banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Boğulmamak için, sende bir kulaç at
İşte emniyet Müdürlüğünün o açıklaması; “Ülkemizde ve özellikle su kanallarının yoğun olduğu Şanlıurfa İlimizde yaz aylarının gelmesiyle beraber binlerce kişinin serinlemek amacıyla bilinçsizce deniz, göl, gölet, akarsu, su birikintileri, baraj ve sulama kanallarına girdiği ülkemizin geleceğinin teminatı olan gençlerimizin ve çocuklarımızın boğularak hayatlarını kaybettikleri meydana gelen olaylardan ve istatistiki bilgilerden anlaşılmaktadır.

Bu kapsamda Şanlıurfa Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğünün koordinesinde Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından; çocuk ve gençlerimizin sosyal gelişimlerine destek olmak, kontrollü ortamlarda eğitmenler refakatinde yüzmeyi öğrenmelerini sağlamak amaçlarıyla; yüzme kursları düzenlenmesine karar verilmiştir. Bu konuda Belediye Başkanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Muhtarlıklar ve ŞURKAV desteği ile ortaklaşa proje yapılması planlanmıştır.

Şanlıurfa Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün “YÜZMEK İÇİN BİR KULAÇ DA SEN AT” Projesi adı altında, Şanlıurfa İl Merkezi Risk Grubu Bölgelerinden 400 çocuğumuza Şanlıurfa İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğünün koordinesinde (ŞURKAV desteği) Tshirt-Şort, Terlik, Bone ve Havlu dağıtımı yapılarak; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından belirlenen eğitmenler ve eğitim planları ile birlikte Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde eğitim verilmesi, çocukların Belediye tarafından temin edilen araçlar ile alınıp havuza getirilmesi ve bırakılması planlanmaktadır.

İl merkezinde bulunan çocukların, gençlerin, ailelerinin ve eğitsel çevrelerinin boğulma riskine karşı alınacak önlemler hakkında bilgilendirilmesi, boğulma olaylarına karşı alınacak tedbirler hakkında farkındalık oluşturularak yaz tatili boyunca suya girme olaylarının fazlalaşması nedeniyle havuzlara yönlendirmelerin yapılması, Projenin amacına ulaşmasına katkıda bulunulacaktır.

“YÜZMEK İÇİN BİR KULAÇ DA SEN AT” Projesininilk etabında;

  • (100) çocuğumuz 17.07.2012 günü saat:12.30 da Topdağ Mahallesinden Belediye Başkanlığına ait araçlar ile alınacak,
  • Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Havuzuna getirilecek,
  • 13.00-15.00 saatleri arasında eğitim ve ikramda bulunulacak,
  • Eğitim bitimi alındıkları noktaya intikal ettirilecektir” denildi.
  • www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.