banner2
Öne Çıkanlar mustafa Sivas 4 Eylülspor Rusyayı yatağa soktu Tel Abyad kutsal topraklar

Galatasaray başkanını seçiyor

Galatasaray, büyük değişim sürecini başlatmak için bugün sandık başına gidiyor.

Galatasaray, büyük değişim sürecini başlatmak için bugün sandık başına gidiyor. Mevcut başkan Adnan Polat yönetiminde üç yıldır yüzü gülmeyen Sarı-Kırmızılı camia, yeni başkanını bugün belirliyor. Olağanüstü seçimli genel kurulda üç başkan adayı Ünal Aysal, Mehmet Helvacı ve Turgay Kıran, koltuğa oturmak için yarışıyor.

Saat 10.00'da başlayacak genel kurul, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda yapılacak. Kongrede adaylar, kulübün 34. başkanı olabilmek için ter dökecek. Üyeler seçimlerde, Mehmet Helvacı için kırmızı, Ünal Aysal için sarı, Turgay Kıran için ise gri renkli oy pusulalarını kullanacak. Genel kurulda yaklaşık 11 bin üyeden kaydı açık ve aidatlarını ödemiş 6 bin 988 kişi, 24 sandıkta oy kullanabilecek. Oy verme işlemi 15.00'te sona erecek.

Yaklaşık bir aydır süren yoğun seçim çalışmalarında Aysal, Helvacı ve Kıran, kongre üyelerine uzun uzun hedef ve projelerini anlattı. Ünal Aysal, camianın önde gelen isimlerinden oluşturduğu yönetim kurulu listesiyle başkanlık yarışında Helvacı ve Kıran'ın önüne geçti. Sarı-Kırmızılı kongre üyelerinin de Aysal'ın düzenlediği programlara yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.

Üç başkan adayının da en önemli vaatleri arasında sportif başarı bulunuyor. Malî ve ekonomik yönden kulubü iyi bir noktaya taşıyan Adnan Polat, sportif başarıyı yakalayamadığı için başkanlık koltuğunu bırakmak zorunda kalmıştı. Bu yüzden üyelerin oylarını alabilmek için adaylar, "G.Saray bir şirket değil spor kulübüdür. Bu yüzden önemli olan sahada elde edilen başarıdır." ifadelerini kullanarak, önümüzdeki sezon kaliteli bir takım kurmak için şimdiden çalışmalara başladıklarını özellikle vurguladılar. Ünal Aysal'ın başkan olması halinde teknik direktör olarak Fatih Terim veya Eric Gerets ikilisinden birini Sarı-Kırmızılı takımın başına getirecek olması kongre üyelerini şimdiden heyecanlandırdı.

BAŞKANLARIN ORTAK VAADİ ARDA turan

Üç başkan adayı da kaptan Arda Turan'ı takımda tutacağını açıklarken, şampiyonluğa ulaşmak için yıldız transferi sözü verdi. Ünal Aysal, seçilmesi halinde transfer dönemine hazırlıksız yakalanmamak için sportif direktörlük görevi vermeyi düşündüğü Bülent Tulun'u yurtdışına gönderdi. Yaklaşık 15 gündür transfer çalışmaları yapan Tulun, bazı oyuncularla ön görüşmeler yaptı. Bolton'da forma giyen İsveçli golcü Johan Elmander'le prensipte anlaşan Tulun'un ayrıca Milan'ın başarılı orta saha oyuncusu Pirlo ile de temasta olduğu ifade edildi. Takımda önemli revizyon gerçekleştirmeyi planlayan Aysal'ın üç yıldır beklentilere cevap veremeyen birçok yerli ve yabancı oyuncuyla da yolları ayıracağı ifade edildi.

ADAYLARIN LİSTESİ

ÜNAL AYSAL: Asil: Semih Haznedaroğlu, Ali Dürüst, Sedat Doğan, Celal Gürcan, Mete Başol, Refik Arkan, Adnan Öztürk, Ali Gürsoy, Aka Gündüz Özdemir, Adnan Nas. Yedek: Ahmet Ocaklı, Abdurrahim Albayrak, Emir Sarıgül, Mehmet Cibara, Necati Demirkol.

MEHMET HELVACI: Asil: Münir Hamamcıoğlu, Dursun Buğra, Şerif Kaynar, Ahmet Suat Ertem, M.Nedim Ölçer, Doğan Yalçınkaya, Vedat Eşkinat, Atilla Kınay, Mecit Mert Çetinkaya, Ahmet Işık Aykut. Yedek: Giray Güngör, H.Selim Sanver, İbrahim M. Okumuş, Serdar Ciner, M.Murat Yücaoğlu.

TURGAY KIRAN: Asil: Ahmet Özdoğan, Emel Çabukoğlu, Ozan Korkut, Tuncer Hunca, Orhan Sürek, Metin Öztürk, Pelin Atılgan Çobanoğlu, Cenap Yener, Ömer Tümay, Serol Acarkan. Yedek: Gözde Büyükeroğlu, Zeynep Banu Dalaman, Mehmet Emir Oflaz, Murat Bekdik, Cemal Murat Akar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.