aynı ekibin formasını giyenler sohbet etti. Oyuncuların dostluk gösterisi tribünlere yansıdı. Finalde iki ekip seyircisinin yer aldığı tribünde küfürlü tezahüratların olmaması, centilmenliğin en güzel göstergesi oldu. Adeta basın ordusunun izlediği finalde geniş güvenlik önlemleri uygulandı.


 Urfa sana küsmüş

En son 1982-83'te Türkiye Kupası'nı alan sarı-lacivertliler büyük umutlarla gittiği Şanlıurfa'da da hüsrana uğradı

Tam 27 yıldır Türkiye Kupası'nı kazanamayan Fenerbahçe, büyük umutlarla gittiği Şanlıurfa GAP Arena Stadı'nda da hüsrana uğradı. Tarihinde 4 kez bu başarıyı yaşayan sarı-lacivertli takım, en son 1982-1983 sezonunda kazandığı kupayı, dün de Trabzonspor'a kaptırarak çeyrek asrı da aşan hasretini sona erdiremedi ve yine taraftarını kahretti. Geçen sezon da Beşiktaş'a boyun eğen Fenerbahçe, üst üste final oynadığı iki sezonda özlediği başarıya ulaşamamış oldu.

9 finali de kaybetti
Sarı-lacivertliler 1982-1983'ten bu yana; 7 kez finalde, 7 kez yarı finalde ve 6 kez de çeyrek finalde elendi. Diğer 6 sezonda ise çeyrek final öncesi kupaya veda etti. 1998-1999'da cezası nedeniyle kupaya katılamayan Fenerbahçe; 1982-1983'ten sonra çıktığı 7 finalde 3 kez Beşiktaş, 2 kez Galatasaray ve 1'er kez de Gençlerbirliği ve Trabzonspor'a karşı kaybetti. 1968, 1974, 1979 ve 1983'te kupayı kazanan sarı-lacivertli takım, 13 kez final oynarken 9 kez de üzülen taraf oldu.


Türkiye Futbol Federasyonu, Şanlıurfa'nın 48'inci Ziraat Türkiye Kupası Finali'ne mükemmel bi organizasyonla ev sahipliği yaptığını belirterek, Türk futbolu adına gurur duyduklarını ifade etti.

Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde emeği geçen herkese teşekkür eden Futbol Federasyonu, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Medeniyetlerin beşiği Şanlıurfa'nın, 48'inci Ziraat Türkiye Kupası Finali'ni mükemmel bir organizasyon ve tarifsiz bir coşku ile ev sahipliği yapmasından dolayı, Türk futbolu adına gurur duyduk. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük stadı olan GAP Arena ile tarihinin ilk finaline tanıklık eden Şanlıurfa ve Şanlıurfa halkı, tüm Türkiye'nin takdirini kazandı. Futbolun ülkemizde yaygınlaşmasına ve daha da sevilmesine büyük katkılarda bulunacağına emin olduğumuz bu futbol şölenine, Türkiye Futbol Federasyonu olarak liderlik yapmanın onurunu yaşıyoruz. Şanlıurfa'da maç öncesi, maç sırası ve sonrasında yaşanan bu coşku 28 Mayıs'ta belli olacak 2016 Avrupa Şampiyonası ev sahipliği umutlarımıza da önemli katkıda bulunacaktır. Şanlıurfa ve GAP Arena için hiçbir zaman unutulmayacak olan bu finalde önemli katkıları bulunan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm kamu görevlilerine, GSGM Genel Müdürü Sayın Yunus Akgül'e, Şanlıurfa Valisi Sayın Nuri Okutan ve valilik teşkilatına, Şanlıurfa Belediye Başkanı Sayın Ahmet Fakıbaba ve belediye teşkilatına, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sayın Sabri Durmuşlar ve emniyet teşkilatına, finale hazırlık sürecinde federasyonumuz ile yakın işbirliği içinde çalışan Trabzonspor ve Fenerbahçe kulüplerinin değerli yöneticilerine, kupanın isim sponsoru Ziraat Bankası ve yayıncı kuruluş TRT ile finale emeğe geçen herkese, Türk futboluna yaşattıkları onur ve mutluluk nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz."

FENERBAHÇE KULÜBÜ DE ŞANLIURFALILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Ziraat Türkiye Kupası finalini Trabzonspor ile Şanlıurfa'da yapan Fenerbahçe, finalin ardından konukseverliklerinden dolayı şehir yetkililerine ve halkına teşekkür etti.

Kulüpten yapılan açıklamada, Şanlıurfa'da bulundukları süre boyunca ilgilerini eksik etmeyen Vali Nuri Okutan, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Altu'ya yardımları ve konukseverlikleri için teşekkür edildi.

