banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Kemal Saraçoğlu istifa resti çekti
Dün bir basın toplantısı yaparak Kemal Saraçoğlu’nun iddialarını yalanlayan Balıkesirspor Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu’nun şeref tribününden bayan Balıkesirsporlu seyircilere el kol hareketleri yaparak taraftarları tahrik ettiğini iddia etmişti.



Bunun üzerine bugün Ajansspor’a özel açıklamalarda bulunan Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu da, Balıkesirspor Kulüp Başkanı ve aynı zamanda Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk’ün açıklamasını yalanladı.



-“Futbolun tabiatında böyle bir şey yok”-

Saraçoğlu, hiçbir zaman mağlubiyete kılıf aramadıklarını vurgulayarak, “Balıkesirspor’u galibiyetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Geçen açıklamamda Balıkesirspor Kulüp Başkanının bu galibiyete gölge düşürdüğünü ve kimsenin görmediği devre arasında soyunma koridorlarında yaşanan olayları anlattım. Balıkesirspor yönetimi bu kez kendi televizyonlarından bir görüntü hazırmışlar. Bu görüntüyü kesmişler ve biçmişler basına vermişler. Ama bu görüntülerde kendi başkanlarını bilmeden ele veriyorlar. Maçın ilk yarısı bitiyor ve Şanlıurfaspor 1-0 önde. Şanlıurfaspor ilk yarı çok da iyi bir futbol oynuyor. İlk yarıyı 1-0 önde kapayan bir kulüp başkanı ve futbolcuları olay çıkarır mı, yani futbolun tabiatında böyle bir şey var mı? Böyle bir şey futbolun tabiatında yok. Kimse inanmaz Tuna Başkan” dedi.



-“Biz Belediye desteği ile takım yönetmiyoruz”-

Saraçoğlu, aynı zamanda Balıkesir Belediye Başkan yardımcısı da olan Tuna Aktürk’ün “Şanlıurfaspor`un arkasında Bakan desteği var” sözlerine ise şu yanıtı verdi;



“Şanlıurfaspor yönetim kurulu olarak 21 arkadaşımız ile birlikte elimizi cebimize atmışız. Böyle bir takım kurmuşuz. Bizim desteğimiz Bakan ise sahamızda 4 tane gol yemeyiz, maç kaybetmeyiz, gidip Çorum deplasmanında berabere kalmayız. Balıkesir’de ilk yarısını 1-0 önde bitirdiğimiz bir maçı 3-1 kaybetmeyiz. Hakem hatalarından dolayı en çok mağdur olan kulüp biziz. 10 Milyon TL bütçe ile takım kurduk. Süper Lig’de oynamış çok sayıda futbolcumuz var. Kemal Kılıç gibi deneyimli bir teknik direktörü getirdik takımın başına. Bunun için hiç kimsenin desteğine ihtiyacımız yok. Biz Belediyeyi arkamıza alarak devletin parasıyla takım yönetmiyoruz. Bizim amacımız, bu sezon Şanlıurfa’nın Bank Asya 1. Lig hasretine son vermesidir.”

-“Hiçbir maçta olay çıkarmadık”-

Şanlıurfaspor yönetiminin hiçbir maçta hakemlere yönelik yanlış bir davranışının olmadığını da kaydeden Saraçoğlu, “Altay ile kendi evimizde berabere kaldık ve yönetimle dostça bir yolculama oldu. Konya Şekerspor ile berabere kaldık hiçbir problem olmadı. Buğsaşspor’a yenildik hiçbir problem olmadı. Bozüyükspor kendi sahamızda bize 4 gol attı ve yine onları çok güzel bir şekilde yolculadık. En ufak bir yanlışımız olmadı. Biz bu maçlarda olay çıkarmadık da, ilk yarısını 1-0 önde kapattığımız bir Balıkesirspor maçının devre arasında neden olay çıkaralım” dedi.



