banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Altay Türkiyede bir ilki başardı
Türk futbolunun ve İzmirin en köklü kulüplerinden biri olan Altay Spor Kulübünün Tarihi Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans tezi olarak kabul edildi.

Araştırma Görevlisi Fehim Kuruloğlunun Doç.Dr.Hasan Mertin danışmanlığında gerçekleştirdiği bu çalışma ile Altayın 96 yıllık tarihine ışık tutuldu. Böylelikle Türkiyede ilk kez bir spor kulübünün tarihi akademik bir çalışma ile ortaya konmuş oldu.

Bugün halen Bank Asya Birinci Futbol Liginde yer alan Altay, Türkiyeyi UEFA Kupasında ilk kez temsil eden takım olması, Türkiye Kupasını İstanbul kulüpleri dışında kazanan ilk Anadolu takımı olması, Türkiyenin ilk profesyonel futbolcusuna sahip olması (Vahap Özaltay) ve Türkiye Süper Liginde en fazla yer alan 5.takım olma ünvanı hala Altayın elinde bulunmaktadır.

Bank Asya 1. Ligde Süper Lig mücadelesi veren Altay, 6. hafta itibarıyla 5 puanla 13. sırada kendine yer buldu.

Tümspor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.