banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber mustafa Urfa Balıklıgöl Sivas 4 Eylülspor Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz

Fatih Akyel tutuklandı

Yasadışı bahis ve şike soruşturması kapsamında, Türkiye genelinde düzenlenen operasyonlar sırasında gözaltına alınan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Yardımcı Antrenörü Arif Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediyespor kalecisi Hasagic ve aynı takımda forma giyen Taner Gülleri Sarıyer Adliyesi'nde ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

FATİH AKYEL TUTUKLANDI


TFF ikinci lig takımlarından Tepecikspor'un oyuncusu Fatih Akyel ile Ali Rıza Güntekin'in soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Fazıl Aslanalp tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuklandı.

"ADIMIZ GEÇTİĞİ İÇİN İFADE ALDILAR"

Şike soruşturması kapsamında, Adliye'de ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Arif Erdem, çıkışta bir basın ordusu tarafından soru yağmuruna tutuldu. Erdem, "Soruşturmanın gizliliği sebebiyle hiçbir açıklama yapamam. Biz her türlü bilgiyi savcılarımıza verdik. Adımız geçtiği için ifade aldılar" dedi.

Taner Gülleri de Arif Erdem'in açıklamasına benzer bir açıklama yaparak Adliye'den ayrıldı.

3 futbolcunun serbest bırakılması sırasında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Kemal Dizar, "Futbolcular adları geçtiği için bilgi verdiler. Şimdi kulübe geri dönüyorlar" dedi.

KEMAL DİZAR: YARDIMCI OLMAK İÇİN İFADE VERDİLER


Arif Erdem, Hasagic ve Taner Gülleri'nin serbest kalmasından hemen sonra, 3 futbolcu Kemal Dizar'ın arabasıyla Sarıyer'den ayrıldı. Futbolcularla Sarıyer'den ayrılırken NTV Spor'a telefonla bağlanan Kemal Dizar, "Gerekli ifadeleri savcılığa verdiler. Konuyu açıklığa kavuşturmak için yardımcı oldular. Soruşturmanın gizliliği var, süreç devam ediyor" dedi.

ARİF ERDEM: PSİKOLOJİM ÇOK İYİ

Kemal Dizar'ın açıklamalarından sonra Arif Erdem de açıklamalarda bulundu. Erdem, "Bu işin gizliliği açısından sorulan sorularla ilgili açıklama yapamayız. Bizi evimizden aldılar ve geceyi emniyette geçirdik. Çok iyi bir ortam vardı. Biz elimizden geldiğince yardımcı olduk. Ben ne dediysem o, ben 50 sayfa değil 550 bin sayfa olsa bu işlerin içerisinde olmam, olamam. Bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Benim her türlü bilgime ihtiyaç duydukları sürece her zaman yardımcı olurum. Öncelikle Valimize, Emniyet Müdürümüze ve orada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bizleri çok iyi ağırladılar ve bizlerle çok iyi ilgilendiler. Hepsine ayrıca teşekkür ediyorum. Psikolojik olarak çok iyiyim. Çünkü bu konuyla yakından uzaktan alakam yok. Ben herkese söyledim, bilgime ne zaman ihtiyacımız olursa gidip bilgi vereceğimizi söyledim."

GÖZALTINA ALINANLARDAN 4'Ü DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Futbolda şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 57 kişiden 4'ü daha Sarıyer Adliyesi'ne gönderildi.

Alınan bilgiye göre, Konyaspor kalecisi Recep Öztürk, TFF 2. lig takımlarından Tepecikspor Kulübü Başkanı Temel Eyüpoğlu, Abdulhamit Gökbaş ve Abdulkerim Alkan'ın İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

Bu kişiler, adli işlemlerinin yapılması amacıyla Sarıyer Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan, soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 38 kişinin işlemlerinin halen sürdüğü, bazı futbolcu, antrenör ve kulüp yöneticilerinin ise emniyetçe ifadelerine başvurulduğu öğrenildi.
ntvmsnbc 

FATİH AKYEL'İN AVUKATINDAN AÇIKLAMA 


Şike soruşturması kapsamında tutuklanan eski Milli Futbolcu Fatih Akyel'in Avukatı Sezgin Güraslan, tutuklama kararına itiraz edeceklerini söyledi. Sarıyer Adliyesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güraslan, "Müvekkilim Akyel, Sulh Ceza Hakimi kararı ile tutuklanmıştır. Davada gizlilik kararı olduğu için fazla açıklamada bulunamayacağım" diye konuştu.  

Güraslan, "Türk yargı sistemine güvenimiz tamdır. Dolayısıyla suç varsa, gerçek suçları suçluları ortaya çıkaracağına inancımız tamdır. Müvekkilim en kısa sürede suçsuz olduğu ortaya çıkacaktır. Ve müvekkilim serbest bırakılacaktır" dedi. 


Fatih Akyel'in 'dolandırıcılık' ve 'çeteye üye olmak' suçlarından tutuklandığını ifade eden Güraslan, "Karara itiraz edeceğiz. Bu yanlış kararın düzeltileceğine inanıyoruz. Müvekkilim 64 kez milli olmuştur. Müvekkilim dünya 3.'sü olduğu için devlet nişanı almıştır. Müvekkilim Metris Cezaevi'ne gönderildi" dedi.

İHA/ntvmsnbc

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.