-“Bu maçı almazsak katliam olur”-

Balıkesirspor Kulüp Başkanı Tuna Aktürk’ün devre arasında sahaya indiğini vurgulayan Saraçoğlu, “Kendilerinin basına verdiği görüntülerde de görünüyor. Devre arasında biz 1-0 önde iken Balıkesirspor Kulüp Başkanı sahaya inerek hakemlerin yanına gitti. Ayrıca hakemlere tribünleri göstererek, ‘Bu maçı almazsak bugün burada katliam olur’ şeklinde bir şeyler söyledi. Ben de o esnada tüneldeki olayları görünce hakeme tüneli gösterdim ve beni orada kenara ittiler. Keşke tünel içerisindeki olaylar olsa da izletebilsek. Balıkesirspor Kulüp Başkanı bu galibiyete gölge düşürmüştür. Bunun da her zaman arkasındayım. Ayrıca şunu bilmekte yarar var ki Balıkesirspor bizim maçtan önce iki hafta üst üste puanlar kaybetmişti. Bu maçı kaybetmeleri halinde hiçbir iddiaları kalmayacaktı. Bu nedenle Tuna Aktürk bu maçı almak için her yolu denemiştir” ifadelerini kullandı.

Kanıtlasın istifa edeyim”-



Balıkesirspor Kulüp Başkanı Tuna Aktürk’ün, “Şanlıurfaspor Kulüp Başkanını şeref tribününde maç 3-1 olunca bayan seyircilere el kol hareketi yaptı” iddiasına da değinen Saraçoğlu, “Protokolde benim yanımda Balıkesir Valisi, Belediye Başkanları, Emniyet Müdürleri ve gözlemci vardı. Maçı birlikte izledik. Mülki amirlerimiz eğer böyle bir şey görmüşlerse, çıkıp açıklasınlar ben bugün namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum istifa edeceğim. Ama böyle bir açıklama gelmezse ben Tuna Aktürk’ü istifaya davet ediyorum. Bu bir kulüp başkanına yakışmayacak bir açıklamadır. Zaten Tuna Aktürk, kendisi 90 dakika boyunca protokolde maçı izlemedi, aşağılarda dolaşıyordu. Tekrarlıyorum Balıkesir Valisi, Belediye Başkanı veya Emniyet Müdürü çıkıp desin evet böyle bir şey yapmıştır. Ben bugün namusum ve şerefim üzerine istifa edeceğim. Ama bu açıklama gelmezse kendisi istifa ediyor mu? Ben açıklamamı biliyorum ve arkasındayım. Bizi 3-1 yenen Balıkesirspor’u tebrik ettim. Ben onun yaptığı gibi önüme bir yazı alıp basın açıklaması da yapmıyorum. Çünkü ihtiyacım yok, ben ne gördüysem onu anlatıyorum. Benim ne kadar dürüst olduğumu Şanlıurfa halkı biliyor ama Tuna Aktürk’ü tanımıyorum ve nasıl biri olduğunu internette ismini arayınca gördüm” diye konuştu.



Saraçoğlu, Tuna Aktürk’ün asılsız suçlamalarından dolayı şahsından ve kulübünden özür beklediğini de söyledi.



-“Ben Türk Milliyetçisiyim”-

“Böyle başkanlık olmaz” diyen Saraçoğlu, çarpıcı konuşmasını şöyle sürdürdü;



“Maç 3-1 sona ermiş ve halen geliyorsun koridorda soyunma odamın önünde ‘Ben Türk Milliyetçisiyim’ demekle neyi yapmak istiyorsun, bunu çık kamuoyuna açıkla. Ben başka da bir şey demiyorum. Balıkesir gerçekten bizim sevdiğimiz bir şehirdir. Balıkesirspor’u tekrar aldıkları galibiyetten dolayı kutluyorum.”

-Aktürk, Şanlıurfa’da ki maçta ceza almıştı-



Saraçoğlu ayrıca, Şanlıurfaspor’un ilk karşılaşmada GAP Arena Stadyumunda 4-1 yendiği Balıkesirspor maçının ardından sahaya inerek hakeme saldırmaktan dolayı Kulüp Başkanı Tuna Aktürk’ün 15 gün hak mahrumiyeti ve 5 Bin TL para cezası aldığını hatırlatarak, “Şanlıurfa’daki maçta sahaya inerek yine hakeme saldırmaktan dolayı Federasyon tarafından 15 gün hak mahrumiyeti cezası alan Balıkesirspor Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, kim bilir kendi evinde Şanlıurfaspor’a 1-0 yenik olduğu maçın devre arasında soyunma odası ve koridorlarında neler yapmıştır. Bunu spor kamuoyunun yorumlarına bırakıyorum” şeklinde konuştu.HABER: UGUR BUDAK..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.