Açıklamada ayrıca, "Kafilemizin Şanlıurfa'ya varışından itibaren huzur ve güvenli bir ortamın sağlanması adına görev yapan tüm emniyet mensuplarına, yönetimimizi ve takımımızı son derece misafirperver bir şekilde ağırlayan ve bağrına basan tüm Urfalı taraftarlarımıza ve Urfa halkına da tüm Fenerbahçe camiası adına teşekkür ederiz" denildi.


Urfa'da futbol bayramı

Şanlıurfa GAP Arena, maç öncesi, sırası ve sonrasındaki muhteşem görüntülerle tarihi günlerinden birini yaşadı. Karşılaşmanın bitiminde kimileri sevindi, kimileri üzüldü ancak Şanlıurfa halkı, çevre illerden gelen binlerce kişi, 7'den 70'e herkes bayram havasında geçen bir final günü yaşadı.

63. DAKİKA JESTİ

Trabzonspor taraftarı 61. dakika kutlamasına dün de devam etti. Bordo-mavililer, Şanlıurfa'nın plaka numarası olan 63. dakikada da aynı kutlamayı yaparak Şanlıurfa halkına jest yaptı.

TRABZON'DA BAYRAM

Bordo-mavili takımın kupaya uzanması Trabzon'da da coşkuyla kutlandı. Atatürk Alanı'nda toplanan yaklaşık 5 bin taraftar, kolbastı ve horonlarla kazanılan kupayı kutlarken, konvoylarla şehir turları atıldı.


Urfa'ya tam not

Türkiye Kupası'ndaki dev final 'Peygamberler Diyarı Şanlıurfa'nın adına yakışacak güzellikteydi. Küfürsüz geçen karşılaşmada GAP Arena Stadı bayram yerine döndü

Şanlıurfa GAP Arena, 48. Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçla ilk kez bir finale ev sahipliği yaparken, şehir tam anlamıyla bayram yerine döndü. 30 bin seyirci kapasiteli GAP Arena'nın tribünleri tıklım tıklım dolarken, bayrak ve pankartlarla donatılan stadyum, tarihi günlerinden birisini yaşadı. Fenerbahçeli taraftarlar statta güney yönündeki tribünlerde, Trabzonspor taraftarları ise kuzey yönünde yer aldı. Yarısı bordo-mavi, diğer yarısı da sarı-laciverte bürünen tribünlerdeki taraftarlar tezahüratlarıyla statta büyük bir coşku yarattı.
SAHADA DOSTLUK RÜZGARLARI
Final mücadelesinde iki takım seyircisinin bulunduğu tribünde küfürlü tezahüratların olmaması, final için centilmenliğin en güzel göstergesi oldu. Karşılaşma öncesi Anadolu Ateşi'nin davullarla yaptığı gösterileriyle daha da coşan futbolseverler, İstiklal Marşı'nı da ünlü tenor Hakan Aysev eşliğinde okudular. GAP Arena ve çevresinde 2 bin 200'ü emniyet mensubu ve bini özel güvenlik olmak üzere toplam 3 bin 200 personelin görev aldı. Statta hemen hemen her tribünden sahaya iniş için merdiven bulunurken, merdiven kapılarına özel güvenlik elemanları konuşlandırıldı. Maç öncesi saha içinde birbirlerine sarılıp sohbet eden iki takım futbolcuları da dostluk görüntüleri sergilediler. Uzun tartışmalar sonrası finale ev sahipliği yapan Şanlıurfa, sahada ve saha dışındaki güzel görüntülerle organizasyondan 'tam not' aldı.

YEREL GÜZELLİKLER
GAP Arena'nın içinde olduğu kadar dışında da muhteşem manzaralar vardı. Stat etrafında kurulan çadırlarda taraftarlar, kebap ve çiğ köfteye doydu.

BAYRAK ŞOV
Stadı yarı yarıya paylaşan Trabzonspor ve Fenerbahçeliler, bayraklar ve pankartlarla renkli görüntüler oluşturdular. Bir taraftar 'Kazı Ustası Bilica'ya mesaj göndermeyi ihmal etmedi.

DAVULLAR SUSMADI
Anadolu Ateşi final öncesi yaptığı davul şovla taraftarları dev maçın havasına iyice soktu.


