Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_0tt91l5jjnen68dm5cg42maa12, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Fenerbahçe'yi bitiren itiraf haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Fenerbahçe'yi bitiren itiraf

Fenerbahçe’de Aykut Kocaman, gündemde yer alan cezalar, oyuncuların moral durumu, takımdaki geleceği hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu

“Herkes bir kişiyi görebiliyor. Dört kişi gittik, hepimiz ayrı bir yöneticimizle görüştük. Ben başkanla görüştüm. İnsanın moralini bozan ve dağıtan bir ortamdı.”

Şike soruşturması kapsamında sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe’de Teknik Direktör Aykut Kocaman, gündemde yer alan cezalar, oyuncuların moral durumu, Spartak Moskova’ya satılan Emenike’nin transferi ve takımdaki geleceği hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tecrübeli hoca dün Sancaktepe Tesisleri’ndeki idman sonrası basın mensuplarıyla sohbet etti.

Tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticileri Metris Cezaevi’nde ziyaret ettiklerinde, kendilerine morali başkanlarının verdiğini söyleyen Kocaman, o günü hiç unutmayacağını belirterek şunları söyledi:

Biz Başkan’a değil, Başkan bize moral verdi

“Ben ve bazı oyuncularla birlikte Metris Cezaevi’ne ziyaret için gittik. Orada herkes bir kişiyi görebiliyor. Dört kişi gittik, hepimiz ayrı bir  yöneticimizle görüştük. İnsanın biraz moralini bozan ve dağıtan bir ortamdı. Orada bulunmak aslında bir görev gibi. Genel olarak bu tip durumlarda ziyaret yapılması gerekiyor. Girdiğimiz anda o ortam oyuncuları da beni de dağıttı. Ama onları orada görmemeliydik. Ben başkanla görüştüm. Başkan bize orada moral verdi.” Futbol Federasyonu’nun kulübe ceza verme ihtimalini düşünüp düşünmediği  sorusuna ise Kocaman, şu yanıtı verdi:

Artık ceza ihtimalini aklımdan bile geçirmiyorum

“Aklıma bile gelmiyor artık. Hiç aklımdan bile geçirmiyorum. Bir dönem  kafamızın içinden geçti. Şu anda böyle bir şey yok. Bütün hazırlıklarımızı 9 Eylül’de başlayacak Süper Lig ve 13-14 Eylül’deki Şampiyonlar Ligi’ne göre yapıyoruz. Ortama bakarak bu düşüncelerimi söylüyorum. Olması gereken ve inandığım da bu. Bir hafta 10 gün içinde karar verilecek. O kararın da futbolumuz ve Fenerbahçe için doğru olması en büyük dileğim. 9 Eylül’de şampiyon olarak sahaya çıkıp sezonun açılış maçını oynayacakmış gibi hazırlanıyoruz.”

Hayallerimin hepsi yıkıldı

Aykut Kocaman, iznin ardından futbolcularının İstanbul’a iyi geldiğini ifade ederek, “Türk futbolu uzun yıllardır ağustos ayında tatil yapmıyordu. Bu ilk oldu. Diğer takımlar Avrupa Kupaları nedeniyle çalışmalara erken başlarken, Fenerbahçe daha fazla tatil yaptı. Bizim 5 haftalık periyodumuz var. Bu süreçte hem fiziksel, hem ruhsal, hem de zihinsel olarak hazır olacağımızı düşünüyoruz. İstikrarı oluşturmak zor, korumak daha da zor. Çok sıkıntılı bir periyodun ardından düzelen bir takım haline geldik. Bu sene Türkiye’de bir adım daha koyacak, Avrupa’da da bu durumunu kontrol edecek bir takım hayalim vardı. Ama her şey sil baştan oldu, hayallerim yıkıldı. Yaralarımızı onarıp tekrar eski halimize dönmek istiyoruz”diye konuştu.

Emenike’den başka giden olmayacak

Karabükspor’dan büyük umutlarla alınan Emenike’nin Spartak Moskova’ya transfer olmasına da değinen Kocaman, şöyle devam etti:

“Emenike, bir yabancı oyuncu için yabancı bir ülkede yaşamasını  düşünmediği bir olayla karşılaştı. Yaşadığı günler de her insan evladı için çok kolay hazmedilecek bir durum değil. Bunun etkisinde kaldı.  Fenerbahçe’nin de ihtiyaçları var. Bu iki unsur bir araya geldi ve Emenike’nin transferi gerçekleşti. Kendisi en çok istediğim futbolculardandı. Devam etmesini isterdim. Takımdan başka gidecek oyuncu yok. Önümüzdeki günler berrak bir hale geldiği gün yüzümüzü dışarıya çevireceğiz. Transfer olabilir.”

Süper Lig yüksek şiddetli geçecek

Aykut Kocaman, Süper Lig’in kalitesinin geçen yıllara göre daha da  artacağını vurgulayarak, “Bizim için iki güçlü platform olacak. Süper Lig geçen senelere göre çok daha yüksek şiddette olacak. Galatasaray atılım yaptı, Beşiktaş iyi, Trabzonspor, Bursaspor, Gaziantepspor iyi takımlar kurdu. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’ndeyiz. İki sert platformda yer alacağız” diye konuştu. “Fenerbahçe bana ihtiyaç duyduğu sürece buradayım” diyen Kocaman sözlerini şöyle tamamladı:

“Görevimizin başındayız. Fenerbahçe taraftarlarının sağduyulu davranacağına inanıyorum. Taraftarımız yasal platformlar içinde tepki verebilir, ancak bu tepkinin muhabirlere yönelmesi doğru değil.”

Her şeye rağmen devam

Fenerbahçe, yeni sezon  hazırlıklarını dün yaptığı çalışmayla sürdürdü. İdmanın ilk bölümünde futbolcular salonda çalıştı. Salonda yaklaşık 1 saat süren kuvvet çalışmaları yapan futbolcular daha sonra sahada pas çalışması ve yarı sahada çift kale maçla idmanı tamamladı. Kaleciler Volkan ve Mert’in milli takım kampında bulunmaları nedeniyle antrenmana altyapı kalecisi Erten Ersu da alındı.

BUGÜN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.