banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Belediyeden Urfaspor'a usulsuz para aktarıldı
Uzman Denetçi, tarafından yapılan incelemeler sonucunda Şanlıurfa Belediyesi’nin, Şanlıurfaspor Kulübü’ne 1 milyon 200 bin lira usulsüz para aktardığ

Şanlıurfa Belediyesi’nin, 2009 yılı içinde Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Şanlıurfaspor’a, 1 milyon 200 bin lira usulsüz para aktarıldı tespit edildi.

Bir süreden bu yana gündemi meşgul eden usulsüz para aktarımı konusunda harekete geçen yetkililer, bir uzman denetçiyi Şanlıurfa’ya göndererek, inceleme yapmasını istedi.

Kente gelen Uzman Denetçi Erhan Gül, kolları sıvayarak konu hakkında inceleme başlattı. Uzman Denetçi Gül, yaptığı inceleme sonucunda bir rapor hazırladı.

Hazırlanan raporda, Şanlıurfa Belediyesi’nin, Belediye Encümeni kararına istinaden, 2009 yılı içinde profesyonel bir spor kulüp olan Şanlıurfaspor’a, kanunda yeri bulunmamasına rağmen usulsüz olarak 1 milyon 200 bin lira aktardığını tespit etti.

 

Amatör sporlara destek sağlayabilir

Uzman Denetçi Erhan Gül raporunda, 5393 Sayılı Kanunun 14’ncü Maddesinin (b) bendine göre, Belediyelerin, okul öncesi eğitim kurumu açabileceğini, devlete ait her derecedeki okul binalarının inşaatı ile bakım ve onarımını yapabileceği, bunların her türlü araç ve gereçlerini sağlayabileceğini, Sağlıkla ilgili her türlü tesisi açıp işletebileceğini, kültür ve tabiat varlıkları ile tarihi dokunun ve kent tarihi bakımından önem taşıyan mekanların ve işlevlerinin korunmasını sağlayabileceği, bu amaçla bakım ve onarımını yapabileceğini ve aslına uygun olarak yeniden inşa edebileceği tespitlerinde bulunarak, spor konusunda ise şu önemli noktaların altını çizdi.

“Belediyeler, gerektiğinde öğrencilere, amatör spor kulüplerine malzeme verir ve gerekli desteği sağlar. Her türlü amatör spor karşılaşmaları düzenler, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan sporculara Belediye Meclisi kararıyla ödül verebilir.”

 

Para 15 gün içinde iade edilir

Uman Denetçi Gül raporunda, belediyelerin yardım ve desteklerinde kamu yararı bulunması gerektiğini, ancak Şanlıurfa Belediyesi’nin, kanunda yeri bulunmamasına rağmen Encümen kararı ile profesyonel bir ligde mücadele eden Şanlıurfaspor’a, 2009 yılı içinde usulsüz olarak 1 milyon 200 bin lira aktarıldığını belirterek, “Kanunda, kamu yararı bulunmayan yardımların 15 gün içinde iade edilmesi gerektiğine” vurgu yaptı.

Uzman Denetçi Erhan Gül’ün raporunu ilgili kurumlara sunacağı ve ardından gerekli yasal işlemlerin yapılacağı da bildirildi.

 

Şanlıurfalılar: Başkan önce sorunları çözsün

Şanlıurfalılar ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’nın başta eğitim, sağlık, trafik, tarihi doku ve bunun gibi birçok sorunu bulunurken, belediyenin  böylesi önemli bir bütçeyi profesyonel bir futbol takıma aktarmasına bir anlam veremediklerini belirterek, “Başkan öncelikle şu trafik sorununu çözsün. Atatürk Bulvarı’nın bir başından öteki başına olan mesafeyi aracımızla 20-30 dakikada gidebiliyoruz. Kent trafiği karma karışık. Eğitimin durumu ise ortada. Sağlık desen o başka bir sorun. Başkan önce bu sorunlara el atsın. Belediye profesyonel bir takımın çiftliği değil ki.” Şeklinde tepkilerini ortaya koydular.

Celal Çiftçi / Olay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.