banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

ASKF ye verilecek 1 trilyonu sahiplenen yok

Şanlıurfa İl Genel Meclisi tarafından ASKF 1 Trilyon para aktarılma kararı kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

İl Genel meclisi basın açıklamasında İl Genel Meclisi, ASKF’ya 1 Trilyon yardımı kabul etmiş oldu. Ancak kabul oyu verilirken yetki Vali Nuri Okutan tarafından da onaylanması istendi denilmesi üzerine Valilikten yalanlama geldi.

İşte Valiliğin açıklaması;

Bir süredir kamuoyunu meşgul eden ASKF’nin İl Özel İdaresi’nden yardım talebiyle ilgili haberler basınımıza yansımaktadır. Sürecin doğru anlaşılması ve aktarılması adına ifade etmek isteriz ki, ASKF Şanlıurfa Valiliği’ne başvurarak yardım ve destek talebinde bulunmuştur. Şanlıurfa Valiliği tarafından söz konusu talep, karar mercii olan İl Genel Meclisi’ne havale edilmiştir. Basınımızda, aynı zamanda “İl Genel Meclisi söz konusu kararı Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’a havale etti” şeklinde yansımalar olmuştur.  Teknik olarak İl Genel Meclisi’nin böyle bir uygulama yapması mümkün değildir.  Meclis, yetkisini kullanarak yardımın yapılıp yapılmayacağına karar verecektir. Çıkacak sonuç meclisimizin kararı olacaktır. Ayrıca henüz valiliğimize ulaşmış böyle bir karar metni de söz konusu değildir.

Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.