Şanlıurfa'da karadeniz zaferi

  

Finale adını yazdırdığı günden bu yana Trabzon'da hedef 7 olan Türkiye Kupası sayısını 8'e çıkarmaktı... Şenol Güneş'in talebeleri 90 dakika boyunca ortaya koydukları performansla 'zaferi' hak ettiklerini gösterdi.
55. dakikada Alex'in golü 'özlemi' dindirecek derken, sahneye çıkan Umut, Engin ve Colman Fenerbahçe'nin kupa hasretini 28 yıla çıkardı. Maç sonrası Daum'un gözyaşları 'tabloyu' özetlemeye yetiyordu
 

Finalden bir gün önce Song'la düzenlediği basın toplantısında ‘Korkmuyoruz' mesajı vermişti Alex... 3 kez Fenerbahçe forması altında kupa finali oynamıştı. Bu kez kazanmak ve 27 yıllık özleme son vermek istiyordu. Maç başladığında belki Alex korkmadı ama takım arkadaşları ‘korku'yu beyinlerine kazımıştı! O toplantıda Song'un sözleri de ilginçti. Hz. İbrahim'in ateşten kurtularak kahramanlık yaptığını söylüyordu Song ve ekliyordu: Biz de İbrahim Peygamber gibi kahraman olacağız... Song sözünde durdu... Aslında final öncesi bu resim, dünkü maçın özeti oldu...

BEŞİKTAŞ'LA EŞİTLEDİLER

Maça cesur başlayan Trabzonspor oldu. 5. dakikada Umut mutlak pozisyonda topu direğin dibinden auta attı. 15. dakikada yine Umut vardı sahnede. 30 metreden sert vurdu Volkan kucağından sektirdi ve pozisyon kayboldu. 43. dakikada ceza yayı üzerindeki Alanzinho'nun şutunda, top Bilica'nın sağ eline çarptı. Bordo-mavili futbolcular, serbest atış kararı beklerken hakem Cüneyt Çakır oyunu devam ettirdi. 55'te Alex harika bir golle Fenerbahçe'yi öne geçirdi: 0-1. Bu golden 11 dakika sonra Umut maçta eşitliği sağladı: 1-1. 80. dakikada Engin Fenerbahçe'nin umutlarını azaltan golü attı: 2-1... Son sözü ise 90+3'te Colman söyledi: 3-1... Fenerbahçe 27 yıllık hasrete ‘devam' derken, Trabzonspor 7 olan kupa sayısını 8'e çıkardı ve bu alanda Beşiktaş'la sayıyı eşitledi.


Kupa finali, Türkiye'nin gündemini Güneydoğu'nun sıcak insanlarıyla birleştirdi

30 bin kişilik GAP Arena, ilk kez büyük bir maça evsahipliği yaptı. Şanlıurfalılar finale büyük ilgi gösterdi. "Peygamberler Şehri" sarı-lacivert ve bordo-mavi renklerle donatıldı. Kentte gün boyu büyük coşku yaşandı

GAP Arena, Türkiye Kupası'nda Trabzon ile Fenerbahçe arasında oynanan maçla ilk kez bir finale ev sahipliği yaptı. İki ekibin gündüz maçıyla birlikte, kupada 1999-2000 sezonunun ardından 10 yıl sonra, bir kupa finali gündüz mücadelesine sahne oldu. Şanlıurfa'da büyük bir heyecan yaratan maça futbolseverler büyük ilgi gösterdi. 30 bin kapasiteli stat tamamen doldu. 

STAT ORTADAN BÖLÜNDÜ

Fenerli taraftarlar statta güney yönündeki tribünlerde yer alırken, Trabzonspor taraftarlarına kuzey yönü verildi. Yarısı bordo-mavi, diğer yarısı da sarı-laciverte bürünen tribünlerdeki taraftarlar tezahüratlarıyla statta büyük bir coşku yarattı. İki ekip 48 yıllık kupa tarihinde ilk kez finalde, Urfa'da karşı karşıya geldi.

URFALILAR'A TRABZONLU JESTİ

Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte özellikle Fenerbahçeli taraftarlar takımlarını coşkulu bir şekilde destek verdi. Golle birlikte coşku arttı. Ancak bordo-mavili taraftarlar önce 61. dakikada, sonra Urfa'ya jest yaparak 63. dakikada tribün şovuna başladı. Maç için GAP Arena ve çevresinde 2 bin 200'ü emniyet mensubu ve bini özel güvenlik olmak üzere toplam 3 bin 200 personel görev aldı.

Tribünlerde küfür yok

Ziraat Türkiye Kupası final mücadelesinde iki takım seyircisinin bulunduğu tribünde küfürlü tezahüratların olmaması, centilmenliğin en güzel göstergesi oldu. Türk futbolunun en büyük takımlarının karşılaşmalarında tribünlerde görülen gerginlikler ve küfürlü tezahüratlar, yerini sadece kendi takımına destek vermek için yapılan tezahüratlara bıraktı. Maç adeta şenlik havasında geçti. 

