banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

GAP ARENA Dünya Şampiyonası'na talip oldu

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmayı kıl payı kaçıran Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) bu defa 2013’te yapılacak olan FIFA U20 Dünya Şampiyonası’na talip oldu.   

    Federasyon bu dev organizasyona ev sahipliği yapacak olan 11 il ve 14 stat arasına GAP Arena Stadyumu’na sahip Şanlıurfa’yı da ekledi.

    24 ülkenin katılım göstereceği FIFA U20 Dünya Şampiyonası’na pek çok ülkede futbolseverlerin büyük ilgi gösterdiği belirtildi.

ADAY ŞEHİRLERARASINDA ŞANLIURFA’DA VAR

   EURO 2016 başvurusunda tercih edilen stat ve şehirler konusunda geniş kapsamlı bir araştırma yapan Türkiye Futbol Federasyonu(TFF), İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kayseri gibi metropol illerin yer aldığı listeye Şanlıurfa’yı da eklemesi kentte sevinçle karşılandı.

  Belediye Başkan Yardımcısı, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Habib Arslan, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası final karşılaşmasının ardından birçok sportif etkinliğe ev sahipliği yapan Şanlıurfa’nın böyle dev bir organizasyonda yer almasını büyük mutlulukla karşıladıklarını kaydetti.

   Türkiye Futbol Federasyonu İdari İşler Müdürü Timuçin Kalender’i Belediye Başkanlığında kabul eden Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan, TFF ile Şanlıurfa Belediyesi arasında hazırlanan protokolü imzaladı.

    İmzalanan protokolün ardından TFF İdari İşler Müdürü Timuçin Kalender, TFF Başkanı Mahmut Özgener adına Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan’a bir şükran plaketi takdim etti.

   Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan ise ziyaretin anısına TFF Başkanı Mahmut Özgener ve TFF İdari İşler Müdürü Timuçin Kalender’e Şanlıurfa’nın simgesi ürünlerden oluşan bir hediye paketi sundu.

KALENDER: “URFA BU ORGANİZASYONDAN YÜZÜNÜN AK’IYLA ÇIKAR”

   Şanlıurfa’nın bu dev organizasyondan yüzünün akıyla çıkacağını belirten TFF İdari İşler Müdürü Timuçin Kalender, “Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) olarak 2013’te yapılacak olan FIFA U20 Dünya Şampiyonası’na talip olduk. Bu vesile ile Türkiye’de 11 il ve 14 stad belirlendi. Bu illerden biri Şanlıurfa ve sahip olduğu GAP Arena Stadyumudur. TFF, Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Belediyesi arasında imzalanan protokol ile birlikte bu dosya FİFA’ya sunulacak. Uygun görüldüğü takdirde organizasyona Türkiye ev sahipliği yapacaktır. İnşallah bu organizasyondan yüzümüzün akıyla çıkacağımıza inanıyorum” dedi.   

ARSLAN“TÜRKİYE’NİN ORGANİZASYONA ADAY OLMASINA GURURLANDIK”

    FIFA U20 Dünya Şampiyonası öncesinde gerek Şanlıurfa’da gerekse de GAP Arena Stadyumu’nda alınacak tedbirlerin yer aldığı protokole memnuniyetle imza attıklarını belirten Başkan Yardımcısı, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Habib Arslan, bu organizasyona Türkiye’nin aday gösterilmesinin kendilerini oldukça gururlandırdığını söyledi.

TFF BAŞKANI ÖZGENER’E TEŞEKKÜR ETTİ

  Bu organizasyona Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden Şanlıurfa ve Gaziantep’in seçilmesini ayrıca sevinçle karşıladıklarını kaydeden Başkan Yardımcısı Habib Arslan,  TFF Başkanı Mahmut Özgener ve şahsında tüm çalışanlara teşekkür etti.

  Türkiye Futbol Federasyonuna her türlü desteği sonuna kadar vermeye hazır olduklarını belirten Habib Arslan, “TFF Başkanı Mahmut Özgener’e ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu organizasyonun Türkiye’ye getirilmesi hem ekonomik hem de sosyal anlamda oldukça önemlidir. Bu tür projelerin bu bölgede sıkça uygulanması gerekir. Bu konuda Belediye Başkanımız Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Urfalılar adına ben TFF’ye çok teşekkür ettiğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.