banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Kaderin garip cilvesi...

 Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin zirve mücadelesi, 1995-96 sezonunun 27. haftasıyla benzer özellikler taşıyor. O yıl ipi göğüsleyen sarı-lacivertlilerdi..

Süper Lig'de Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin bu sezonki şampiyonluk yarışı, iki takımın 15 sezon önce yaşadığı şampiyonluk yarışını anımsatıyor. F.Bahçe'nin şampiyon olduğu 1995- 96'nın, (bu sezonla aynı) 26. haftasında her iki takım da aynı puana sahipken, 27. haftada Trabzonspor, F.Bahçe'nin beraberliğiyle 2 puan öne geçmişti.

Tarih tekerrrür etti
1995-96 sezonu 26. haftasında 64 puanlı iki takımdan Trabzonspor averajla ilk sırada, Fenerbahçe ise ikinci sıradaydı. 27. hafta G.Birliği'ni 3-1 yenen Trabzonspor, Fenerbahçe'nin Altay ile 2-2 berabere kalmasıyla 2 puan öne geçmişti. Bu sezon, 26. haftada averajla lider olan sarı-lacivertliler, Bursaspor ile 0-0 berabere kalırken, Konyaspor'u 1-0 yenen bordo-mavililer, 27. haftada 63 puanla liderliği ele geçirmiş oldu.

1 defa geldiler...
Trabzonspor, o sezon evinde Vanspor ve F.Bahçe'ye yenilince şampiyonluğu kaybetmişti. Lemi Çelik ise 2-1'lik Fener yenilgisini "5 defa kaleciyle karşı karşıya kalıyorsun, adamlar bir defa kalene geliyorlar ve seni yeniyorlar" diye yorumlamıştı.

20 sene geriye gittik
Trabzon'un efsane futbolcularından Hami Mandıralı, 1995-96'da sahalarında 2-1 kaybettikleri Fenerbahçe maçıyla ilgili, "O mağlubiyet bizi 20 sene geriye götürdü. Sahanın her yerinden şut atıyordum, Rüştü çıkartıyordu" demişti.

Benzerlikler dikkat çekiyor
1995-96'da Trabzon'un hocası, şimdiki gibi Şenol Güneş'ti. F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman o zaman futbolcuydu, Ünal Karaman ise şu an yardımcı hoca.

FENERBAHÇE
Rüştü, İlker, Uche, Högh, Erol Bulut Oğuz, Tarık, Tayfun, Kemalettin Aykut, Boliç

TRABZONSPOR
Metin, Lemi, İskender, Cengiz, Abdullah Tolunay, Ogün, Ünal, Fatih Tekke Hami, Şota

Kaynak: Fotomaç

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.