banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Dünya, Barça'daki jesti konuşuyor

İngiltere'nin Wembley Stadı'nda oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde İngiliz temsilcisi Manchester United'ı 3-1 yenen Barcelona mutlu sona uzandı. Dünya futbol kamuoyu, İspanyolların yaptığı jesti ayakta alkışlandı. Katalanların tecrübeli kaptanları Puyol ile Xavi, kaptanlık bandını tümör sebebiyle ameliyat olup 72 gün sonra yeniden sahalara dönen Abidal'e bırakıp kupayı onun almasını sağladı.İspanyol devi Barcelona, İngiliz temsilcisi Manchester United'ı 3-1 yenerek Şampiyonlar Ligi kupasını tarihinde 4. kez müzesine götürdü. Yaklaşık 2,5 ay önce karaciğerinde tümör tespit edilen ve 17 Mart'ta bıçak altına yatan Katalanların sol beki Eric Abidal, Wembley'deki finalde duygu yüklü bir jestle karşılaştı. Sahaya kaptan çıkmamasına karşın, Xavi ile Puyol'un nezaketiyle bandı koluna takan Abidal, kupayı da havaya kaldırdı.

 

Barcelona'da altyapıdan yetişen ve normal sezonda kaptanlık görevini yerine getiren Puyol, Xavi, Iniesta, Pique, Valdes, Busquets, Messi ile Pedro gibi yıldızların önerisiyle Abidal, protokol tribününe kaptan çıktı. Ameliyatının üzerinden 72 gün gibi kısa bir süre geçmesine karşın dev finalde boy göstererek onurlandırılan 31 yaşındaki tecrübe, seremoni sırasında da UEFA Başkanı Michel Platini'nin elinden Şampiyonlar Ligi kupasını aldı. Abidal böylece hafızalardan yıllarca çıkmayacak bir ana imza attı. Abidal, "Şu an duygularımı açıklamakta zorlanıyorum. Muazzam bir olaydı. Bu jesti yapan herkese çok minnettarım." dedi. Bu güzel hareket sonrasında kaptan Puyol ve futbolcularını kutlayan Teknik Direktör Pep Guardiola, "Puyol çok güzel bir olay gerçekleştirdi. Nasıl bir kulüp olduğumuzu ve nelere önem verdiğimizi çok iyi gösterdik. Çok önemli bir olaya imza attılar." ifadelerini kullandı. Barcelona'dan ayrılacağı iddia edilen Guardiola, "Geleceğim zor; çünkü başka bir kulüpte, başka oyuncularla olacağım. Şu an burada bir yılımın daha olduğunu hissediyorum." diye konuştu.

 

WEMBLEY'DEKİ DEV FİNALDE BANDIRMASPOR KAŞKOLU

Bir Bandırmaspor taraftarı, Barcelona ile Manchester United arasında oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde büyük bir reklam yaptı. İngiltere'nin Wembley Stadı'nda oynanan mücadelede Barcelonalı seyirciler arasında yer alan Türk izleyici, Bandırmaspor kaşkoluyla sevinirken kameralara takıldı. Böylece finali takip eden milyonlarca insan, Devler Ligi finalinde Bandırmaspor ismini kısa süre de olsa gördü. / Zaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.