banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Mardin

İl Genel meclisinden ASKF ye 1 trilyom

Haftalardır İl Genel Meclisi gündeminde olan 1 Trilyon yardım konusu Kasım ayının son gününde Meclisin gündemine bir kez daha geldi.Haftalardır İl Genel Meclisi gündeminde olan 1 Trilyon yardım konusu Kasım ayının son gününde Meclisin gündemine bir kez daha geldi. İl Genel Meclisi ASKF’ye 1 Trilyon yardım yapılması yönünde karar alırken ayrıca yetkiyi Vali Nuri Okutan ve Encümene havale etti.

Daha önce Şanlıurfaspor’un 1 trilyonluk yardım isteği olmuş, İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Beyazgül bu konuda hukuksal olarak bazı tereddütlerin olduğunu örneğin ASKF’nin (Amatör Spor Kulüpleri) müracaat etmesi halinde hukuksal sorun olmayacağını belirtmişti. Meclisdeki bu gelişme üzerine ASKF Vali Nuri Okutan’a müracaat ederek 1 trilyon yardım isteğinde bulunmuş, Vali Nuri Okutan bu yöndeki teklifi aynı gün imzalayarak İl Genel Meclisine göndermişti.

İl Genel Meclisinin bugünkü toplantısında BDP bir önerge verdi. Önergelerinde bu yardıma karşı olmadıklarını ancak 1 Trilyonun fazla olduğunu bu rakamın 500 milyar olması gerektiği yönünde önerge verdi. Bu önerge İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Beyazgül SP’li Üye Necmettin Sağlam ve Barış Demokrasi Partisinin tüm üyeleri tarafından “Evet”olarak oylandı. AK Parti grubu, Demokrat Parti, MHP, Bağımsız Üyeler ise “Hayır”dedi. Böylece BDP’nin önerisi geçersiz sayılarak tekrar 1 trilyonluk yardım gündeme getirildi.

Yapılan oylamada İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Beyazgül , BDP’nin tüm üyeleri ve SP’li Üye “Hayır”oyu kullandı.

Buna karşın AK Partili tüm üyeler, Demokrat Partili ve Bağımsız tüm Üyeler “Evet”oyu kullandı.

Böylece İl Genel Meclisi, ASKF’ya 1 Trilyon yardımı kabul etmiş oldu. Ancak kabul oyu verilirken yetki Vali Nuri Okutan tarafından da onaylanması istendi.

ASKF’nin dilekçesini bizzat Vali Nuri Okutan İl Genel Meclisine sevkettiği için Vali Nuri Okutan’ın bu karar kendisine resmi yolla ulaşmasından kısa bir süre sonra onaylayarak paranın ASKF’ya aktarımını sağlaması bekleniyor. İl Genel Meclisinde tüm bu konular ele alınırken oldukça hararetli tartışmalarda yaşanmış oldu.Ancak bu oylamada dikkat çeken bir nokta ise ilk kez İl Genel Meclis Başkanı Uğur Beyazgül ile AK Partili tüm üyeler farklı oy kullanmış oldular.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.