Trabzon Çadırı taştı

Trabzonspor'un kaldığı El-Ruha oteli önünde kurulan Trabzonspor Çadırı'na taraftarlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Ayrıca, en iyi kolbastı ve futbol yarışmaları da düzenlendi. 

Balıklıgöl'ü gezdiler

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Kulüp Başkanı Sadri Şener beraberindeki yöneticiler ile kentteki önemli tarihi, kültürel ve turistik mekanları ziyaret ettiler. Kafile bol bol fotoğraf çektirdi.

Anadolu Ateşi yaktı

Tribünleri dolduran taraftarlar maç öncesi Anadolu Ateşi dans grubunun gösterilerini ilgiyle izledi. Dans grubu seremoni öncesi ellerindeki davullarıyla çeşitli gösteriler sundu.

Finale medya akını

Türkiye Kupası finalini adeta bir basın ordusu izledi. Ulusal medya kuruluşlarının yanı sıra yerel basından da çok sayıda gazeteci akredite olurken, basın tribününde ve sahada 300'e yakın medya mensubu görev yaptı.


Kupanın rengi belli oldu
Türkiye Kupası Urfa GAP Arena stadında oynanan Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki müthiş mücadele sonunda sahibini buldu.

48. Türkiye Kupası, finalde Fenerbahçe'yi 3-1 yenen Trabzonspor'un oldu.

Futbolda bu sezon Ziraat Bankası'nın sponsorluğunda düzenlenen kupada, Şanlıurfa GAP Arena'da yapılan mücadelede sarı-lacivertli ekibi 3-1 mağlup eden bordo-mavililer kupanın sahibi oldu.

Futbol Federasyonu tarafından 1962-63 sezonundan itibaren düzenlenen Türkiye Kupası, 1980-81 sezonu itibariyle Federasyon Kupası adı altında oynanmaya başlarken, organizasyonun adı 1992-93 sezonundan itibaren yeniden Türkiye Kupası olarak değiştirildi.

Kupanın ilk sahibi Galatasaray, son sahibi ise bugünkü maçla birlikte Trabzonspor oldu.

Trabzonspor 13. finalinde 8. kupasına ulaşırken, rakibi gibi bu maçta 13. finaline çıkan Fenerbahçe 4'te kaldı. Fenerbahçe 9 kez finalde kaybederek, en çok finalde kaybeden takım oldu.


Şener: "Futbolcularıma, taraftarlara, Şenol Güneş'e,  kendime teşekkür ederim."
TRABZONSPOR Başkanı Sadri Şener maç sonrasında çok coşkuluydu. Kendi döneminde ikinci kez Türkiye Kupası zaferi yaşadığını ifade eden Şener, "17 yıl sonra bu mutluluğu yaşıyorum. Çok mutluyuz. Gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Ş.Urfa halkına teşekkür ederiz. Futbolcular, taraftarlar, Şenol Hoca ve en son kendime teşekkür ederim.

HER iki takımı da kutluyorum. Alex çok özel
bir oyuncu. Maçta önce geçtiler ancak biz kopmadık ve kupayı kazandık. Maç öncesi İstanbul'a dönmeyi düşünüyordum. Ama duydum ki Trabzon'da büyük kutlamalar yapılıyormuş. O yüzden karar değiştirdim" ifadelerini kullandı.

MAÇ öncesi "F.Bahçe ile kupa maçı oynayacağız, ardından ligde bir maçımız var ve
sonra da Süper Kupa'da karşılaşacağız" açıklaması kafaların karışmasına neden olan Trabzonspor Başkanı, "Şampiyon kim olacak" sorusuna "Söylemem" yanıtını verirken, F.Bahçe ile son haftada yapacakları maçı Trabzon'a yakışır biçimde oynayacaklarını kaydetti.


‘KUPA SAĞLIKÇILARA'

BORDO-MAVİLİLERİN yıldızlarından Selçuk ise "Kelimelerle ifade edilemez bir mutluluk yaşıyorum. Son ana kadar belli değildi oynayıp oynamayacağım.
Sağlık ekibimiz büyük uğraşla beni sahaya sürdüler. Bu kupayı sağlık ekibimize hediye ediyoruz" cümleleriyle duygularını açıkladı.


SADRİ ŞENER SKORU BİLDİ

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, karşılaşma öncesi arkadaşlarıyla yaptığı sohbette F:Bahçe'yi 3-1 mağlup edeceklerini söylemişti.

Hazırlayan: www.balikligol.com

Şanlıurfa'ya teşekkür yağıyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.