banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Beşiktaş ve Galatasaraya soğuk duş!

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Galatasarayın Seyrantepede yapımı devam eden stadına Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne (GSGM) sormadan isim veremeyeceğini, BJK İnönü Stadının isminin de GSGMden izin alınmadan değiştirilemeyeceğini söyledi.

Akgül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, GSGMnin Gençlik ve Spor Tesislerine Ad Verme Yönetmeliğine göre, Genel Müdürlüğün mülkiyetinde olan spor tesislerinin isminin belirlenmesi ya da değiştirilmesi için Genel Müdürlüğün izninin alınması gerektiğini bildirdi.

Yönetmeliğe göre, isim değişikliğinin, Gençlik ve Spor Genel Müdürünün teklifi ve Bakanın onayıyla gerçekleşebileceğini ifade eden Akgül, şunları kaydetti:

Genel Müdürlüğün Gençlik ve Spor Tesislerine Ad Verme Yönetmeliği gayet açık. GSGMden izin alınmadan isim verilemez ya da isim değişikliği yapılamaz.

BJK İnönü Stadı ile Galatasaray Seyrantepe Stadının mülkiyeti bizde, 49 yıllığına kiraya vermişiz. Yönetmeliğe göre isim verilmesi ve isim değişikliği Genel Müdürün teklifi ve Bakanın onayıyla gerçekleşebilir. Onların alacağı parada gözümüz yok, ancak bizden izin almadan isim değişikliği yapamazlar. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., İMKBye yaptığı açıklamada, BJK İnönü Stadyumunun isminin 2 dönem için Fi-Yapı İnönü Stadyumu olarak kullanılacağını bildirmişti.

Galatasarayın Seyrantepede yapımı devam eden yeni stadının ismi ise Türk Telekom Arena olarak açıklanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.