banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Sanlıurfa Haberleri Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Galatasaray aylar sonra üç puan aldı

Galatasaray Süper Lig'de 120 gün sonra kazanmayı hatırladı. Sarı-Kırmızılı takımın galibiyet özlemini, forma tartışmasıyla gündeme gelen Arda Turan (2) ve Culio'nun golleri dindirdi. Manisaspor'un sayıları ise Dixon ve Kahe'den geldi.Galatasaray, geçen hafta T.Telekom Arena'da lider Trabzonspor'a yenilmesine rağmen oynadığı güzel futbolla galibiyet günlerinin çok yakın olduğu sinyalini vermişti. Sakat ve cezalı oyuncular sebebiyle Teknik Direktör Bülent Ünder, Aydın ve Mustafa Sarp'ı ilk 11'de sahaya sürmek zorunda kaldı.

 

Orta sahada Ayhan, Culio ve Mustafa Sarp'ın istekli ve mücadeleci oyununa hücum hattında da kaptan Arda Turan, Stancu ve Aydın ayak uydurunca Sarı-Kırmızılılar oyuna çok etkili başladı. Hücum hattının çok hareketli oyunları ve kanatları etkili kullanmalarıyla Cim-Bom, ilk dakikalardan itibaren oyunu rakip kaleye yıktı ve önemli gol pozisyonları üretti. Henüz 5'te Mustafa Sarp ve 12'de Culio ile golle burun buruna gelen Sarı-Kırmızılılar, 14. dakikada aradığı gole kaptan Arda Turan'la kavuştu. Son haftalarda kendi taraftarları tarafından çok eleştirilen Arda, Culio'nun korner atışında meşin yuvarlağı güzel bir kafa vuruşuyla filelere yolladı: 0-1. Gecenin yıldızı Arda, 17. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Sabri'nin kullandığı serbest atışta rakip savunma oyuncularına kendisini çok iyi unutturan yıldız futbolcu, kaleciyi de çalımlayarak kafayla meşin yuvarlağı boş kaleye yuvarladı: 0-2. Bu golle birlikte konuk takım, ilk yarıda oyunu istediği gibi yönlendirdi. Farkı artıracak pozisyonlar da buldu ancak bunları cömertçe harcadı.

 

Ev sahibi takımın Teknik Direktörü Hikmet Karaman, yaptığı oyuncu değişiklikleriyle takımının ikinci yarıda daha etkili bir oyun ortaya koymasını sağladı. G.Saray'ın pozisyon bulduğu kanatları iyi kapatan Manisa, orta sahada kurduğu pas trafiğiyle pozisyonlar buldu. İsaac'ın direkten dönen şutunun ardından ev sahibi takım, 59'da Dixon'un kafa golüyle farkı 1'e indirdi: 1-2. Manisa bu golün sevincini yaşayamadan Culio'nun uzaktan attığı güzel şut Kalabane'nin de kafasına çarparak ağlarla kucaklaşması G.Saray'ı rahatlattı: 1-3. Manisaspor, 66'da Kahe'nin attığı kafa golüyle yeniden umutlandı: 2-3. Son dakikaları zevkli ve heyecanlı geçen maçtan G.Saray, 3-2 galip ayrılarak 7 resmî maç sonunda hanesine 3 puan yazdırdı.

 

ADNAN POLAT'IN ÖNÜNDE ENGEL YOK

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu tarafından oluşturulan hukuk kurulu, mevcut ve istifa etmiş yönetim kurulu üyelerinin mayıs ayında yapılacak olağanüstü genel kurula katılmasında herhangi bir hukuki engelin olmadığını bildirdi. Sarı-Kırmızılı kulübün internet sitesinden duyurulan açıklamada, "... Mevcut ve istifa etmiş yönetim kurulu üyelerinin yapılacak seçimlere katılmalarında hukuken bir sakınca olmadığı görüldü." ifadesine yer verildi.

