banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinin Finali Yapıldı

     Kapalı Spor Salonunda düzenlenen geleneksel çocuk şenliği finaline çok sayıda okullar katılırken düzenlenen yarışmalar sonucunda;
Mendil Kapmaca' oyununda Vakıflar 2002 İlkokulu birinci, Osman Ertörer İlkokulu ikinci, Yunus Emre İlkokulu üçüncü oldular.
    Yağ Satarım Bal Satarım oyununda Vakıflar 2002 İlkokulu birinci, Yunus Emre İlkokulu ikinci,  Osman Ertörer İlkokulu üçüncü oldular.
Yakan Topu oyununda Şair Nabi Ortaokulu birinci, Vatan Ortaokulu ikinci, Ziyaeddin Akbulut Ortaokulu üçüncü oldular.
Tombik (Çile Bülbül 9 Taş) oyununda Rasime Polat İlkokulu birinci, Fevzi Çakmak İlkokulu ikinci, Osman Ertörer İlkokulu üçüncü oldular.
Dereceye giren okullara çeşitli hediyeler verilirken şenliğe, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Gençlik Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hadi Bedir, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Ödül töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması ve toplumda bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla bu organizasyonun gerçekleştirildiğini belirterek; "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, gelenek ve göreneklerin yeni nesillere aktarılmasını sağlayan kültürel bir etkinliktir. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımızın yaşatılmasının yanı sıra çocukların bireysellikten kurtulup sosyalleşmesini hedefleyen önemli bir faaliyettir. İl genelindeki öğrencilerimizin bu oyunlara severek katıldıklarını gördük. Müsabakalarda bu oyunların kendi özümüzden geldiğini hissettiren bir performans sergilediler. Ben Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.