banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Bir PKK dışarı'da Balıkesir'den

Gaziantep deplasmanından sonra Balıkesir'de de Şanlıurfaspor aleyhine çirkin sloganlar atıldı.
Şanlıurfaspor'un 2-1 kazandığı karşılaşma içinde Balıkesirspor taraftarları Şanlıurfaspor taraftarlarına PKK dışarı söyleminde bulundular.
Balıkesir Atatürk stadında oynanan ve Şanlıurfaspor'un ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 kazandığı karşılaşmada yine ırkçı tezavhuratlar yapıldı. Geçmiş yıllarda Diyarbakırspor'a yapılan PKK dışarı sloganları Şanlıurfaspor'un son 2 deplasmanından sarı yeşilli kulübe yapılıyor.
Şanlıurfaspor yönetimi konu ile ilgili üzüntülerini dile getirirken, Şanlıurfa'nın ırjçılıktan uzak, barış ve kardeşliğin hakim olduğu çok misafirperver bir kent olduğunu belirttiler.
Şanlıurfasporlu futbolcularında rahatsız olduğu ırkçı söylemlere TFF'nin önlem alınması ve bazı yaptırımları uygulamasını isteyen Şanlıurfasporlu taraftarlar "2 haftadır bizlere karşı çirkin söylemler söyleniyor, Şanlıurfa'nın nasıl bir şehir olduğunu Tüm Türkiye biliyor, TFF'nin buna karşı önlemler almasını istiyoruz" dediler.

63 FANATİKLERDEN AÇIKLAMA
63 Urfaspor taraftarlar derneği'de konu ile ilgili bir açıklama yaptı, açıklamada bu tür davranışların yapılmasının devamı halinde hiç bir deplasmana gitmeyeceğiz, kentimize gelenleride kabul etmeyeceğiz denildi
63 Urfaspor taraftarlar derneği'ne bağlı 63 fanatiklerin açıklaması şöyle:
Geçen Hafta Gaziantep Deplasmanında Gerek Bu hafta Balıkesirspor Deplasmanında Taraftarlarımıza Irkçı Söylemlerde bulunan Kendini bilmez ırkçı insanları kınıyoruz.

“Sözde tezahürat adı altında yapılan hakaret adli bir vakadır” “Bu kentin insanı sıcakkanlılığı ve misafirperverliğiyle tanınmaktadır. Bizler deplasmanlara gidemezken, birçok taraftar grubunu kentimizde misafir ettik. Kimse bizi terörle ilişkilendiremez ve bu muameleyi yapamaz. Bu konuda federasyon da görevini yapmalı. Aksi halde hiçbir deplasmana gitmeyeceğimizi ve hiçbir kulübün taraftarını kentimize kabul etmeyeceğimizi, gelenler için de sorumluluk almayacağımızı spor kamuoyuna bildirir, bunun asıl sorumlularının tribündeki ‘teröristler’ olduğunu beyan ederiz” 

Kaynak:URFA STAR GAZETESİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.