 

GALATASARAY 7 EKSİKLE SAHADA

Galatasaray, Manisaspor deplasmanında 7 eksikle sahaya çıktı. Cezalı Milan Baros ile Colin Kazım'la birlikte sakatlıkları bulunan Hakan Balta, Yekta, Neill ve grip Kewell dünkü karşılaşmada forma giyemedi. Bu oyuncuların dışında Teknik Direktör Bülent Ünder'in kadro dışı bıraktığı Pino da Manisa'ya götürülmedi. Uzun süredir kendisine kadroda yer bulamayan Mustafa Sarp ilk 11'de sahaya çıkarken Cana kulübede oturdu.

 

ARDA, ARMAYI ÖPTÜ

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Manisaspor'u 3-2 mağlup eden Galatasaray'da takımının ilk 2 golünü atan Arda Turan, bu sezon ligdeki ilk gollerine imza attı. 19 Mayıs Stadı'nda daha önce kiralık olarak forma giydiği Manisaspor'a karşı takımının ilk golünü atan Arda Turan, golden sonra önce formasında yer alan kulüp armasını öperek taraftarlarını selamladı, daha sonra yedek kulübesine giderek Galatasaray Yardımcı Antrenörü Tugay Kerimoğlu'na sarıldı, Bülent Ünder'i öptü.

 

Manisaspor: 2 - Galatasaray: 3

Manisaspor: İlker 4, Ferhat 4, Kalabane 3 (Dk. 65 Kahe 7), Dixon 6, Eren 3 (Dk. 25 Yiğit Gökoğlan 6), Isaac 4, Yiğit İncedemir 5, Mehmet Güven 5, Iwanski 3 (Dk. 34 Bekir 4), Simpson 5, Makukula 4.

Galatasaray: Zapata 4, Sabri 6, Gökhan Zan 5, Servet 5, Insua 6, Aydın 6 (Dk. 75 Cana 3), Ayhan 6, Mustafa 6, Culio 7, Arda 8 (Dk. 90+2 Barış ?), Stancu 6.

Goller: Dk. 59 Dixon, Dk. 66 Kahe / Dk. 14 ve 17 Arda, Dk. 60 Culio

Sarı kartlar: Kalabane, Yiğit İncedemir / Culio

Hakemler: Barış Şimşek 7, Serdar Diyadin 7, Bahtiyar Birinci 7

Stat: Manisa 19 Mayıs

 

MANİSASPOR-GALATASARAY MAÇINDAN NOTLAR

 

Spor Toto Süper Lig'de oynanan Manisaspor-Galatasaray maçında sarı kırmızılı taraftarlar, takımlarına desteklerini esirgemezken, müsabakayı Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat da takip etti.

 

Manisa'daki karşılaşmada Galatasaraylı taraftarlar, kendilerine ayrılan bölümü doldurarak, takımlarını tezahüratlarıyla desteklediler. Manisasporlu seyirciler de tribünlerdeki yerlerini aldılar.

 

Müsabakayı Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat ve Manisaspor Kulübü Başkanı Kenan Yaralı da takip etti.

 

Galatasaray Teknik Direktörü Bülent Ünder, geçen haftaki Trabzonspor maçından farklı olarak sakatlıkları bulunan Neill ve Yekta'nın yanı sıra kırmızı kart cezalısı Kazım Kazım'ın yerine Aydın, Mustafa ve Stancu'ya şans verdi.

 

Sarı kırmızılı ekipte kaleci Aykut'un yanı sıra Çağlar, Barış, Cana, Serkan, Emre ve Anıl, yedek kulübesinde yer aldı.

 

Manisaspor Teknik Direktör Hikmet Karaman ise geçen haftaki Konyaspor maçından farklı olarak, Kahe'nin yerine Makukula'ya ilk 11'de şans verdi.  

Hacı Hasdemir  / Zaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.